Η θρασύτατη μήνυση Ερντογάν κατά Ελλήνων δημοσιογράφων και η σιωπή της κυβέρνησης!

Έλληνες  15/11/2021  

Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Ο τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, δείχνει γι' άλλη μια φορά το επεκτατικό του πνεύμα και την αίσθηση υπεροχής που έχει, αφού πλέον νιώθει άνετα να επεμβαίνει στα εσωτερικά της χώρας μας και να μηνύει εφημερίδες επειδή θεωρεί ότι τον εξύβρισαν.

Ο λόγος για την εφημερίδα «δημοκρατία», την οποία κατηγορεί για «το έγκλημα της εξύβρισης του προέδρου» σύμφωνα με το άρθρο 299 του τουρκικού ποινικού κώδικα. Και ρωτάμε εμείς από ποτέ γίναμε υπόδουλοι των Τούρκων για να ισχύει εδώ ο ποινικός τους κώδικας; Η «ελληνική» κυβέρνηση γιατί έχει μείνει σιωπηλή τόσες ημέρες μετά;

Βέβαια και εδώ οι μεταπολιτευτικές κυβερνήσεις έχουν φροντίσει, άλλοτε φανερά άλλοτε όχι και τόσο, να δείχνουν τον αυταρχισμό τους βάζοντας φυλακές, χρηματίζοντας τα ΜΜΕ αλλά και πιο απλά, κατεβάζοντας βίντεο, σχόλια και προφίλ που εκφράζουν διαφορετική άποψη στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Όπως και να έχει είναι απαράδεκτο η κυβέρνηση να μένει σιωπηλή σε ένα τέτοιο συμβάν και ειδικά όταν αυτός ο ξένος δεν είναι ο οποιοδήποτε, είναι ο αιώνιος εχθρός του Ελληνισμού. Η ΕΣΗΕΑ έστω και αργά έβγαλε ανακοίνωση καταδίκης του Τούρκου και στήριξης στους Έλληνες δημοσιογράφους.

Οι ΕΛΛΗΝΕΣ στηρίζουμε τους δημοσιογράφους της εφημερίδας που μηνύθηκαν από τον Ερντογάν, πέρα από πολιτικές ή κομματικές διαφορές, γιατί απέναντι στον Τούρκο είμαστε και πρέπει να είμαστε μια γροθιά.

Υ.Γ. Η μήνυση έγινε για το παρακάτω πρωτοσέλιδο της εφημερίδας, με τίτλο «siktir git». Ο τίτλος είχε εκφράσει την αγανάκτηση της πλειονότητας του ελληνικού λαού από τις συνεχείς προκλήσεις και παραβιάσεις των Τούρκων.


Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης