Η Κυβέρνηση συνεχίζει την καταρράκωση του Ηθικού των Ενόπλων μας Δυνάμεων

Έλληνες  31/03/2021  

Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Γράφει ο Δημήτρης Βαλασίδης

Η κυβέρνηση δια του υπουργού Εθνικής Αμύνης συνεχίζει την τακτική της προσβολής των Ελλήνων Αξιωματικών και της καταρράκωσης του ηθικού των Ενόπλων μας Δυνάμεων. Εξάλλου δεν είναι η πρώτη φορά και ούτε θα είναι η τελευταία. Πρόσφατα, κατά την επέτειο της συντριβής των κομμουνιστοσυμμοριτών στον Γράμμο και το Βίτσι είχε αποφασίσει να εκπροσωπηθεί από το υφυπουργό Εθνικής Αμύνης. Όμως κατ' απαίτηση την κομμουνιστών άλλαξε την απόφασή της και δεν έστειλε εκπρόσωπο.

Την 25η Μαρτίου, Αξιωματικός σε στρατόπεδο της Λέσβου φώναξε συνθήματα κατά της Τουρκίας για την ενίσχυση του ηθικού των υφισταμένων του, τα οποία χαρακτηρίστηκαν από τους κομμουνιστές “εθνικιστικά και αλυτρωτικά”. Το κεντρικό σύνθημα ανέφερε: «Ήταν ένα καράβι, ένα αρματαγωγό, από το Βόλο σάλπαρε να σπείρει πανικό. Πάει παραλία, στην Μικρά Ασία, να σπείρει φλόγες και φωτιά σε όλη την Τουρκία». Ο υπουργός που εμφανίστηκε με τα χέρια στις τσέπες στην παρέλαση, διέταξε ΕΔΕ κατά του λεβέντη Αξιωματικού.

Ιδού η απάντηση του Υπουργού στην ερώτηση της Μαρίας Κομνηνάκα του ΚΚΕ: «Απάντηση ΥΕΘΑ Νικόλαου Παναγιωτόπουλου σε ερώτηση Κοινοβουλευτικού Ελέγχου (υπ. Αριθμ. 4704/02-03-2021) με θέμα: «Απαράδεκτη εκφώνηση εθνικιστικών και ρατσιστικών συνθημάτων σε στρατόπεδα της Λέσβου»

Σε απάντηση της σχετικής ερώτησης, που κατέθεσαν οι Βουλευτές της κοινοποίησης με θέμα «Απαράδεκτη εκφώνηση εθνικιστικών και ρατσιστικών συνθημάτων σε στρατόπεδα της Λέσβου», σας γνωρίζω, ότι για το εν λόγω συμβάν στο Στρατόπεδο «ΛΓΟΥ (ΠΖ) ΜΑΡΙΝΕΛΛΗ ΙΩΑΝΝΗ», διενεργήθηκε Ένορκη Διοικητική Εξέταση (ΕΔΕ), προκειμένου να διερευνηθούν οι συνθήκες υπό τις οποίες έλαβε χώρα.

Επί τη βάσει του πορίσματος της ανωτέρω ΕΔΕ, θα ακολουθηθεί η προβλεπόμενη διαδικασία επιβολής πειθαρχικών κυρώσεων για την απορρέουσα πειθαρχική ευθύνη του στελέχους που εκτελούσε καθήκοντα οργάνου υπηρεσίας στη Μονάδα, όπου εκδηλώθηκε το συμβάν.

Σε κάθε περίπτωση, το εν λόγω γεγονός αποτελεί μεμονωμένο περιστατικό και δεν έχει σημειωθεί παρόμοιο συμβάν σε άλλο στρατόπεδο της Λέσβου και εν γένει της επικράτειας".

Είναι πλέον φανερό, ότι η κυβέρνηση της ΝΔ κατέστη έρμαιο των κομμουνιστών, ακόμη και στον τομέα των Ενόπλων μας Δυνάμεων και δεν διστάζει να ενεργεί με στόχο την απαξίωση των Στρατιωτικών και την μείωση του ηθικού τους. Και αυτά σε μια περίοδο κρίσιμη για την Πατρίδα μας με έναν ύπουλο και αδίστακτο εχθρό απέναντί της.

Οι ΕΛΛΗΝΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ σέβονται και στηρίζουν τα άξια στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και καλούν την κυβέρνηση να αλλάξει την τακτική της απέναντί τους.


Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης