Καιρός για Εθνική Αφύπνιση

Έλληνες  17/05/2022  

Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Μια παράξενη, αλλά αναμενόμενη, κατάσταση (παρα)πληροφόρησης κυριαρχεί γύρω μας το τελευταίο χρονικό διάστημα. Ενώ συμβαίνουν τρομερά πράγματα παντού, τα ΜΜΕ ασχολούνται πρωτίστως στα δελτία ειδήσεων, για πάνω από την μισή τους διάρκεια, με την έξαρση των εγκλημάτων και δολοφονιών στη Χώρα. Εξαιρετικές λεπτομέρειες στην υπόθεση της Πάτρας, τεράστια έκταση στην δίκη για την δολοφονία στα Γλυκά Νερά, συνεχή ρεπορτάζ για τα εγκλήματα στην Μονεμβασιά και οποιαδήποτε άλλη δολοφονία που συμβαίνει σε όλη τη Χώρα.

Παράλληλα, ενώ πληθαίνουν τα περιστατικά αιφνίδιων θανάτων σε τελείως υγιείς ανθρώπους και σε παιδιά, κι ενώ αρχίζουν και γίνονται παραδεκτές πολλές από τις επιπτώσεις της εγκληματικά λανθασμένης διαχείρισης της πανδημίας, η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει «σφυρίξει λήξη» προσώρας (από Σεπτέμβριο βλέπουμε ξανά…), ενώ καμία δικαστική αρχή δεν έχει κινηθεί να ερευνήσει τόσες καταγγελίες και ζητήματα. Ουσιαστικά, σχεδόν κανένας «επίσημος» δεν νοιάζεται για την αύξηση των θανάτων από όλες τις αιτίες τον τελευταίο χρόνο, ενώ και οι επιστημονικοί σύλλογοι έχουν μουγγαθεί για τα θέματα αυτά.

Δεν μπορεί να ξεχνιέται ότι η συγκεκριμένη διαχείριση έφερε ακόμα μεγαλύτερη διάλυση στο σύστημα Υγείας και απομάκρυνση των πολιτών από τα νοσοκομεία, τους διαγνωστικούς ελέγχους, ακόμα και από αναγκαίες χειρουργικές επεμβάσεις, με παράλληλη ενίσχυση του ιδιωτικού τομέα για όσους μπορούν «να τα σκάσουν». Ταυτόχρονα, παρατηρείται μια τεράστιας κλίμακας επιβάρυνση της ψυχικής υγείας, συνέπεια της διαταραχής των ανθρώπινων και κοινωνικών σχέσεων που έφερε ο διαρκής εγκλεισμός. Όλα αυτά, σε συνδυασμό με τους χιλιάδες θανάτους που αποδίδονται στον κορωνοϊό, συνιστούν πραγματικό Καιάδα, ειδικά για τους πιο αδύναμους.

Πριν λίγες ημέρες, δόθηκαν στην Βουλή ξανά όρκοι υποταγής στις ΗΠΑ και εγκρίθηκε η νέα συμφωνία για την στρατιωτική «συνεργασία» των δυο χωρών. Η Ελλάδα μετατρέπεται σε ορμητήριο των ΗΠΑ, χωρίς κανένα ουσιαστικό αντάλλαγμα, ακριβώς την στιγμή που αυτές προτίθενται να ενισχύσουν την Τουρκία σε όλες τις διεκδικήσεις της, «για το καλό της συμμαχίας». Αυτό τόνισε καθαρά και ξάστερα, ως εντολή, ο Μπάιντεν στον Μητσοτάκη κατά την συνάντηση τους. Η Χώρα μας θα πιεστεί κι άλλο να συνδράμει πολλαπλά στον πόλεμο της Ουκρανίας, αποστέλλοντας όπλα και ό,τι άλλο χρειαστεί.

Αυτό που λείπει είναι ένα Ισχυρό Κίνημα Υπεράσπισης της Εθνικής Κυριαρχίας και θετικής διεξόδου της Χώρας. Ένα πολιτικό κίνημα ΕΛΛΗΝΩΝ για συγκεκριμένες και καίριες διεκδικήσεις στην κατεύθυνση απόκτησης βαθμών Κυριαρχίας, υπεράσπισης του Λαού από την ακρίβεια και την ενεργειακή κρίση, προστασίας της ζωής και του περιβάλλοντος.

Όλη η κατάσταση πιέζει δραματικά για την δημιουργία μιας νέας κοινής λογικής, για το άπλωμά της σε όλους τους ζωτικούς τομείς της σύγχρονης ζωής, χωρίς διχαστικές λογικές και διλλήματα, χωρίς υπόκλιση στις υπάρχουσες στρατοπεδεύσεις και στους σημερινούς συσχετισμούς που επιζητούν για τα δικά τους συμφέροντα ΗΠΑ και Ρωσία. Για να σωθούμε, πρέπει να σωθεί η Ελλάδα. Για να σωθεί η Ελλάδα, πρέπει να αντισταθούμε, να αγωνιστούμε, να νικήσουμε. Η εγκληματικά λανθασμένη διαχείριση της πανδημίας νάρκωσε την κοινωνία και κατάργησε τον δημόσιο χώρο. Ο πόλεμος στην Ουκρανία που ακολούθησε καλλιέργησε την παράλυση των ανθρώπων μπροστά στην φρίκη, διευκολύνοντας έτσι τους εμπνευστές του να επιβάλλουν «λύσεις» καταστροφικές και χαοτικές.

Καιρός, λοιπόν, για Εθνική Αφύπνιση, για απονάρκωση, για την ανάπτυξη μιας ισχυρής Ελληνικής Συνείδησης. Μια Αφύπνιση της Συνείδησης ενάντια στις δυνάμεις του εθνομηδενισμού, του κοσμοπολιτισμού, της κοινωνικής εκμετάλλευσης, της καταστροφής, της δημιουργίας και της χαράς της ζωής.

Γιώργος Μάστορας


Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης