Η κυβέρνηση Μητσοτάκη διαγράφει τον Ελληνισμό της Ουκρανίας

Έλληνες  21/02/2022  

Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Η πρόσφατη δολοφονία ενός Έλληνα ομογενή και ο τραυματισμός άλλων δυο από Ουκρανούς στρατιωτικούς στο χωριό Γκρανίτναγιε προκάλεσε αίσθηση στην Ελλάδα. Γρήγορα όμως, υποβαθμίστηκε από κατά τ’ άλλα πολύ… ευαίσθητα ελλαδικά ΜΜΕ ως «ατυχές περιστατικό χωρίς πολιτικό ή εθνοτικό υπόβαθρο». Για να το λέει ο Ουκρανός πρέσβης, σίγουρα έτσι θα είναι… Η δε κυβέρνηση Μητσοτάκη περιορίστηκε να ζητήσει από την ουκρανική, για τα μάτια του κόσμου, την προστασία των Ελλήνων ομογενών. Ύψιστη υποκρισία, όταν η σημερινή κυβέρνηση, όπως και όλες οι προηγούμενες άλλωστε, έχει εγκαταλείψει τον Ελληνισμό της Αζοφικής Θάλασσας κυριολεκτικά στην τύχη του.

Πάνω από 100.000 ομογενείς ζούνε εκεί επί πολλούς αιώνες. Από το 2014 βιώνουν τις πιο δύσκολες στιγμές τους μεταπολεμικά, καθώς η ντε φάκτο μεθοριακή γραμμή κόβει κυριολεκτικά στην μέση τα Ελληνικά χωριά, και ο πόλεμος έχει προκαλέσει μεγάλο πόνο και εξαθλίωση. Και το Ελληνικό κράτος; Πέρα βρέχει… Καμία μέριμνα, καμία φροντίδα, μόνο λόγια, κι αυτά με το σταγονόμετρο. Η ισχνή βοήθεια που δινόταν παλιά απλά καταργήθηκε -λόγω μνημονίων! Για δε τους ομογενείς που είχαν την ατυχία να βρεθούν στην «λάθος» πλευρά, δηλαδή είτε στην Κριμαία είτε στις αποσχισθείσες επαρχίες, ούτε λόγος να γίνεται: η κυβέρνηση Μητσοτάκη απλώς τους διέγραψε. Για το Μέγαρο Μαξίμου δεν υπάρχουν.

Πως όμως, θα έπρεπε να συμπεριφέρεται το Ελληνικό κράτος στον Ελληνισμό που επιμένει να ζει στην Ουκρανία, στο Ντονμπάς, πάνω ακριβώς δηλαδή στην μεθοριακή γραμμή της σύγκρουσης; Πόσο «βοηθάει» τα Εθνικά μας συμφέροντα η γραμμή της απόλυτης ευθυγράμμισης με τις ΗΠΑ και η μετατροπή της Ελλάδος σε ορμητήριο του ΝΑΤΟ; Φυσικά και δεν βοηθά καθόλου, εκτός κι αν για χάρη των «συμμάχων» μας, η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει αποφασίσει να διαγράψει 100.000 Συνέλληνες που με νύχια και με δόντια κρατιούνται στον τόπο τους, ενώ ταυτόχρονα λατρεύουν την Ελλάδα.

Η Χώρα μας θα έπρεπε να κρατά εντελώς διαφορετική στάση, ακριβώς επειδή στην περιοχή της σύγκρουσης ζει ένα συμπαγές κομμάτι Ελληνισμού. Η προστασία του θα υπαγόρευε να στέκεται η Ελλάδα ως παράγοντας ειρήνης, κι όχι να συντάσσεται με μια από τις εμπόλεμες πλευρές. Τι κάνει η κυβέρνηση Μητσοτάκη γι’ αυτό; Όχι μόνο συμμετέχει στην αντιρωσική εκστρατεία, αλλά τώρα καλεί και τους Έλληνες ομογενείς να εγκαταλείψουν την Ουκρανία! Σπέρνει έτσι πανικό στην ομογένεια, μόνο και μόνο για να φανεί ότι ευθυγραμμίζεται απόλυτα με τις ΗΠΑ (και) σε αυτό το θέμα. Να φύγουν ποιοι, ανεκδιήγητοι Μητσοτάκη και Δένδια, και να πάνε που; Να φύγουν και οι ομογενείς που έχουν πάρει Ελληνική υπηκοότητα; Να εξαλειφθεί ο Ελληνισμός της Αζοφικής Θάλασσας, που τράβηξε τα πάνδεινα και παρόλα αυτά άκμασε, και ακόμα και σήμερα που ματώνει δεν εγκαταλείπει τα σπίτια του και την περιουσία του για να μην έχετε εσείς οι λιγόψυχοι (και σύσσωμο το εγχώριο πολιτικό σύστημα) τον πονοκέφαλο ότι πρέπει κάτι να κάνετε για να τον υπερασπιστείτε αποτελεσματικά; Ντροπή και αίσχος!

Γιώργος Μάστορας


Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης