Η Νέα Δημοκρατία εφαρμόζει νόμο του ΣΥΡΙΖΑ και «τσεκουρώνει» τους συνταξιούχους

Έλληνες  03/01/2022  

Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Τη μεγαλύτερη περικοπή στις συντάξεις από το 2013 και έπειτα, όταν είχαν καταργηθεί τα δώρα, επιβάλλει η κυβέρνηση μέσω… εγκυκλίου που υπέγραψε ο υφυπουργός Εργασίας Πάνος Τσακλόγλου. Σαν τον κλέφτη, προπαραμονή Πρωτοχρονιάς, στις 30 Δεκεμβρίου 2021, κόβει τις συντάξεις έως και 268 ευρώ τον μήνα και μάλιστα για τους πλέον κοινωνικά ευάλωτους: όσους λαμβάνουν συντάξεις χηρείας ή αναπηρίας και σε μία συγκυρία εφιαλτικών αυξήσεων στην ενέργεια και τα βασικά αγαθά. Η περικοπή δεν έχει αναδρομική ισχύ και θα εφαρμόζεται εφεξής, με γνωστό δικηγόρο να εκτιμά ότι αφορά 150.000 με 200.000 συνταξιούχους σε βάθος δύο ή τριών ετών.

Η ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας αναφέρει ότι με την εγκύκλιο «παρέχονται ουσιώδεις διευκρινίσεις επί υφιστάμενων νομοθετικών ρυθμίσεων του ν. 4387/2016».

Πράγματι ο νόμος που ψηφίστηκε το 2016 όριζε ρητά την περικοπή αυτή, ωστόσο δεν εφαρμόστηκε ποτέ, αντιθέτως παρακάμφθηκε μέσω μιας άλλης εγκυκλίου – άγνωστο εάν αυτό συνέβη με τη σύμφωνη γνώμη των δανειστών ή χωρίς να το καταλάβουν. Το ερώτημα που πρέπει να απαντήσουν η κυβέρνηση και το υπουργείο Εργασίας (το οποίο δεν έχει διαψεύσει όσα καταγγέλλονται) είναι γιατί πρέπει αυτή η βάναυση περικοπή να εφαρμοστεί τώρα. Γιατί δεν ψήφισε μια διάταξη που να κλείνει οριστικά και ευνοϊκά το ζήτημα υπέρ των συνταξιούχων, αλλά αντιθέτως έρχεται να επιβάλει τσεκούρι στις συντάξεις σε μια περίοδο που δεν υπάρχει η δαμόκλειος σπάθη των δανειστών, όπως μας λένε; Προφανώς, γιατί η κυβέρνηση τσίρκο "εργάζεται" μόνο για τους φίλους της στα κανάλια και αδιαφορεί για τα πραγματικά προβλήματα των πολιτών!


Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης