Και όμως κάποιοι ξεχνούν

Έλληνες  05/04/2022  

Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Της Αργυρώς (Ρίκας) Θωμάκου

″Φλόγα του Ταινάρου″

Περιμένουμε τον κ. Ζελένσκι να μιλήσει στην Ελληνική βουλή. Φυσικά και δεν θα υπάρξει διάλογος ή υποβολή ερωτήσεων. Θα κάνει ακριβώς ότι και ο κ. Μητσοτάκης: Διάγγελμα. Τι νομίζατε, ότι έχουμε δημοκρατία; Μπορούν αυτές οι μαριονέτες να αντέξουν τον διάλογο; Είναι δυνατόν ποτέ να μπορέσει να εξηγήσει ο αχυράνθρωπος του Soros, πως κατέλαβε την εξουσία; Πώς βρέθηκε να είναι μέσα σε ελάχιστο χρόνο δισεκατομμυριούχος, μέτοχος σε πολλές offshore εταιρείες; Πως, όχι μόνο ανεχόταν, αλλά βοηθούσε, τους πραγματικούς ναζί του τάγματος Αζόφ, να βασανίζουν και να δολοφονούν πολίτες, μεταξύ των οποίων και πολλούς Έλληνες ομογενείς. Θα μας πει, γιατί ήθελε τόσο διακαώς να γίνει μέλος του ΝΑΤΟ; Ποιό το όφελος του Ουκρανικού λαού; Τον συμβούλεψε λοιπόν, ο ντόπιος εντολοδόχος, να συμπεριφερθεί στους εκπροσώπους του Ελληνικού λαού, όπως και ο Κιμ Γιονγκ-ουν: Δια διαγγέλματος. Βρήκε βέβαια και πρόσφορο έδαφος, αφού προσωρινά λείπει από την Ελληνική βουλή η γνήσια Εθνική, υπερήφανη φωνή του Ηλία Κασιδιάρη. Είναι σίγουρο ότι με τον Ηλία στη βουλή τα πάντα θα ήταν πολύ διαφορετικά και σίγουρα θα το σκεφτόταν πολύ καλά πριν αποτολμήσει να μιλήσει ο Ζελένσκι. Δεν πρέπει να έχουμε παράπονο, ο κ. Μητσοτάκης δεν κάνει μόνο διαγγέλματα, δίνει και προκάτ συνεντεύξεις σε δημοσιογράφους που είναι όλο «Αυτιά» και του κάνουν σκληρές ερωτήσεις του τύπου: «Αν του αρέσουν τα ντολμαδάκια;»  

Θα απευθυνθεί λοιπόν δια διαγγέλματος ο Ουκρανός ολετήρας,  εξαπολύοντας μύδρους κατά των Ρώσων. Η εικονική παρουσία στην βουλή, του έτερου «χρήσιμου ηλίθιου» του Συστήματος, μου φέρνει στη μνήμη κάποια άλλη επίσημη φυσική παρουσία πρωθυπουργού. Ήταν 24 Μαρτίου 2021, που επισκέφθηκε την Αθήνα ο Ρώσος πρωθυπουργός Μιχαήλ Μισούστιν. Τότε, ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης, του απένειμε το «Χρυσό Μετάλλιο Αξίας» της Πόλεως των Αθηνών (σ.σ. Την ύψιστη διάκριση της Ελληνικής πρωτεύουσας). Η παρασημοφόρηση έγινε στο πλαίσιο των εορτασμών για την επέτειο των 200 χρόνων από το 1821 και ως ένδειξη αναγνώρισης της υποστήριξης και της συμβολής του λαού της Ρωσίας στον αγώνα για την απελευθέρωση της Ελλάδος. Είπε τότε μεταξύ άλλων ο δήμαρχος: «Το Ρωσικό και το Ελληνικό Έθνος, κύριε Πρωθυπουργέ, έχουν πολλά κοινά χαρακτηριστικά. Είμαστε δύο Έθνη υπερήφανα, που μοιραζόμαστε κοινές ρίζες. Μας συνδέουν στενοί και ισχυροί ιστορικοί, πολιτιστικοί, πολιτικοί, οικονομικοί και κοινωνικοί δεσμοί. Από το βάθος των αιώνων μέχρι και τη σύγχρονη εποχή. Ιδιαίτερα, η κοινή ορθόδοξη μας πίστη, αποτελεί ταυτοτική γέφυρα. Οι Έλληνες δεν ξεχνούν την αποφασιστική συνδρομή της Ρωσίας στο να αποκτήσει η Ελλάδα την ελευθερία και την ανεξαρτησία της και να ολοκληρωθεί η κρατική της υπόσταση. Οι Έλληνες δεν ξεχνούν ότι πολλοί μεγάλοι ευεργέτες μεγαλούργησαν στη Ρωσία ή υπηρέτησαν το ρωσικό κράτος, όπως ο Βαρβάκης, ο Λάμπρος Κατσώνης ή ο πρωτεργάτης της ελληνικής επανάστασης, Αλέξανδρος Υψηλάντης. Οι Έλληνες δεν ξεχνούν ότι ο πρώτος μας κυβερνήτης Ιωάννης Καποδίστριας υπήρξε προηγουμένως και επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας. Οι Έλληνες δεν ξεχνούν τον ηγέτη της ρωσικής διανόησης και του κινήματος του ρωσικού φιλελληνισμού γιγάντιο ποιητή Αλεξάντερ Πούσκιν… ».

Φαίνεται ότι τώρα ο κ. Μπακογιάννης είναι πολύ απασχολημένος με τις απευθείας αναθέσεις, τη διασπάθιση του δημοσίου χρήματος και τη φίμωση του τουλάχιστον 11% των Δημοτών του, που στηρίζουν τον Ηλία Κασιδιάρη, ώστε να αδυνατεί να θυμίσει στον θείο του, όλα αυτά τα: «Οι Έλληνες δεν ξεχνούν». Όντως οι Έλληνες δεν ξεχνούν, αλλά οι εντολοδόχες κυβερνήσεις τους, τα «ξεχνούν» όλα, προκειμένου το Σύστημα να τους κρατήσει γαντζωμένους στην εξουσία. Το χειρότερο σε αυτήν την περίπτωση είναι ότι οι Ρώσοι δεν ξεχνούν.

Μόνο σαν έγκλημα κατά της Ελλάδος, μπορεί να θεωρηθεί το ότι ο κ. Μητσοτάκης έθεσε τη Ρωσία στην πλευρά των «εχθρικών χωρών». Δεν ταυτίστηκε απλώς με τους παγκοσμιοποιητές του ΝΑΤΟ, υπερθεμάτισε με ποικίλους τρόπους. Έστειλε όπλα στους Ουκρανούς. Πρωτοστατεί σε όλες τις κυρώσεις κατά της Ρωσίας. Τελικά αυτές τις κυρώσεις υποτίθεται ότι τις επέβαλε στον Πούτιν αλλά μάλλον τις επέβαλε στους Έλληνες, που πληρώνουν πανάκριβα σε καύσιμα και είδη πρώτης ανάγκης, τους διάφορους λεονταρισμούς του κ. Μητσοτάκη για να φανεί αρεστός στα αφεντικά του. Έφτασε μέχρι του σημείου, αυτός ο απίθανος αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης (σ.σ. αυτός που είπε ότι: «Είναι αναφαίρετο δικαίωμα να καίς την Ελληνική Σημαία …αρκεί να μην είναι σημαία των ΛΟΑΤΚΙ») να πει ότι: «Στόχος των κυρώσεων είναι να πέσει το καθεστώς Πούτιν». Βλέπετε οι “άριστοι” του κ. Μητσοτάκη, με τους παχυλούς μισθούς, δεν ξέρουν, ότι αυτό είναι επέμβαση στα εσωτερικά ανεξάρτητου Κράτους, κάτι που ξέρουν οι απλοί πολίτες. Ας μην ξεχάσουμε και την κυρία Μενδώνη η οποία δεν είχε κανένα πρόβλημα με τον Λιγνάδη, αλλά ακύρωσε τις παραστάσεις των ρωσικών μπαλέτων. Είναι εχθρός μας ο ρωσικός λαός, κυρία Μενδώνη; Νόμιζα ότι η τέχνη και ο πολιτισμός ενώνουν τους λαούς. Ξέρετε κ. Μητσοτάκη είναι δεδομένο ότι η Ρωσία και ο Πούτιν, θα παραμείνουν εκεί που είναι. Πως θα καταφέρετε να ανοίξετε πάλι διαύλους επικοινωνίας μεταξύ Αθήνας και Μόσχας, όταν τελειώσουν όλα αυτά;

Κανείς δεν επικροτεί τον πόλεμο στην Ουκρανία. Κανείς δεν μένει αδιάφορος με την δυστυχία που σκορπά. Μήπως όμως δεν θα έπρεπε να είμαστε τόσο απόλυτοι; Μήπως σε έναν πόλεμο αποκλείεται όλο το δίκιο να είναι με το μέρος της μιας πλευράς; Μήπως οι ρόλοι θύτη και θύματος δεν είναι τελείως διακριτοί; Από τη μία υπάρχει ένα ΝΑΤΟ, που ελάχιστοι κατανοούν τον ρόλο ύπαρξής του, μετά την κατάρρευση των “παραδείσων” του υπαρκτού σοσιαλισμού. Ένα ΝΑΤΟ, που ουσιαστικά είναι το συλλογικό σύστημα ασφαλείας της «Νέας Παγκόσμιας Τάξης». Ένα ΝΑΤΟ, που αν και είμαστε μέλη του, “σφύριζε αδιάφορα”, όταν οι ορδές του Αττίλα κατελάμβαναν τη μισή Κύπρο. Ένα ΝΑΤΟ που τα τελευταία χρόνια, βλέπαμε να σφίγγει σαν θανάσιμος βρόχος τη Ρωσία, με την ένταξη δεκατεσσάρων νέων κρατών (κυρίως του πρώην Συμφώνου της Βαρσοβίας), παρά τα υποσχεθέντα στον Γκορμπατσόφ, κατά την διάλυση της ΕΣΣΔ. Από την άλλη υπάρχει μία λίγο – πολύ αναμενόμενη αντίδραση της Ρωσίας.

Κύριε Μητσοτάκη, κουνάτε τώρα απειλητικά το δάχτυλο στον Πούτιν και μιλάτε για «θεμελιώδεις αξίες του διεθνούς δικαίου, για σεβασμό της εδαφικής ακεραιότητας και της κυριαρχίας των κρατών». Δεν καταφέρατε να ψελλίσετε ούτε δυο λέξεις για την «εδαφική ακεραιότητα» της Κύπρου, για «την κατάφωρη παραβίαση του Διεθνούς Δικαίου» που συντελείται καθημερινά στην Ελληνική Βόρειο Ήπειρο, στον Ελληνισμό της Κωνσταντινούπολης, στην Ίμβρο και Τένεδο, στις παραβιάσεις του Εθνικού μας χώρου στο Αιγαίο κλπ. “Ξεχάσατε” να  καταδικάσετε ρητά τον διαμελισμό της Γιουγκοσλαβίας, επί πρωθυπουργίας του πατέρα σας. Τότε μάλιστα δημιουργήθηκε και το μόρφωμα των Σκοπίων, ενώ παράλληλα 600.000 Σέρβοι της Κράινας “δεν είχαν δικαίωμα αυτοδιάθεσης” και έπρεπε να γίνουν πρόσφυγες. Ούτε λέξη για τον επί τρίμηνο βομβαρδισμό, με βόμβες απεμπλουτισμένου ουρανίου, της Σερβίας και την διάλυση όλων των υποδομών της για να “συνετιστεί” ο “απείθαρχος” Slobodan Milošević. Μάλιστα σε αυτήν την “ειρηνευτική” επιχείρηση είχαν δώσει κωδική ονομασία «Operation noble Anvil» (σ.σ. δηλαδή «Ευγενές Αμόνι»), όπως ακριβώς και εσείς ονομάσατε «επιχείρηση ελευθερία» την υποχρεωτικότητα, τον διχασμό και την τρομοκρατία). Ξεχάσατε, ότι τότε φονεύθηκαν πέντε χιλιάδες άμαχοι; Μάλιστα ήταν τότε που χρησιμοποιήθηκε ευρέως η φράση «παράπλευρες απώλειες» για να δικαιολογηθούν οι εσκεμμένοι βομβαρδισμοί αμάχων και μη στρατιωτικών στόχων. Αυτά έγιναν πρόσφατα, το 2008, επί πρωθυπουργού των Ιμίων, του τραγικού «ευχαριστούμε τους Αμερικάνους». Τότε ΗΠΑ και σύμμαχοι δημιούργησαν το μόρφωμα του Κοσσόβου, που συνεχώς αποβλέπει να προσκολληθεί στην “Μεγάλη Αλβανία”. Επίσης σας “διέφυγε” να πείτε γιατί η Ελλάδα έπαψε να αναγνωρίζει την κυβέρνηση Assad στην Συρία και επικροτεί τον ISIS. Δεν σεβαστήκατε οκτώ χρόνια τώρα (από το 2014) τα δικαιώματα των Ρωσόφωνων κατοίκων. Ξεχάσατε ότι ακόμα και σε αυτήν την πολύπαθη Μαριούπολη, αφήσατε για δεκατέσσερις μήνες τους Έλληνες ομογενείς χωρίς πρόξενο, και μόλις εφέτος στείλατε τον κ Ανδρουλάκη. Δεν είδατε τους πραγματικούς νεοναζί να αλωνίζουν και να έχουν δολοφονήσει 13.000 Ρωσόφωνους και Έλληνες ομογενείς. Ξέρετε, και οι Βορειοηπειρώτες και οι Κύπριοι και οι Ίμβριοι και οι Σέρβοι και οι Σύριοι και οι Ρώσοι, όλοι είναι άνθρωποι, ακριβώς όπως και οι Ουκρανοί.

Ναι, κ. Μητσοτάκη συμφωνούμε ότι «Ήμασταν πάντα στη σωστή πλευρά της Ιστορίας», όταν αγωνιζόμασταν να αποτινάξουμε τον ζυγό του βάρβαρου τούρκου δυνάστη. Όταν αγωνιζόμασταν να «ελευθερώσουμε τον αδελφό τον σκλαβωμένο και για της Πατρίδος την τιμή», στους Βαλκανικούς πολέμους. Όταν αγγίξαμε το όνειρο της «Μεγάλης Ιδέας» και φτάσαμε στον Σαγγάριο. Όταν γράψαμε τα έπη του ’40-41 στα Αλβανικά βουνά και στα οχυρά της γραμμής «ΜΕΤΑΞΑ». Όταν είπαμε το τρίτο μεγάλο «ΟΧΙ» στους κομμουνιστοσυμμορίτες, που ήθελαν να διαμελίσουν την Ελλάδα και να την κάνουν άλλον έναν “σοσιαλιστικό παράδεισο” του Στάλιν. Τώρα όμως ποιά είναι η «σωστή πλευρά»; Η Νέα Παγκόσμια Τάξη;

Ο κ. Μητσοτάκης συνεπικουρούμενος από τον εσμό των πολιτικάντηδων όλων των αποχρώσεων συμμετέχει, αν δεν πρωτοστατεί, στον λυσσαλέο πόλεμο που έχουν κηρύξει οι παγκοσμιοποιητές εναντίον της Ελλάδος, αλλά από τη «λάθος πλευρά». Μετέρχονται όλα τα όπλα της Νέας Παγκόσμιας Τάξης για να υποτάξουν ή μάλλον να εξαφανίσουν αυτό το υπερήφανο Έθνος με τον τεράστιο πολιτισμό. Πρώτα φρόντισαν να διαλύσουν την παιδεία και την οικογένεια. Μεθοδικά μας εξαθλίωσαν οικονομικά με λίγο ως πολύ τεχνητές οικονομικές κρίσεις, με αποκορύφωμα τα αναίτια και ατελέσφορα lock-downs. Γέμισαν την Ελλάδα μας λαθρομετανάστες, οι οποίοι σε πολλές περιπτώσεις χαίρουν περισσοτέρων προνομίων από τους Έλληνες. Είχαν φαίνεται δέσμευση να αλλοιώσουν την συμπαγή Εθνική και θρησκευτική ομοιογένεια του Έθνους μας. Ανέχονται αδιαμαρτύρητα την καταπάτηση των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων με κορυφαίες περιπτώσεις την παραχώρηση του ιερού ονόματος της Μακεδονίας μας, στο μόρφωμα των Σκοπίων και το επαπειλούμενο μοίρασμα του Αιγαίου. Παράλληλα δεν έκαναν τίποτα για την αντιμετώπιση του τεράστιου δημογραφικού προβλήματος. Εργαλειοποίησαν ακόμη και την πανδημία για να επιτύχουν έναν απίστευτο περιορισμό της ανθρώπινης ελευθερίας. ΜΜΕ και πάσης φύσεως, δήθεν προοδευτικοί, σταλινοφασίστες μετέρχονται κάθε είδους ιδεολογική τρομοκρατία, δαιμονοποιούν τον πατριωτισμό και καθώς δεν έχουν επιχειρήματα για να κάνουν διάλογο, αρκούνται στο να βάζουν “ταμπέλες”: «σωβινιστής», «ρατσιστής» κλπ.

Αυτό το “Σύστημα” βέβαια χρησιμοποίησε όλα τα “οπλικά του συστήματα”, θεμιτά και κυρίως αθέμιτα, για να πνίξει τον κύριο εχθρό του: Το Εθνικό Κόμμα «ΕΛΛΗΝΕΣ» και τον ιδρυτή του Ηλία Κασιδιάρη, τον οποίο όχι μόνο φυλάκισε μετά από μια δίκη – παρωδία, αλλά του απαγόρευσε ακόμα και να μιλάει από το καρτοτηλέφωνο των φυλακών. Παραδόξως όμως αυτά έχουν και την αισιόδοξη πλευρά τους. Δείχνουν ότι το “Σύστημα” είναι σε πανικό γιατί “χάνει τον πόλεμο”. Η πλειοψηφία των Ελλήνων ανατριχιάζει όταν ψέλνει τον Εθνικό μας Ύμνο, δακρύζει όταν βλέπει την Έπαρση της Ελληνικής Σημαίας. Παραμένουμε ένα συμπαγές ορθόδοξο Έθνος. Έχουμε επίγνωση ότι χρωστάμε στην ιστορία μας, στους νεκρούς μας προγόνους και τους αγέννητους απογόνους μας. Πρέπει να κρατήσουμε ψηλά την Εθνική μας αξιοπρέπεια και υπόσταση και να μην παραδώσουμε την Πατρίδα μας ακρωτηριασμένη.Όσον αφορά την Ουκρανική κρίση, μία είναι η λύση: Πολιτική ίσων αποστάσεων. Πρώτα απ’ όλα τα συμφέροντα της Ελλάδος.

Για αυτά τα συμφέροντα της Ελλάδος και του Έθνους μας, αγωνίζεται το Εθνικό Κόμμα «ΕΛΛΗΝΕΣ». Πύκνωσε τις τάξεις μας. Δώσε και εσύ το «Παρών» στις προσυνεδριακές συνδιασκέψεις που γίνονται σε όλη την Ελλάδα, με μαζική συμμετοχή εκλεκτών Ελλήνων πολιτών. Χρειαζόμαστε τις ιδέες σου. Είναι πολύ χρήσιμοι οι όποιοι προβληματισμοί σου.Μην ξεχνάς τα λόγια του Γάλλου στοχαστή Μοντεσκιέ: «Η τυραννία ενός ηγεμόνα σε μια ολιγαρχία δεν είναι τόσο επικίνδυνη για το κοινό καλό όσο η απάθεια των πολιτών σε μια δημοκρατία».


Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης