Η Κυβέρνηση καταστρατηγεί τις ελευθερίες των πολιτών

Έλληνες  29/06/2021  

Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Γράφει ο Δήμος Κυριλίδης

"Κάρτα ελευθερίας" θα λέγεται πλέον η νέα καμπάνια της κυβέρνησης, μοιράζοντας χρήματα με σκοπό να παροτρύνουν την νεολαία μας να εμβολιαστεί "χτυπώντας" έτσι στην ανάγκη όσων δεν θέλουν να εμβολιαστούν.

Θέλουν να μετατρέψουν την ελληνική νεολαία σε ουραγό των 150 ευρώ ξεφτιλίζοντας έτσι την νοημοσύνη της. Βρίσκουν χρήματα για να εμβολιάσουν, αλλά δεν βρίσκουν χρήματα να αποζημιώσουν αυτούς που πρέπει.

 Αφήνοντας έτσι εκτός, αλλά και σε απόγνωση σημαντικούς τομείς της ελληνικής οικονομίας όπως εργάτες, εστίαση, αγροτικό κόσμο, τουρισμό κτλ. Επίσης, η Κυβέρνηση επιλέγει να δημιουργεί διχασμό καθώς θα διοχετεύσει χρήματα του Έλληνα φορολογούμενου (είτε εμβολιασμένου είτε ανεμβολίαστου) μόνο σε όσους εμβολιαστούν.

Είναι  πλέον πανθομολογούμενο ότι η κυβέρνηση δημιουργεί διχασμό, προσπαθώντας να χειραγωγήσει τις επιλογές των πολιτών. Οι αποφάσεις της αυτές δείχνουν ότι υπακούει πλήρως σε ξένα κέντρα εξουσίας. Είναι ανεπίτρεπτο να αφαιρούνται ή να χορηγούνται προνόμια με τέτοιου είδους κριτήρια.  

Η Κυβέρνηση επικαλείται επιλεκτικά τους ευρωπαϊκούς θεσμούς, καθώς στην προκειμένη περίπτωση της διαφεύγει η απόφαση του Συμβουλίου της Ευρώπης η οποία αναφέρει ρητά πως δεν επιτρέπεται να ασκηθεί πίεση για υποχρεωτικό εμβολιασμό. Φαίνεται πως η λέξη εξαγορά μετατράπηκε σε επιβράβευση, δηλαδή αν ένας υπουργός δεχθεί χρήματα από μια εταιρία για ένα έργο και επιλέξει ανάμεσα σε δέκα αυτήν που του προσέφερε τα περισσότερα, είναι επιβράβευση λόγω επιλογής ή μήπως είναι εξαγορά;

Η Κυβέρνηση υποχρεούται να σέβεται σε όλες τις περιπτώσεις το δικαίωμα της ελεύθερης επιλογής που είναι άρρηκτα συνυφασμένο με τις αρχές της δημοκρατίας και της ισονομίας και δεν έχει δικαιοδοσία να το αποδομεί με διάφορες μεθοδεύσεις.


Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης