Η εργαλειοποίηση του εμβολιασμού

Έλληνες  25/06/2021  

Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Οι πρόσφατες ανακοινώσεις της επιτροπής εμβολιασμού για την απαγόρευση χορήγησης του εμβολίου της Astra Zeneca σε ανθρώπους κάτω των 60 ετών ήταν λογικό κι αναμενόμενο να προκαλέσει πολλές αντιδράσεις, αυξάνοντας την επιφυλακτικότητα της Ελληνικής κοινωνίας απέναντι στις αποφάσεις της κυβέρνησης και των «επιστημονικών επιτροπών» και «ειδικών». Ο όλος χειρισμός της υπόθεσης «εμβόλιο Astra Zeneca» θα μπορούσε άνετα να χαρακτηριστεί και ως ο ορισμός της πολιτικής αλητείας. Και αυτό διότι, ενώ εδώ και δύο μήνες τουλάχιστον είχε επισημανθεί σε πανευρωπαϊκό επίπεδο η αυξημένη επικινδυνότητά του για τις νεαρές ηλικίες, η κυβέρνηση Μητσοτάκη εντελώς ανερυθρίαστα συνέχισε να εμβολιάζει με αυτό και να υποστηρίζει (από κοντά και οι επιτροπές των επιστημόνων) ότι το συγκεκριμένο εμβόλιο είναι ασφαλές.

Η όλη θλιβερή ιστορία με το Astra Zeneca καταδεικνύει και την πολιτική απόφαση των διεθνών ελίτ (που με ραγιαδισμό και εμμονή εφαρμόζει η κυβέρνηση της ΝΔ) ότι το εμβόλιο είναι η μοναδική σωτηρία από την πανδημία, ότι αποτελεί μονόδρομο, ότι μόνο αυτό θα μας σώσει. Άρα, ας ξεχάσουμε ως περιττή την ανάγκη ενίσχυσης της Δημόσιας Υγείας, κυρίως της πρωτοβάθμιας, την προσπάθεια να παραχθούν φάρμακα ενάντια στον κορωνοϊό. Γιατί, λοιπόν, κυριαρχεί αυτή η διεθνής εμμονική πολιτική; Μήπως επειδή αποτελεί μέρος ενός συνολικότερου σχεδίου, που δεν είναι άλλο από τον διαχωρισμό των κοινωνιών σε «υγιείς» και «μη υγιείς», σε «σώφρονες» και «άφρονες» σε πολίτες Α’ και Β’ κατηγορίας;

Με βάση αυτόν τον στόχο εργαλειοποιείται ιδεολογικά, πολιτικά και κοινωνικά ο εμβολιασμός, και τα εμβόλια χρησιμοποιούνται για τον διαχωρισμό των κοινωνιών. Αφού βεβαίως έχει προηγηθεί μια μεγάλης έκτασης πλύση εγκεφάλου ότι τα εμβόλια είναι η αποκλειστική λύση σωτηρίας, και αφού έχει κολληθεί η «ρετσινιά» σε όσους έχουν αμφιβολίες κι επιφυλάξεις («ψεκασμένοι», «συνωμοσιολόγοι», «αντιεμβολιαστές» κοκ), ακολουθούν και τα «αρμόζοντα μέτρα»: υποχρεωτικός εμβολιασμός, πράσινα πιστοποιητικά κ.α., που υλοποιούν τους διαχωρισμούς τους οποίους προωθούν οι μηχανισμοί εξουσίας. Μόνο που το αφήγημά τους «κολλάει» σε πολλά πράγματα και όσο περνάει ο καιρός τα ερωτήματα θα πληθαίνουν και θα διατυπώνονται - διαπιστώνονται όλο και περισσότερο από ολοένα και μεγαλύτερο μέρος του Ελληνικού Λαού.

Γιώργος Μάστορας


Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης