Καταστρέφουν πρωτογενή τομέα και επιχειρήσεις με αφορμή την ενέργεια!

Έλληνες  18/03/2022  

Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Την ίδια στιγμή που οι μεγάλοι εφοπλιστές αποτρέπουν την εκάστοτε κυβέρνηση για την δημιουργία των αγωγών φυσικού αερίου αλλά και την εξόρυξη των ελληνικών ενεργειακών πόρων, οι ίδιοι μεταφέρουν ακριβό σχιστολιθικό αέριο από την Αμερική.

Πιο συγκεκριμένα, συμφέροντα του στενού κύκλου του Πρωθυπουργού κι όχι μόνο, φαίνεται να καθορίζουν τις ζωές των Ελλήνων βγάζοντας εκατομμύρια στις πλάτες τους. Η καθοδηγούμενη κυβέρνηση από τα ξένα συμφέροντα αντί να ενισχύσει τον κοινωνικό ιστό, τις τοπικές επιχειρήσεις και τον πρωτογενή τομέα ,διοχετεύει τα χρήματα σε ξένες εταιρίες και σε στενούς φίλους της. Με δεδομένη πλέον την χρηματοδότηση από κονδύλια της ΕΕ και δάνεια του FSRU Αλεξανδρούπολης όπου θα φτάνει το αμερικανικό LNG και εξασφαλισμένη την πώλησή του στις αγορές όχι μόνο της Ελλάδας, της Βουλγαρίας, των Σκοπίων, του Κοσσυφοπεδίου, της Σερβίας και της Ρουμανίας, αλλά και της Μολδαβίας και της Ουκρανίας, όπου το αμερικανικό σχιστολιθικό αέριο θα καταλήγει μέσω αγωγών, (που θα κατασκευαστούν επίσης με κονδύλια της ΕΕ και δάνεια ευρωπαϊκών τραπεζών), οι ΗΠΑ ολοκληρώνουν το στρατηγικό τους σχέδιο, που στόχο έχει να απεξαρτηθούν οι εν λόγω χώρες και η ΕΕ από το ρωσικό αέριο και βέβαια να εξαρτηθούν πλήρως από το σχιστολιθικό αέριο των ΗΠΑ.

Το αμερικανικό LNG είναι πλέον ιδιαίτερα προσοδοφόρο και για τους Έλληνες εφοπλιστές που θα το μεταφέρουν στην Αλεξανδρούπολη έχοντας χτίσει ειδικά πλοία μεταφοράς τα LNG carrier και ο νοών νοείτω. Τι άλλο πρέπει να γίνει για να προβεί η κυβέρνηση σε εξόρυξη του ορυκτού μας πλούτου με στόχο την ενίσχυση της οικονομίας, τη μείωση της ανεργίας αλλά και την ενεργειακή μας αυτονομία; Αν όχι τώρα, πότε;

Δεν θέλουμε να πιστέψουμε ότι ο πρωθυπουργός συμφώνησε με την Τουρκία για συνεκμετάλλευση των κοιτασμάτων του Αιγαίου - που αποτελεί κλειστή ελληνική θάλασσα - αλλά και της ανατολικής Μεσογείου που αποτελεί έναν πραγματικό θησαυρό για την πατρίδα μας. Οι υδρογονάνθρακες ανήκουν στους Έλληνες και ουδείς μπορεί να παίζει στα ζάρια την Εθνική μας περιουσία!

Δήμος Κυριλίδης,

Μηχανικός Περιβάλλοντος

Τομεάρχης Ενέργειας και Υδρογονανθράκων


Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης