Η ΝΔ είναι κόμμα εθνοκτόνο: 900 εκατ. ευρώ για σίτιση των λαθρομεταναστών σε μια τετραετία!

Έλληνες  13/04/2021  

Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Γράφει ο Χριστόφορος Τσάγκας

Μία νέα δημόσια σύμβαση "βρίσκεται στα σκαριά" από το Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου του Νότη Μηταράκη.

Μία σύμβαση που ισοδυναμεί με το απόλυτο πολιτικό σκάνδαλο.

Στις 17 Φεβρουαρίου, το Υπουργείο Μετανάστευσης προκήρυξε δημόσιο διαγωνισμό για τη "Σύναψη Συμφωνίας-Πλαίσιο για την Παροχή Υπηρεσιών παρασκευής, μεταφοράς και διανομής γευμάτων σε δομές φιλοξενίας πολιτών τρίτων χωρών ή ανιθαγενών που έχουν αιτηθεί διεθνή προστασία".

Η σύμβαση αυτή θα έχει διάρκεια 4 ετών και το ύψος της (κρατηθείτε μην πέσετε) ανέρχεται στο ποσό των 102.959.200€ (πλέον του ανά τόπο παροχής της υπηρεσίας αναλογούντος ποσοστού Φ.Π.Α.) ανά έτος. Δηλαδή, για το σύνολο της τετραετίας, 411.836.800.

Επιπλέον, στην Διακήρυξη του έργου αναφέρεται ότι η Αναθέτουσα Αρχή (δηλαδή το Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου) διατηρεί το δικαίωμα να αυξήσει το ποσό της σύμβασης κατά 100%, εφόσον αυτό ήθελε κριθεί αναγκαίο "για την αντιμετώπιση των αναγκών που προκύπτουν από την ασταθή ροή των προσφύγων/μεταναστών, την ανάγκη της συνέχειας της διαθεσιμότητας και της πληρότητας των κοινωνικών υπηρεσιών που θα παρασχεθούν σύμφωνα με το άρθρο 109 του Ν. 4412/16, καθώς επίσης και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά των σχετικών υπηρεσιών (αδυναμία ακριβούς πρόβλεψης αριθμού σιτιζομένων)." Τούτο σημαίνει ότι, δυνητικά, το συνολικό ποσό που θα διατεθεί μπορεί να ανέλθει σε 823.673.600 ευρώ! Στο κονδύλιο αυτό δεν περιλαμβάνεται ο Φ.Π.Α., επομένως μαζί με τον ΦΠΑ υπερβαίνει κατά πολύ τα 900 εκατ. ευρώ.

Άλλωστε, όλοι γνωρίζουμε ότι στην Ελλάδα οι δημόσιες συμβάσεις πάντοτε αγγίζουν το ανώτατο ύψος του προϋπολογισμού τους ή για να ήμαστε πιο ακριβείς συνήθως το υπερβαίνουν κατά πολύ. Συνεπώς δεν χρειάζεται πολύ φαντασία για να καταλάβει κάποιος πως είναι σχεδόν βέβαιο ότι το Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου θα προβεί σε άσκηση του "δικαιώματος προαίρεσης" για αύξηση του ποσού της σύμβασης κατά 100%.

Τα παραπάνω καταδεικνύουν ότι γύρω από το λαθρομεταναστευτικό έχει στηθεί ένας "χορός" δισεκατομμυρίων ευρώ ο οποίος ευνοεί τις μπίζνες Πρωθυπουργών και Υπουργών, τους μεγαλοεργολάβους και την παραοικονομία των ΜΚΟ.

Μέσω αυτού του πακτωλού χρημάτων λαδώνεται η μηχανή της παγκοσμιοποίησης, κινείται η βιομηχανία της λαθρομετανάστευσης και προωθείται το "μπόλιασμα" των ευρωπαϊκών κοινωνιών με ασιάτες και αφρικανούς λαθρομετανάστες.

Να διευκρινίσουμε ότι η χρηματοδότηση του έργου δεν θα καλυφθεί μόνο με πόρους από την ΕΕ (Ταμείο Ασύλου, Μετανάστευσης και Ένταξης, Εσωτερικής Ασφαλείας), αλλά και από εθνικούς πόρους (Τακτικός Προϋπολογισμός και Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων).

Την ώρα που διατίθενται τέτοια τεράστια κεφάλαια για το ζήτημα της λαθρομετανάστευσης, οι Έλληνες βουλιάζουν από τα χρέη, η μεσαία τάξη διαλύεται, χιλιάδες νέοι μένουν άνεργοι ή εργάζονται για ψίχουλα και το δημογραφικό πρόβλημα γίνεται πραγματική βόμβα στα θεμέλια του Έθνους.

Αυτή είναι η πολιτική της Νέας Δημοκρατίας, πολιτική νεοταξίτικη, εθνοκτόνος και καταστρεπτική για την Πατρίδα μας.

Η στήριξη προς το νέο κόμμα του Ηλία Κασιδιάρη, τους "ΕΛΛΗΝΕΣ", είναι πιο επιτακτική από ποτέ!

Υ.Γ. Αλήθεια, αφού η Νέα Δημοκρατία λέει ότι θα επιλύσει το μεταναστευτικό, θα φυλάξει αποτελεσματικά τα σύνορα και θα ολοκληρώνει σε σύντομο χρονικό διάστημα τις επιστροφές των παράνομων μεταναστών στην Τουρκία, τότε γιατί προκηρύσσει διαγωνισμό σχεδόν ενός (1) δισεκατομμυρίου ευρώ αναφορικά με την σίτιση των λαθρομεταναστών για την επόμενη τετραετία;


Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης