Κραυγή αγωνίας από την μητέρα της Μυρτούς «Αρνούμαι να ικετεύω για το παιδί μου»

Έλληνες  07/05/2021  

Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Με παρέμβασή της στην ιστοσελίδα protothema η μητέρα της άτυχης Μυρτώς, Μαρία Κοτρώτσου εκφράζει την θλίψη και την αγανάκτησή της από την τελευταία δικαστική απόφαση σύμφωνα με την οποία το κράτος αρνείται να αποδώσει αποζημίωση στην οικογένειά της για ηθική βλάβη.

Συγκεκριμένα όπως η ίδια αναφέρει: «αυτή τη στιγμή ζούμε με τη βοήθεια κάποιων συγκεκριμένων ανθρώπων. Εκείνοι δεν φαίνονται, αλλά μας στηρίζουν. Κανείς, όμως, δεν έχει υιοθετήσει το παιδί μου για πάντα. Αυτού του είδους η βοήθεια μπορεί να σταματήσει οποιαδήποτε στιγμή. Και ήδη υπάρχουν κάποιες θεραπείες που πρέπει να κάνει η Μυρτώ, οι οποίες δεν μπορούν να καλυφθούν ούτε μέσω αυτής της οικονομικής ενίσχυσης. Είμαι σίγουρη ότι, αν π.χ. ζούσα στη Γερμανία και είχε πάθει το παιδί μου ό,τι έπαθε, το κράτος θα μου έδινε τα μέσα ώστε να συνεχίσω να ζω αξιοπρεπώς. Και όχι να δέχομαι ή να ζητάω βοήθεια σαν ζητιάνα. Στην Ελλάδα το κράτος με εξαναγκάζει να βγω στα ΜΜΕ και να ικετεύω για βοήθεια. Οχι, αρνούμαι να το κάνω αυτό. Και αρνούμαι επειδή έχω όλο το δίκιο με το μέρος μου. Μας έβλαψαν, τη Μυρτώ και την οικογένειά μας, εγώ δεν έβλαψα κανέναν».

Και συνεχίζει

«Αυτό που ζητώ μπορεί να λυθεί εντός των συνόρων της Ελλάδας, χωρίς να αναγκάζομαι να τρέχω στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο... απογοητευμένη και θυμωμένη δεν είμαι με τους Ελληνες δικαστές. Είμαι απογοητευμένη και θυμωμένη με τους εκάστοτε νόμους που ψηφίζει το ελληνικό κράτος υπέρ του εαυτού του και όχι υπέρ των πολιτών. Οταν λέω “υπέρ του εαυτού του” εννοώ ότι επικρατεί η λογική του “αν δώσουμε αποζημίωση στη Μυρτώ, τότε θα ζητήσουν και όλοι οι υπόλοιποι. Αρα το ελληνικό κράτος θα πρέπει να τους πληρώσει. Ασχέτως εάν το κράτος πληρώνεται από την Ευρωπαϊκή Ενωση για τους μετανάστες που φιλοξενεί -και μάλιστα με πάρα πολλά χρήματα».

Σε δηλώσεις και αναρτήσεις της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, η κυρία Κοτρώτσου έχει πολλάκις χαρακτηρίσει «τέρας» και «κτήνος» τον Αχμέτ Βακάς και έχει διαμαρτυρηθεί έντονα για την ποινή που εκτίει ο Πακιστανός εγκληματίας, η οποία είναι μόνο κατ’ όνομα ισόβια.

«Δυστυχώς γεννήθηκες Ελληνίδα», είχε γράψει σε μια έκρηξη απογοήτευσης απευθυνόμενη στην κόρη της, την ημέρα της θλιβερής επετείου από το συμβάν που ανέτρεψε διά παντός τη ζωή της. «Δεν ξεχνώ, δεν συγχωρώ», συνέχιζε στο ίδιο κείμενο, «πιστεύω στη θεία δίκη. Αυτός (σ.σ.: ο δράστης) ζει μια χαρά και τον πληρώνουμε όλοι εμείς, και εγώ μαζί, το κράτος καλά κρατεί και εσύ μωρό μου εξακολουθείς να τυραννιέσαι. Ετσι είναι σ’ αυτή τη χώρα που λέγεται Ελλάδα, οι αθώοι πληρώνουν. Τα θύματα, όχι οι θύτες».

Για την...ανεξάρτητη δικαστική εξουσία λοιπόν ουδεμία ευθύνη φέρει το κράτος για το γεγονός ότι ο Πακιστανός δράστης είχε μπει παράνομα στην Ελλάδα, οπότε δε θα έπρεπε να ήταν καν εκεί αν οι ελεγκτικοί μηχανισμοί έκαναν το καθήκον τους.

Η τραγική μητέρα της Μυρτούς, αποτελεί την μεγαλύτερη απόδειξη ότι ζούμε σε ένα κράτος ρατσιστικό εναντίον των Ελλήνων. Το εθνικό κόμμα ΕΛΛΗΝΕΣ είναι στο πλευρό της Μυρτούς και της οικογένειάς της, αλλά και στο πλευρό οποιουδήποτε Έλληνα πολίτη έχει πέσει θύμα της κρατικής αναλγησίας. Η αναλγησία και ο ρατσισμός του κράτους θα λάβουν τέλος μόνο όταν το εθνικό κόμμα θα αναλάβει τις τύχες της Ελλάδας.

Η Μυρτώ είναι κόρη ΟΛΩΝ ΜΑΣ.


Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης