Η εστίαση αποτελεί μια "μικρή βιομηχανία" της χώρας

Έλληνες  02/07/2021  

Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Γράφει η Σοφία Ναρλίδου

Στην Πέλλα καθημερινά ανοίγουν όλο και περισσότερα καταστήματα, τα οποία δίνουν θέσεις εργασίας ή ακολουθούν τη δημοφιλή τελευταία περισσότερο "συνεταιριστική μορφή".

Δεν είναι δυνατόν σε έναν τέτοιο χώρο η κυβέρνηση της χώρας να θέτει διλήμματα στους καταστηματάρχες, οι οποίοι ήδη αγωνιούν για την πορεία τους, από τη στιγμή που άνοιξαν έπειτα από πολλούς μήνες.

Μια μορφή "διχασμού" πλανάται πάνω από τη χώρα. Και δυστυχώς στο επίκεντρο μπαίνει για ακόμα μια φορά ο κλάδος της εστίασης. Επειδή έχω υπηρετήσει και συνεχίζω να ασχολούμαι και με αυτόν τον κλάδο, δεν μπορώ να μείνω αδιάφορη, δεν μπορώ να μην οργίζομαι, για την κατάληξη που θα έχουν όλα αυτά.

Κάντε διορθωτικές κινήσεις τώρα, αν μπορείτε να ακούτε κύριοι της κυβέρνησης (και δεν λέω της Επιτροπής Λοιμοξιολόγων, γιατί αυτό το ανέκδοτο έχει πια αποκαλυφθεί, κατά πόσο αποφασίζουν οι εν λόγω επιστήμονες).

Μην αφήσετε να γίνει η εστίαση τόπος διαχωρισμού της κοινωνίας, γιατί πλέον ο κόσμος μπορεί και έμαθε να συμπεριφέρεται διαφορετικά. Προς ζημιά όλων θα καταντήσει η κατάσταση και μετά δεν θα μπορείτε να συμμαζέψετε τίποτα, όχι δηλαδή ότι με τόσους ασκούς που έχετε ανοίξει μέχρι τώρα θα μπορέσετε να τους κλείσετε.

Ειδάλλως, θα θεωρηθείτε η ταφόπλακα της εστίασης, η ταφόπλακα χιλιάδων ανθρώπων που ήδη υποφέρουν από πάρα πολλά οικονομικά προβλήματα.

Υ.Γ Δεν θα σχολιάσω τα 150 € προς τους νέους να εμβολιαστούν. Ο τρόπος που «πλάθετε» το ευαίσθητο κομμάτι της κοινωνίας μας, τη νεολαία, την οποία πριν λίγο καιρό την κατηγορούσατε για τη διασπορά του κορωνοϊού, είναι τουλάχιστον αηδιαστικός.


Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης