«Κράτος» τα κατεχόμενα για τον Οικονόμου

Έλληνες  24/09/2021  

Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου ανακοίνωσε ότι ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος θα συναντηθεί με τον Κυριάκο Μητσοτάκη στη Νέα Υόρκη, αφού μετά και τη χθεσινοβραδινή δήλωση… μετάνοιας του κ. Ελπιδοφόρου, «είναι απολύτως λήξαν το θέμα για την κυβέρνηση μετά τις εξηγήσεις που δόθηκαν και νομίζω ότι θα υπάρξει συνάντηση με τον κ. Μητσοτάκη».

Ο κ. Οικονόμου θέλησε να εξηγήσει το σκεπτικό κάνοντας όμως ένα φάουλ: «Ο ίδιος ο Αρχιεπίσκοπος έκανε μια διευκρινιστική δήλωση  που ήταν απολύτως επεξηγηματική και όλοι πήραν τις απαντήσεις που θα έπρεπε να πάρουν. Το να είσαι στην ίδια εκδήλωση με τον αρχηγό ενός κράτους που δεν αναγνωρίζεται, θα μπορούσε να αποφευχθεί».

Γιατί η ελληνική κυβέρνηση χαρακτηρίζει «κράτος» τα κατεχόμενα;

Δεν υπάρχει κανένα «κράτος», υπάρχει μια περιοχή της Κύπρου που είναι υπό τουρκική κατοχή και με παράνομη διοίκηση εξαρτώμενη και κατευθυνόμενη από την Τουρκία.

Με μια κοινότητα που έχει αλλοιωθεί κατά μεγάλο ποσοστό από τους Τούρκους εποίκους που στέλνει η Άγκυρα όλα αυτά τα χρόνια. Αυτό λοιπόν δεν είναι «κράτος». Μόνο η Τουρκία το βλέπει έτσι. Και η Νέα Δημοκρατία!


Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης