Η κυβερνητική ανικανότητα της ΝΔ και στα «καινούργια» λεωφορεία

Έλληνες  22/04/2021  

Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Επίδειξη ανικανότητας σε όλους τους τομείς φροντίζει να κάνει η Νέα Δημοκρατία, καθώς σε ένα ακόμη κυβερνητικό φιάσκο εξελίχθηκε η πολυδιαφημισμένη παραλαβή των 40 «καινούργιων» αστικών λεωφορείων, που νοίκιασε η κυβέρνηση για τα δρομολόγια των ΟΣΥ στην Αθήνα.

Μετά την προκλητική φιέστα Μητσοτάκη στο αμαξοστάσιο των ΟΣΥ, στην Πέτρου Ράλλη, αποδείχθηκε ότι τα 23 από τα 40 οχήματα παραμένουν ακινητοποιημένα λόγω βλάβης. Μάλιστα, από τα πρώτα 9 λεωφορεία στην Πέτρου Ράλλη δεν λειτούργησε ούτε ένα… Επιπλέον, τα οχήματα όχι μόνο είναι 10ετίας ή και περισσότερο, με ό,τι αυτό σημαίνει για το λειτουργικό τους κόστος, αλλά και δεν πληρούν τις προδιαγραφές υγειονομικής ασφάλειας εν μέσω κορωνοϊού, καθώς διαθέτουν ελάχιστα και μικρά παράθυρα, που έχουν δημιουργηθεί με πρόχειρες πατέντες. Ακόμη χειρότερα, είναι ακατάλληλα για χρήση από ΑΜΕΑ.

Η κοροϊδία, όμως, της κυβέρνησης της ΝΔ δεν σταματά εδώ: προτίμησε να σπαταλήσει 51 εκατομμύρια ευρώ για μεταχειρισμένα λεωφορεία, αντί να αξιοποιήσει τα ήδη υπάρχοντα 300 (και πλέον) λεωφορεία, τα οποία παραμένουν καθηλωμένα λόγω έλλειψης ανταλλακτικών και προσωπικού. Μετά την χρόνια απαξίωση των αστικών συγκοινωνιών από όλες τις κυβερνήσεις σε βάθος δεκαετιών, τα ΜΜΜ έχουν μετατραπεί την περίοδο της πανδημίας σε υγειονομικές βόμβες τόσο για τους επιβάτες όσο και για τους εργαζόμενους.

Γιώργος Μάστορας


Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης