Η Κακιά Σκάλα και η μαύρη μας η μοίρα

Έλληνες  04/12/2022  

Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Πληροφορηθήκαμε για την κατολίσθηση στην Κακιά Σκάλα. Και ο Θεός βοήθησε που τα βράχια δεν αποκολλήθηκαν το καλοκαίρι. Γιατί είναι πλέον εμφανές ότι το Ελληνικό Έθνος ζει ακόμα χάρη στην βοήθειά Του και όχι στις ικανότητες των κυβερνήσεων των τελευταίων ετών.

Τα βράχια αποκολλήθηκαν από μεγάλο ύψος γι’ αυτό και έπεσαν μέσα στην μέση της Εθνικής Οδού. Θα μιλήσει κάποιος για μια μεμονωμένη κατάσταση. Αλλά δεν είναι. Αυτή είναι η κατάσταση γενικότερα για την περιοχή της Κινέτας. Μια περιοχή που μέχρι χθες λέγαμε ότι έχει φτιαχτεί μόνο για αυτοκίνητα και όχι για πεζούς. Μετά το γεγονός της κατολίσθησης που θα μπορούσε να επιφέρει δεκάδες νεκρούς καταλάβαμε ότι τελικά οι δρόμοι αυτοί δεν είναι κατάλληλοι ούτε και για τα οχήματα. Οι παρακάτω φωτογραφίες τραβήχτηκαν πριν δυο μήνες και αποτελούν τεκμήρια για να δείξουμε τις πραγματικές διαστάσεις ενός προβλήματος από μια ιδιωτική εταιρία που είναι καλή μόνο για να εισπράττει το αντίτιμο των διοδίων.

Στην παραπάνω φωτογραφία βλέπουμε τον παράδρομο της Εθνικής Οδού στο ύψος της Κινέτας. Όπως βλέπετε δεν υπάρχει φωτισμός. Δοκιμάστε να περπατήσετε τον δρόμο αυτό την νύχτα. Προκαλώ τον οποιονδήποτε καθώς δεν υπάρχει καμία μέριμνα πεζοδρόμησης. Αυτό εμείς το ζούμε καθημερινά.

Εδώ κανονικά θα έπρεπε να υπάρχει στάση λεωφορείου. Κοιτάξτε σε ποιο σημείο σταματά το λεωφορείο για να αποβιβάσει επιβάτες. Κυριολεκτικά μέσα στην μέση του δρόμου.

Οι κάτοικοι της Κινέτας έχουν διαμαρτυρηθεί πολλές φορές για κακοτεχνίες και για την αδιαφορία των αρμοδίων αρχών. Οι νεκροί που παρασύρονται την νύχτα από αυτοκίνητα έχει καταντήσει πλέον ένα συχνό φαινόμενο. Άνθρωποι που ήταν φίλοι και γείτονες.

Δεν μιλάμε δηλαδή για μια κακοτεχνία ενός φράχτη που έτυχε να πέσουν κάποια βράχια. Στην Κινέτα και στις γύρο περιοχές αντιμετωπίζουμε μια χωρίς προηγούμενο εγκληματική αδιαφορία με νεκρούς και τραυματίες. Για το Εθνικό κόμμα Έλληνες δεν υπάρχουν πολίτες β’ κατηγορίας ανάλογα με το εκλογικό συμφέρον. Για μας όλοι οι Έλληνες είναι οικογένεια και θα έχουν την αμέριστη στήριξή μας.

Χουγιούρης Ευάγγελος

Υπ. Βουλευτής Δυτικής Αττικής


Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης