Η νέα (σοβιετική) δημοκρατία

Έλληνες  02/12/2021  

Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Πριν από λίγες ημέρες, είχε δημοσιευτεί κείμενο στην ιστοσελίδα των ΕΛΛΗΝΩΝ, με τίτλο «ποιος έχει σειρά μετά τους υγειονομικούς», το οποίο τελείωνε ως εξής: «Όταν η κυβέρνηση Μητσοτάκη φέρεται με τέτοιο ανάλγητο τρόπο σε ένα τόσο νευραλγικό πόστο εργαζομένων, όπως είναι οι υγειονομικοί, μπορεί να φανταστεί ο οποιοσδήποτε τι μπορεί να ετοιμάσει για την συνέχεια στο σύνολο του Ελληνικού Λαού…». https://ellhnes.net/%cf%80%ce%bf%ce%b9%ce%bf%cf%82-%ce%ad%cf%87%ce%b5%ce%b9-%cf%83%ce%b5%ce%b9%cf%81%ce%ac-%ce%bc%ce%b5%cf%84%ce%ac-%cf%84%ce%bf%cf%85%cf%82-%cf%85%ce%b3%ce%b5%ce%b9%ce%bf%ce%bd%ce%bf%ce%bc%ce%b9%ce%ba/

Αυτή η συνέχεια ήρθε με τον υποχρεωτικό εμβολιασμό στις ηλικίες άνω των 60 ετών και με το γνωστό πρόστιμο των 100 ευρώ ανά μήνα σε όσους από αυτούς αρνηθούν να υπακούσουν στην κυβερνητική εντολή.

Εάν η κυβέρνηση Μητσοτάκη ακολουθεί την γνωστή «τακτική του σαλαμιού», που ακολούθησαν οι Ούγγροι κομμουνιστές προκειμένου να μπολσεβικοποιήσουν την χώρα τους, το επόμενο στάδιο επιβολής υποχρεωτικού εμβολιασμού σε άλλη ηλικιακή ομάδα ή κατηγορία εργαζομένων δεν θ΄ αργήσει κι αυτό να έρθει. Βεβαίως, βλέποντας ψύχραιμα τα γεγονότα, θα δούμε ότι αποτελεί επιτυχία του συστήματος η μεγάλων διαστάσεων παθητικοποίηση των Ελλήνων, η εξατομίκευση τους, ο περιορισμός τους σε βαθμό που θα ήταν αδιανόητο πριν λίγα χρόνια, όπως και η πέραση που έχει ο διαχωρισμός-διχασμός εντός της κοινωνίας και η πόλωση που καλλιεργήθηκε στο επίπεδο αυτό. Ο κηρυγμένος πόλεμος ενάντια στους «ανεμβολίαστους» είναι βολικό σχήμα μετάθεσης των εγκληματικών ευθυνών που έχουνε οι εγχώριες ελίτ (κυβέρνηση, μεγάλοι οικονομικοί όμιλοι, επιτελεία ειδικών, κ.τ.λ.). Ο τεχνητός διχασμός «εμβολιασμένων»-«ανεμβολίαστων» πρέπει οπωσδήποτε να ξεπεραστεί. Όχι μόνο γιατί είναι βασικό όπλο στην εργαλειοποίηση του κορωνοϊού εκ μέρους των ελίτ, αλλά και επειδή δημιουργεί ένα κλίμα φανατισμού, πώρωσης και εμφυλιακού κλίματος εντός της κοινωνίας. Το άμεσο αποτέλεσμα είναι η απώλεια ενός νηφάλιου και ρεαλιστικού πνεύματος, το οποίο είναι αναγκαίο στοιχείο για την αντιμετώπιση οποιουδήποτε σημαντικού προβλήματος - πὀσο μάλλον της υγείας. Μια ματιά στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μπορεί να πείσει τον καθένα ότι η κατάσταση «έχει ξεφύγει».

Οι τελευταίες εξελίξεις επιβεβαιώνουν, για μια ακόμα φορά, ότι βιώνουμε μια νέα (σοβιετική) δημοκρατία, μια δικτατορία της ανάγκης και των διλλημάτων. Γλύψε αυτό το ξεροκόμματο, γιατί μπορεί αύριο να μην υπάρχει ούτε αυτό, σου λένε με στόμφο τα κάθε είδους κυβερνητικά φερέφωνα. Το ξεροκόμματο λαμβάνει στα μάτια σου θεϊκές διαστάσεις γιατί σου εξασφαλίζει την οριακή επιβίωση σου. Η μιζέρια και η απόγνωση του καθημερινού αδιεξόδου ράβει σταυροβελονιά τα στόματα, σταματάει τους λεπτοδείκτες του χρόνου, το κεφάλι γίνεται αποθηκευτικός χώρος παλιών αναμνήσεων που σε αδρανούν, η καρδιά χτυπά περισσότερο από συνήθεια παρά από ζωντάνια, η ζωή ακουμπισμένη και κουρασμένη σε ένα σκονισμένο καναπέ ατενίζει τα κάθε λογής τηλεσκουπίδια περιμένοντας αδίκως τη λύτρωση.

Η μετάβαση από τις φυλακές της αναγκαιότητας στο Βασίλειο της Ελευθερίας προϋποθέτει την ύπαρξη του κοινωνικοποιημένου ανθρώπου. Με πιο απλά λόγια, το «τέρας» που καταδυναστεύει τις ζωές μας δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί ατομικά, γιατί έτσι μόνο συντριβή θα υπάρξει. Η συλλογική αντιμετώπιση είναι αυτή που μπορεί να φέρει θετικό αποτέλεσμα. Όταν οι ανάγκες των πολλών ενωθούν και γίνουν ένα θεόρατο βουνό, μόνο τότε τα ιερατεία των φόβων μας θα συντριβούν κάτω από τις κατολισθήσεις των δίκαιων απαιτήσεων μας.

Έντιμα και νόμιμα, με όπλο μας την ισχύ και την ένωση όλων εκείνων των Ελλήνων που νοιάζονται πραγματικά για το παρόν και το μέλλον της Πατρίδας και του Λαού, θα αντισταθούμε νικηφόρα σε αυτήν την επιβολή και διατήρηση της νέας (σοβιετικής) δημοκρατίας.

Γιώργος Μάστορας   


Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης