Καταρρέει το αφήγημα Μητσοτάκη: «Δεν υπάρχουν άλλα λεφτά, αν έρθει πανδημία τον χειμώνα, τελειώσαμε» δήλωσε ο Α. Γεωργιάδης

Έλληνες  01/07/2021  

Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Σε τελείως διαφορετικό μήκος κύματος από τις παραδεισένιες εξαγγελίες της κυβέρνησης, κινήθηκε ο υπουργός ανάπτυξης μιλώντας στο Open. Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, Άδωνις Γεωργιάδης προανήγγειλε κίνδυνο οικονομικής καταστροφής τον χειμώνα.

Όσο και να θέλει η Νέα Δημοκρατία μέσω των ελεγχόμενων ΜΜΕ να παρουσιάσει πως η οικονομία βρίσκεται σε τροχιά ανάπτυξης, η πραγματικότητα είναι πως υπάρχει ενδεχόμενο οικονομικής καταστροφής σε λίγους μήνες.

Βέβαια για την επερχόμενη καταστροφή μοναδικός υπαίτιος είναι η Νέα Δημοκρατία και οι πολιτικές που εφάρμοσε. Οι ανεκδιήγητοι τύποι της ΝΔ με τα γελοία μέτρα τους δεν κατάφεραν να περιορίσουν τον κορωνοιό και τώρα προσπαθούν να αποποιηθούν των ευθυνών τους, ρίχνοντας το φταίξιμο στους πολίτες.

Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό OPEN, ανέφερε το εξής: «Έχει έρθει η ώρα να ωριμάσουμε. Δεν υπάρχουν άλλα λεφτά. Αν έρθει πανδημία τον χειμώνα, τελειώσαμε οικονομικά».

Απευθυνόμενος σε επιχειρηματίες με νυχτερινά κέντρα εστίασης σχετικά με τους μεικτούς και τους αμιγείς χώρους, ρώτησε μάλιστα: «Θέλετε χειμώνα να σας ξανακλείσουμε και τώρα πια που δεν υπάρχουν και λεφτά να χρεοκοπήσετε ή όχι; Αντί να φωνάζεις σε εμάς, να πεις σε καλλιτέχνες να κάνουν δηλώσεις να πάνε να εμβολιαστούν οι άνθρωποι, να μην έχουμε πανδημία τον χειμώνα». Επίσης συμπλήρωσε: «Εγώ φταίω που δεν πάει ο άλλος να εμβολιαστεί; Ούτε εσείς ούτε εγώ ούτε ο επιχειρηματίας φταίει. Ο ιός είναι μια πραγματικότητα που γεννήθηκε στη ζωή μας. Δεν μπορώ να πείσω τον καθένα, ούτε κηδεμόνας είμαι ούτε τίποτα».

Ακόμα τόνισε πως αντιλαμβάνεται την κριτική, ωστόσο δεν έχει καταλάβει ποια είναι η αντιπρόταση από όσους αντιδρούν. «Δεν μπορούμε να τα έχουμε όλα στη ζωή ταυτόχρονα, το κράτος δίνει ένα εμβόλιο δωρεάν και κάνεις τα κουμάντα σου στη ζωή. Αν δεν θες εμβόλιο, κάνε rapid test» ανέφερε. Πάντως ακόμα και ο κίνδυνος καταστροφής ως ενδεχόμενο, τον οποίο έβαλε στον δημόσιο διάλογο ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, αποδεικνύει πως το αφήγημα του Μητσοτάκη περί ανάπτυξης και επιτυχής εξόδου από τις συνέπειες της πανδημίας  χάρη των «σπουδαίων μέτρων» της κυβέρνησης είναι μια μεγάλη απάτη!


Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης