Κυβέρνηση και αντιπολίτευση διαλύουν το Έθνος

Έλληνες  12/01/2022  

Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Γράφει ο Μιχαήλ Παναγιωτόπουλος,

Αντιναύαρχος (ε.α.) ΠΝ

Στην Ελεύθερη Ώρα της Κυριακής

Καλή χρονιά και καλή Φώτιση σε όλους τους Έλληνες, σε όλους τους Χριστιανούς,  σε όλους τους πατριώτες, σε όλους τους αναγνώστες. Ο περασμένος χρόνος, το 2021 ήταν ένας πολύ δύσκολος χρόνος που χαρακτηρίστηκε από την ανικανότητα της κυβέρνησης να διαχειριστεί την πανδημία και τον υπερβολικό αλλά  και εξαιρετικά αδικαιολόγητα μεγάλο αριθμό Ελλήνων που έχασαν την μάχη να παραμείνουν μαζί μας. Επίσης καταφανής ήταν η αδιαφορία της κυβέρνησης για τις προκλήσεις, τόσο στο εσωτερικό όσο και στα διεθνή θέματα. Κύριο μέλημά της φαίνεται ότι είναι το πως θα διατηρηθεί με κάθε θυσία στην εξουσία, αλλά και το πως θα καταφέρει να αποκομίσει μεγαλύτερα οικονομικά οφέλη εις βάρος των φορολογούμενων πολιτών. Δυστυχώς με την έλευση του νέου έτους, δεν φαίνεται να υπάρχει κάποια βελτίωση από το σύνολο της κυβέρνησης και της κατ’ ευφημισμόν αντιπολίτευσης. Τα παραδείγματα είναι πολλά και θα αναφερθώ μόνο στα πιο σοβαρά και στα πιο προσφιλή.

Πρώτο θέμα, το πλέον ελαφρύτερο, είναι το εορταστικό σόου που εμπνεύστηκε, διοργάνωσε και πιθανότατα εκμεταλλεύτηκε ο Δήμος Αθηναίων, την ακριβοπληρωμένη εκδήλωση στο πάρκινγκ του Λυκαβηττού, του λόφου από την κορυφή του οποίου φαινόταν στους Αθηναίους κάθε πρωί η ανατολή του ηλίου.  Άκρως ρατσιστική και προσβλητική εκδήλωση, αφού στις συναυλίες στο εξωτερικό τηρούνται τα μέτρα και οι αποστάσεις ώστε οι παρόντες θεατές να είναι ασφαλείς. Τώρα ο δήμαρχος των Αθηναίων ήταν και ο μόνος προνομιούχος και βέβαια ασφαλής, αφού μεγάλη δύναμη της αστυνομίας είχε διαταχθεί να απαγορεύει την προσέλευση του κόσμου.

Σε αντίθεση, ο εορτασμός στο Σύνταγμα έδενε μια χαρά. Αν όχι για τους κυνηγημένους από την αστυνομία Έλληνες, σίγουρα για τους Πακιστανούς που αποτελούσαν σχεδόν καθ΄ολοκληρία τους εκεί συναθροισθέντες. Τα αρνητικά σχόλια για αυτό το φαινόμενο είναι πάρα πολλά, αλλά εδώ θα δούμε το συμβάν από μια διαφορετική και συνάμα πολύ πιό ενδιαφέρουσα θέση θέασης. Από την αρχή της συγκέντρωσης, με τα πλήθη των Πακιστανών να ανηφορίζουν σχεδόν συντεταγμένα την οδό Ερμού, ήταν πλέον ξεκάθαρο ότι δεν επρόκειτο για τυχαίο και αυθόρμητο γεγονός, αλλά για μιά άρτια και έξυπνα οργανωμένη κίνηση.  Δεν περνάγανε τυχαία μερικοί από την Πλατεία Συντάγματος, την βρήκαν άδεια λόγω των μέτρων και είπαν να καλέσουν και τους φίλους και συμπατριώτες τους. Ήταν ένα λίαν πετυχημένο προσκλητήριο δράσης, ανεξάρτητα από την μορφή της. Σε διαφορετική περίπτωση θα μπορεί στο μέλλον να είναι μία συνάθροιση διαμαρτυρίας ή διεκδίκησης. Στην παρούσα φάση επρόκειτο για εορτασμό μιας διαφορετικής από την δική τους θρησκείας, αφού οι μουσουλμάνοι κανονικά δεν έχουν την δικιά μας πρωτοχρονιά αλλά έχουν την πρώτη ημέρα του μήνα «Μουχαράμ», που για το 2021 ήταν στις 9 Αυγούστου και ακολούθησε η 19η Αυγούστου με την τελετουργία της Ασούρα και τα αυτομαστιγώματα. Όλα από τα παραπάνω τα γράφω χωρίς καμία πρόθεση κατά της θρησκεία του Ισλάμ. Το βέβαιο είναι ότι η κυβέρνηση του κου Μητσοτάκη απέδειξε ότι δεν ήταν σε θέση να διαχειριστεί αυτήν την κατάσταση, αυτήν την έξυπνη και καλομελετημένη επίδειξη δύναμης,  αποφασιστικότητας και διεκδίκησης συμμετοχής και μελλοντικά άποψης, σε δρώμενα των Αθηνών. Κε Μπακογιάννη με αυτά που κάνετε υπάρχει πιθανότητα να είσαστε και ο τελευταίος Έλληνας δήμαρχος των Αθηνών και αυτό πρέπει να σας ενδιαφέρει πολύ,γιατί θα επιδράσει αρνητικά στα πολιτιστικά, κοστοβόρα και επικερδή δρώμενα που οργανώνετε με τα λεφτά μας.

Αν συνδυάσουμε την πρωτοχρονιάτικη φιέστα των Πακιστανών στο Σύνταγμα με τις πρόσφατες δηλώσεις του ΥΠΕΞ της Τουρκίας κου Τσαβούσογλου, σύμφωνα με τις οποίες οι Τούρκοι είναι «αποφασισμένοι να πάρουν την κυριαρχία των ελληνικών νησιών από την Ελλάδα», η προστασία των φίλων και αδελφών της Τουρκίας Πακιστανών μπορεί να αποτελέσει μιας πρώτης τάξης δικαιολογία και πρόφαση για μελλοντική επιθετική διεκδίκηση. Αυτό βέβαια ενισχύεται και από τις υπερδομές που στήνονται στα μεγάλα νησιά μας για να φιλοξενήσουν τους πρόσφυγες. Την κατασκευή αυτών των «πόλεων» έχει αναλάβει η γνωστή εταιρεία ΤΕΡΝΑ που διατηρεί στενούς δεσμούς με την ΝΔ.

Ο συνολικός προϋπολογισμός των τριών υπερδομών στον Έβρο, στην Λέσβο και στην Χίο υπερβαίνει τα 132 δις ευρώ, συν ΦΠΑ. Στο βωμό του κέρδους, με πρωταγωνιστές την Τουρκία, τις κατασκευαστικές και τις ΜΚΟ, σημειώνεται μια άκρως απειλητική προσπάθεια να αλλοιωθεί ο πληθυσμιακός χαρακτήρας των ευαίσθητων αυτών περιοχών, με ολέθρια μελλοντικά αποτελέσματα. Αυτό το έχουν αντιληφθεί και οι κάτοικοι της Χίου, όπου αυτές τις ημέρες δίνουν αδιάκοπα «μεγάλη μάχη» για να μην αποβιβαστούν στο νησί τα οχήματα και τα μηχανήματα κατασκευής της εκεί υπερδομής. Οι κάτοικοι συγκεντρώνονται στο λιμάνι της Χίου και των Μεστών και μέχρι στιγμής έχουν αποτρέψει την εκφόρτωση και μεταφορά των οχημάτων κατασκευής από το πλοίο «Πελαγίτης» στην περιοχή Θόλος όπου έχει σχεδιαστεί να χτιστεί η υπερδομή. Δεν πρόκειται για μια ομάδα κατοίκων, ούτε για μερικούς διαφωνούντες ή αρνητές ή ψεκασμένους. Πρόκειται για την μεγάλη πλειοψηφία των κατοίκων και των φορέων του νησιού που δεν δέχονται να μετατραπεί το νησί τους σε «αποθήκη ψυχών».

Θα προσπεράσω την επίσκεψη του κου Μητσοτάκη στον Άγιο Ευστράτιο την ημέρα των Θεοφανείων. Θα θυμίσω μόνον ότι και εδώ η ΤΕΡΝΑ από το τέλος Μαρτίου 2021, έχει αναλάβει την μετατροπή του Αγίου Ευστρατίου σε «πράσινο νησί». Στο μήνυμά του από το νησί, κάλεσε τους κατοίκους να πάρουν την μεγάλη απόφαση και να εμβολιαστούν. Άραγε πότε θα πάρει ο ίδιος την μεγάλη απόφαση για να παραιτηθεί;  

Τελευταίο και σίγουρα πιο σοβαρό θέμα είναι δυστυχώς η διαχείριση της πανδημίας. Έχουν αρχίσει να ακούγονται οι φωνές ότι τα μέτρα της κυβέρνησης δεν βασίζονται σε επιστημονικά δεδομένα αλλά είναι «επικίνδυνα και μέτρα μετάδοσης και διάδοσης του ιού» (κος Φ. Τουλγαρίδης, καρδιολόγος στον Ευαγγελισμό σε ενημερωτική εκπομπή του MEGA, την προηγούμενη Πέμπτη 06 Ιανουαρίου). Ο κος Τουλγαρίδης υπογράμμισε ότι εδώ και τώρα πρέπει να γίνουν προσλήψεις, να ενισχυθεί σοβαρά ο δημόσιος τομέας της Υγείας, να γίνει επίταξη του ιδιωτικού τομέα της Υγείας χωρίς αποζημίωση, επαναλαμβανόμενα, δωρεάν τεστ στους υγειονομικούς και συνολικά στον λαό κλπ. Δηλαδή χωρίς να είναι μέλος των ΕΛΛΗΝΩΝ, αλλά σίγουρα ενεργός πολίτης και ορθά σκεπτόμενος επιστήμονας, κατέδειξε εύστοχα την λανθασμένη στρατηγική που επιμένει καταστροφικά να ακολουθεί η κυβέρνηση και την οποία συνεχώς επισημαίνει το Εθνικό κόμμα των ΕΛΛΗΝΩΝ. Στην όλη στρατηγική υπάρχει βέβαια και ο οικονομικός παράγοντας, αφού κάποιο πλουτίζουν εις βάρος της καθημερινότητας των πολιτών. Πως αλλιώς εξηγείται το ότι το κόστος των PCR είναι κάτω από 20 ευρώ και οι πολίτες πληρώνουν 50 ευρώ, πως εξηγείται ότι το κόστος των Rapid Test είναι λιγότερο από ΕΝΑ ΕΥΡΩ και χρεώνεται μέχρι και 10 ευρώ, πως εξηγείται ότι το κόστος της μάσκας FFP2 είναι μερικά λεπτά και μερικοί τις πωλούν μέχρι και 5 ευρώ; Πως εξηγείται ότι ο Μητσοτάκης ανοικτόχερα μας δίνει δωρεάν μέχρι και 5 Self-Test στις 15 ημέρες για τους μαθητές (οι άλλοι σε ουρές και πληρώνουν) ενώ στο εξωτερικό, πχ Γερμανία, οι πολίτες μπορούν να κάνουν Rapid Test εντελώς δωρεάν σχεδόν παντού μέσα στις πόλεις.

Αυτό πιθανόν να εξηγείται με το ότι εμείς σε σύγκριση με τους άλλους Ευρωπαίους δεν έχουμε την ανάλογη κουλτούρα, όπως ανέφερε ο βουλευτής της ΝΔ κος Κώστας Μαραβέγιας, όπως οι Άγγλοι οι οποίοι αίρουν την υποχρεωτικότητα και οι Γερμανοί που πιθανότατα θα ακολουθήσουν. Εξηγείται με το ότι εμείς είμαστε οι ψεκασμένοι (έμμεση παραδοχή ότι μας ψεκάζουν), όπως αποκάλεσε ο γνωστός υπερπαρουσιαστής ειδήσεων του MEGA κος Ευαγγελάτος τον νο 1 τενίστα του κόσμου, τον Νόβακ Τζόκοβιτς, που έχει αξιόλογο φιλανθρωπικό έργο και η UNICEF τον ανεκύρηξε Πρέσβυ καλής θέλησης στη Σερβία για το 2015.

Την εβδομάδα που μας πέρασε εορτάσαμε τα Θεοφάνεια. Είμαι μια από τις μεγαλύτερες εορτές της Χριστιανοσύνης, μια από τις μεγαλύτερες εορτές των Ελλήνων. Των Ελλήνων που διατηρούν τις παραδόσεις, τα ήθη και τα έθιμα τους. Σύμφωνα με την Λαογραφία, οι Καλικάτζαροι, τα Καλκατζόνια, οι Καλοκυράδες, οι Πλανήταροι,  οι Χρυσαφεντάδες, τα Παγανά και οι Κωλοβελόνηδες, έρχονται τα Χριστούγεννα και φεύγουν τα Θεοφάνεια. Μήπως οι  κύριοι της Κυβέρνησης και της Αντιπολίτευσης πρέπει να ακολουθήσουν αυτό το έθιμο και επιτέλους να φύγουν (με νόμιμο τρόπο, όχι σαν το Καζακστάν που έχει τώρα χάος); Αυτό σίγουρα εξαρτάται από εμάς, όλους τους πολίτες που ενημερώνονται και αντιλαμβάνονται, όλους τους ενεργούς Έλληνες, όλους τους πατριώτες, όλους τους ΕΛΛΗΝΕΣ. Εύχομαι ολόψυχα σε όλους σας καλή χρονιά και καλή Θεία Φώτιση. Μέχρι την επόμενη Κυριακή, καλή συνέχεια και καλή δύναμη.


Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης