Ιωάννα Καραδήμα από Ιταλία: Κάν'το όπως η Μελόνι!

Έλληνες  26/09/2022  

Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Γράφει η Ιωάννα Καραδήμα,

υποψήφια Βουλευτής Ανατολικής Αττικής

Η Τζόρτζια Μελόνι και το κόμμα της, Φρατέλι Ντι Ιτάλια, πέτυχαν μια πολύ μεγάλη νίκη. Πρώτο κόμμα στις εκλογές και με μεγάλη διαφορά από το δεύτερο αριστερό και παράλληλα σχηματίζει μια άνετη  κοινοβουλευτική πλειοψηφία με τους συμμάχους της, Σαλβίνι και Μπερλουσκόνι.

Πώς όμως έφτασε σε αυτήν την επιτυχία; Πολύ απλά μίλησε για θέματα που αγγίζουν τον μέσο Ιταλό. Επιστροφή στο Έθνος που απειλείται από την Παγκοσμιοποίηση. Περιορισμός της μετανάστευσης που φέρνει προβλήματα στην ζωή των Ιταλών και δημιουργεί μια αντικατάσταση πληθυσμού. Αναβάθμιση της έννοιας της οικογένειας που την απειλεί ο δικαιωματισμός. Δουλειά για τους νέους και στήριξη των μικρομεσαίων.

Και όλα τα παραπάνω, ειπωμένα με τρόπο απλό και κατανοητό. Αλλά και δουλειά πολύ από τα στελέχη και τους βουλευτές της που έφταναν να δίνουν 5 συνεντεύξεις την ημέρα και να κάνουν 2 με 3 ομιλίες.

Στην μεγάλη προεκλογική συγκέντρωση στη Ρώμη και στο εκλογικό κέντρο όπου παρακολουθούσαμε τα αποτελέσματά τους είδα και τους έζησα αυτούς τους ανθρώπους, άντρες και γυναίκες. Οι βουλευτές και οι γερουσιαστές δεν ξεχώριζαν από τα απλά στελέχη και τους οπαδούς. Στην συγκέντρωση, ο επικεφαλής των δημοτικών συμβούλων της στη Ρώμη κουβαλούσε τα πανό και ο γραμματέας της νεολαίας μοίραζε τις σημαίες. Χωρίς πόζα, χωρίς στήσιμο, απλοί και καθημερινοί άνθρωποι, όπως απλός και μεστός ο λόγος τους.

Όμως η νίκη αυτή οφείλεται και στην ιστορία του πατριωτικού κινήματος το οποίο από το 1946 είναι παρόν στη πολιτική πραγματικότητα της Ιταλίας. Με νίκες, με ήττες, με διώξεις, με νεκρούς. Με παραγωγή πολιτικής σκέψης, εργαστήρι ιδεών, με επιμονή και υπομονή έφτασαν στη νίκη.

Αυτό είναι το πραγματικό δίδαγμα των ιταλικών εκλογών για όλα τα πατριωτικά κινήματα της Ευρώπης. Το ακολούθημα των Ιταλών στον τρόπο άσκησης της πολιτικής.  Γιατί αυτή η νίκη ενάντια στις αριστερές και φιλελεύθερες λογικές, στους γραφειοκράτες των Βρυξελλών ανήκει σε όλους τους λαούς της Ευρώπης.

Η Μελόνι και οι Φρατέλι αποδείχθηκαν έτοιμοι να ξαναπάρουν πίσω την Πατρίδα τους. Καιρός να πάρουμε σειρά.


Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης