Η κυβέρνηση Μητσοτάκη αφήνει ΑμεΑ άστεγα! Δεν θα το επιτρέψουμε!

Έλληνες  11/09/2021  

Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Έγινε και αυτό! Εγκύκλιος η οποία έφτασε πρόσφατα στην Βουλή, αποκλείει άτομα με ψυχικές και κινητικές αναπηρίες από τις δομές ΚΔΑΠ ΑΜΕΑ και ΚΔΗΦ, εάν αυτά δεν έχουν εμβολιαστεί με κάποιο από τα εμβόλια κατά του κορωνοϊού.

Ο αποκλεισμός τους θα ισχύει ακόμα και αν επιδείξουν αρνητικό τεστ για κορωνοϊό. Η εγκύκλιος της υφυπουργού εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Δόμνας Μιχαηλίδου είναι μάλιστα έτσι γραμμένη ώστε να μην φαίνεται καθαρά ο αποκλεισμός των Ωφελούμενων από τις Δομές, ΑΜΕΑ, ώστε να μην προκληθεί για άλλη μια φορά κοινωνική κατακραυγή κατά της κυβέρνησης.

Ένας τέτοιος αποκλεισμός θα οδηγήσει τους συνανθρώπους μας με αναπηρίες σε ακόμη μεγαλύτερο κοινωνικό αποκλεισμό. Επίσης η επιβάρυνσή τους σε ψυχολογικό επίπεδο αλλά και στην ευρύτερη υγεία τους θα είναι σημαντική. Ταυτόχρονα οι εργαζόμενοι γονείς τους θα βρεθούν σε αδιέξοδο, αφού δεν θα έχουν κάπου να εμπιστευτούν τα παιδιά τους κατά τις ώρες εργασίας τους.

Δυστυχώς οι αρμόδιοι υπουργοί κ. Θάνος Πλεύρης και Κωστής Χατζηδάκης, ποιούν την νήσσαν!

Την ίδια στιγμή εκατοντάδες λαθρομετανάστες παραβιάζουν τα χερσαία και θαλάσσια σύνορά μας και αν και υγειονομικά χωρίς έλεγχο, χωρίς να τους ζητηθεί να εμβολιαστούν, φιλοξενούνται από το ελληνικό κράτος σε δομές αλλά και σε διαμερίσματα δωρεάν, την ώρα που ο μέσος Έλληνας πεινάει.

Ο ρατσισμός εναντίον των Ελλήνων σε όλο του το μεγαλείο.

Θα αφήσουμε τους συμπατριώτες μας με αναπηρία αβοήθητους ως κοινωνία;

Εμείς ως τομέας ΑΜΕΑ του εθνικού κόμματος ΕΛΛΗΝΕΣ, κατηγορηματικά ΟΧΙ!

Με όλες μας τις δυνάμεις δεν θα αφήσουμε αθώα παιδιά με θέματα υγείας στον δρόμο!

Όλοι οι Έλληνες μαζί αγωνιζόμαστε ενωμένοι, κανένας μόνος. Αγώνας για ζωή και αξιοπρέπεια!

ΙΩΑΝΝΗΣ-ΠΟΛΥΚΡΑΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ,

υπεύθυνος τομέα ΑΜΕΑ


Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης