Κυβέρνηση και αντιπολίτευση μας οδηγούν στην εξαφάνιση!

Έλληνες  21/02/2022  

Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Γράφει ο Μιχαήλ Παναγιωτόπουλος,

Αντιναύαρχος (ε.α.) ΠΝ

Στην Ελεύθερη Ώρα της Κυριακής

Κάθε φορά που ετοιμάζομαι να γράψω αυτό το άρθρο, κάθε φορά που εξετάζω τι έγινε την εβδομάδα που μας πέρασε,κάθε μα κάθε φορά που βλέπω τι έγινε τις ημέρες που πέρασαν, βρίσκω μπροστά μου αβίαστα, ξεκάθαρα και χωρίς δυνατότητα αμφισβήτησης, τα σημάδια που δείχνουν ότι τόσο η κυβέρνηση του κου Π/Θ όσο και η σύσσωμη αντιπολίτευση των υπο του κου Τσίπρα,συναγωνίζονται ατόπως για το ποιός θα δείξει σε μεγαλύτερο βαθμό την ασχετοσύνη του και τον ανθελληνισμό του. Βέβαια αν έβλεπα μόνον τις ειδήσεις στα καλοπληρωμένα κανάλια της τηλεόρασης θα νόμιζα ότι ζούσα σε ένα άλλο κόσμο,μια άλλη ακμάζουσα Ελλάδα, πολύ διαφορετική από την σκληρή πραγματικότητα μέσα στην οποία όλοι μας, εκτός των πάσης φύσεως εκλεκτών, προσπαθούμε να επιβιώσουμε. Από τα θέματα που θα αναφέρω παρακάτω, θα γίνει εύκολα αντιληπτό το πόσο πραγματικά συγκρατημένα είναι αυτά τα λόγια.

Το πρώτο θέμα που θα αναφέρω, είναι η Βόρεια Ήπειρος και η 108η επέτειος από την ημέρα της ανακήρυξης της Αυτονομίας της Βορείου Ηπείρου, στις 17 Φεβρουαρίου του 1914. Δεν θα αναφερθώ στα γεγονότα, σε ημερομηνίες, σε επιμέρους συμβάντα. Αυτά είναι καταγεγραμένα και σημαδεμένα με αρκετό Ελληνικό αίμα, αίμα των Ελλήνων που αντιδρούσαν με την ξαφνική παραχώρηση της περιοχής μετά από τις πιέσεις των τότε μεγάλων δυνάμεων, ώστε να σχηματισθεί το κράτος της Αλβανίας. Τράβηξαν τότε μια γραμμή και είπαν ότι εσείς πλέον, το Αργυρόκαστρο,η Χειμάρρα, η Κορυτσά, η Πρεμετή, οι Άγιοι Σαράντα, το Τεπελένι, η Κλεισούρα και όλες οι άλλες Ελληνικές πόλεις δεν θα ανήκετε πλέον στην Ελλάδα αλλά σε ένα νέο κράτος που το λέμε Αλβανία. Οι Βορειοηπειρώτες αντέδρασαν σχημάτισαν την Αυτόνομη Βόρειο Ήπειρο, ανάγκασαν την Αλβανία να αναγνωρίσει την ανεξαρτησία της με το πρωτόκολλο της Κέρκυρας (17 Μαΐου 1914). Έκτοτε όμως τίποτε από αυτά δεν τηρήθηκε γιατί πολύ απλά η μεν Ελλάδα λόγω του Εθνικού Διχασμού και της Μικρασιατικής καταστροφής δεν μπόρεσε να επιβληθεί, οι δε αποκαλούμενες μεγάλες δυνάμεις ήθελαν και την Ελλάδα να μην μπορεί να μεγαλουργεί, αλλά και να υπάρχουν εστίες στην Αλβανία ώστε να μπορούν να διατηρούν τις επιρροές τους.

Όλες σχεδόν οι κυβερνήσεις κατ΄ελάχιστον μετά την μεταπολίτευση έχουν κυριολεκτικά αδιαφορίσει για τους Βορειοηπειρώτες και τους έχουν αφήσει μόνους τους να αντιμετωπίσουν τις παράλογες απαιτήσεις των Αλβανών.  Οι αλβανοί συνεχώς προβαίνουν  σε λεηλασίες σπιτιών, παρανοϊκές χρηματικές απαιτήσεις, καταπατήσεις ιδιοκτησιών, γκρέμισμα εκκλησιών και εκφοβισμούς, ενώ και οι δικαστικές αρχές της Αλβανίας φέρονται να λειτουργούν πάντα μεροληπτικά εις βάρος τους. Πέρα από την περίπτωση του Αριστοτέλη Γκούμα τον Αύγουστο το 2010 που δολοφονήθηκε επειδή μιλούσε ελληνικά, τώρα η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αργυρόκαστρου έχει αποφανθεί ότι ο Κωνσταντίνος Κατσίφας αυτοκτόνησε.

Την προηγούμενη Κυριακή 13 Φεβρουαρίου τελέσθηκε η σχετική δοξολογία στον ιερό ναό του Αγίου Γεωργίου Καρύτση και ακολούθησε πορεία και κατάθεση στεφάνων στον Άγνωστο Στρατιώτη. Το λυπηρό είναι ότι πέρα από το σύλλογο των Βορειοηπειρωτών και ένα πλήθος πατριωτών του Εθνικού κόμματος των ΕΛΛΗΝΩΝ, η πολιτεία ήταν προκλητικά και ασεβώς σχεδόν απούσα. Μάλλον δεν υπάρχουν για την κυβέρνηση ευκαιρίες δραστηριοποίησης, επενδύσεων και πράσινης ανάπτυξης στην περιοχή της βορείου Ηπείρου. Προσωπικά ήταν μεγάλη μου τιμή να συμμετέχω μαζό με τους άλλους ΕΛΛΗΝΕΣ στην πορεία και να κρατάω και εγώ την σημαία της Βορείου Ηπείρου ανηφορίζοντας την οδό Σταδίου, μια σημαία που απλώνονταν σε όλο το πλάτος του μεγάλου δρόμου.

Το επόμενο θέμα έγινε μεν την προηγούμενη εβδομάδα αλλά δεν έχει τύχει της πρέπουσας ανάλυσης. Μετά την επίσκεψη του σε Πακιστάν και Μπανκλαντές, ο κος Μηταράκης συμφώνησε να έρχονται στην Ελλάδα 144.000 εποχιακοί εργάτες για 9 μήνες και μετά να επιστρέφουν στις χώρες τους για τους υπόλοιπους 3. Επίσης θα υπάρχει απ’ ευθείας πτήση Αθήνας με Ισλαμαμπάντ. Όποιος νομίζει ότι είναι δυνατόν να έρθουν 144.000 άτομα με αυτές τις πτήσεις αυταπατάται, γιατί λογικά τότε θα χρειαζόντουσταν 3 πτήσεις την ημέρα, γεγονός αδύνατο. Άρα αυτοί οι «εργάτες» θα έρθουν από κάπου αλλού πχ μέσω του Έβρου, ή μάλλον πιό λογικά, είναι ήδη εδώ και αυτή η επίσκεψη έγινε για να νομιμοποιηθεί αυτός ο μεγάλος αριθμός μεταναστών. Βέβαια μην ευελπιστούμε ότι θα γυρίζουν στις πατρίδες τους ή ότι δεν θα φέρουν τις οικογενειές τους. Αυτό λογικά είναι το αποτέλεσμα της άκρως ανθελληνικής συμφωνίας που υπογράφηκε. Βέβαια υπάρχει πολύ περισσότερο βάθος και συμβολισμοί που απλώς θα αναφέρω για να μην με αποκαλέσουν συνομοσιολόγο. Γιατί λοιπόν οι μουσουλμάνοι μετανάστες που εισέρχονται στην γη της πέτρας και του ήλιου είναι 144.000 και όχι 140.000 ή για το πιό στρογγυλό 150.000. Ο αριθμός 144.000 είναι άμεσα συνδεδεμένος με τις 12 φυλές του Ισραήλ και αναφέρεται στην βίβλο στην Αποκάλυψη, οπότε τίποτε δεν είναι τυχαίο και υπάρχουν πολλές σκοπιμότητες.

Τρίτο θέμα είναι η ψήφιση στην Βουλή του νομοσχεδίου για τα εξοπλιστικά. Στην περίπτωση αυτή πρέπει να αναλύσουμε την γλώσσα που χρησιμοποιήθηκε και από τον κο Μητσοτάκη και από τον κο Γ. Τσίπρα. Για τον ΣΥΡΙΖΑ η άμυνα της χώρας δεν είναι αυτοσκοπός, ορθά κατά την εκτίμησή μου αφού συμπλήρωσε ο κος Γ. Τσίπρας ότι «επιλέγονται για τον πραγματικό σκοπό: την ασφάλεια της χώρας, την προάσπιση της εθνικής κυριαρχίας, την υποστήριξη της εξωτερικής μας πολιτικής». Αυτό όμως δεν σημαίνει επ’ ουδενεί ότι πρέπει να παραμεληθεί η άμυνα για να δώσουν κάτι ψίχουλα στους πολίτες, όπως ανέφερε στην Ένωση Συνταξιούχων Επικουρικής Ασφάλισης ο κος Γεραπετρίτης. Επίσης ο ΣΥΡΙΖΑ ψήφισε ναι για τις Φρεγάτες και τις Τορπίλλες και οχι για τα αεροσκάφη. Αυτό σημάινει ότι δεν έχει θεωρητικό επιχειρησιακό υπόβαθρο. Προσωπική μου εκτίμηση είναι ότι χρειάζονται οπωσδήποτε δύο μοίρες Rafale, οπότε είναι επιβεβλημένη η επιπλέον προμήθεια. Ο κος Μητσοτάκης δήλωσε ότι η Άμυνα της χώρας έιναι «ο υπέρτατος αυτοσκοπός», αλλά πρέπει να ξέρει ότι η άμυνα επιτυγχάνεται με την θέληση αξιοποίησης των όπλων και όχι μόνο με την προμηθειά τους. Να ζήσουμε με ασφάλεια και αξιοπρέπεια θέλουν οι συνταξιούχοι και όλοι μας αγαπητοί κύριοι κυβερνόντες, χωρίς να μας βάζετε να προπληρώνουμε το οξυγόνο που αναπνέουμε με την ευχή να πάρουμε κάποτε τα λεφτά μας πίσω, αλλά φαίνεται ότι αυτό δεν εντάσσεται στους αυτοσκοπούς σας. Το δε ΚΚΕ ζει αυταπόδεικτα ακόμη στον κόσμο του. Οι εν τη Βουλή παρευρισκόμενοι πρέπει πλέον να καταλάβουν ότι όλες οι πτυχές της κοινωνίας έχουν σημασία και δεν πρέπει να παραμελούνται. Οι σύχρονες επιχειρήσεις αξιοποιούν την προσέγγιση PMESII-PT (Political, Military, Economic, Social, Information, Infrastructure, Physical Environment, and Time – Πολιτική, Ε.Δ., Οικονομία, Κοινωνία, Πληροφορίες, Υποδομές, Φυσικό Περιβάλλον και Χρόνος) όπου όλοι οι παράγοντες του κράτους συντίθενται για να αποφέρουν το επιθυμητό αποτέλεσμα και όχι η συνεχής υποχωρητικότητα, η μετάθεση ή ο φόβος ανάληψης δράσεων και ευθυνών που μέχρι τώρα χαρακτήριζε τους πολιτικούς μας.

Κύριο λόγο στην ασφάλεια του κράτους παίζει και η εξωτερική πολιτική και η πολιτική ενέργειας. Η κυβέρνηση έχει δηλώσει επίσημα ότι παραιτείται από τον πλούτο της ανατολικής Μεσογείου, κλείνει τα εργοστάσια λιγνήτη, βλέπει τις αμυντικές της συμμαχίες όπως με τα ΗΑΕ στην ουσία να ακυρώνονται χάρην της διπλωματίας της Τουρκίας, βλέπει τους αγωγούς ενέργειας να ακυρώνονται και αυτοί ή να αλλάζουν κατεύθυνση. Ο Ερτογάν που συνέχεια μας απειλεί, τώρα με το να ζητά τα νησιά μας, σε συνέντευξη τύπου την περασμένη Τρίτη, ανέφερε ότι «θα ήταν πρόθυμος να συνεργαστεί με το Ισραήλ για έναν αγωγό φυσικού αερίου προς την Ευρώπη μέσω Τουρκίας, αφού οι ΗΠΑ είπαν στην Ελλάδα, το Ισραήλ και την Κύπρο ότι δεν υποστηρίζουν το κοινό τους σχέδιο για την κατασκευή του αγωγού EastMed προς αυτή την κατεύθυνση». Οι Τούρκοι σε κάθε ευκαιρία, όπως στην συζήτηση που διοργάνωσε το νορβηγικό Ινστιτούτο Διεθνών Σχέσεων, προβάλλουν τις θέσεις και τις διεκδικήσεις τους και η κυβέρνηση το μόνο που κάνει είναι «αυστηρές ρηματικές διακοινώσεις και απαντήσεις». Είναι φυσικό κύριοι κυβερνόντες, αυτό που εσείς αφήνετε ανεκμετάλλευτο ή δείχνετε ότι δεν υπάρχει ενδιαφέρον, να έρχεται η Τουρκία να το διεκδικήσει δυναμικά. Πρέπει να στηρίζουμε, να αξιοποιούμε και να προστατεύουμε τα δικαιώματά μας και τις δυνατότητες που έχουμε, αλλιώς θα τα χάσουμε από τους καλοθελητές γείτονες.

Δεν είναι ο Ύψιστος αυτοσκοπός η άμυνά μας κύριοι. Είναι η επιτυχία σε όλα τα επίπεδα, στην άμυνα, στην εξωτερική πολιτική, στην ενεργειακή πολιτική, στην εσωτερική ασφάλεια που κινδυνεύει με τόσους μετανάστες, στη  οικονομία που ο πληθωρισμός τον προηγούμενο μήνα ξεπέρασε το 6%, στην ανάπτυξη, στο δημογραφικό, στην υγεία, στην εκπαίδευση, στην προώθηση του πολιτισμού και των αξιών. Σε όλα αυτά κύριοι των προηγούμενων κυβερνήσεων έχετε αποτύχει οικτρά και δεν είσαστε πλέον απλώς αναποτελεσματικοί αλλά δυστυχώς έχετε γίνει επικινδύνοι. Το έχουμε πληρώσει με κόπους, με χρήματα, με αίμα και δυστυχώς με πολλές αχρείαστες απώλειες. Αυτό που πρέπει να κάνετε είναι να φύγετε, αφού βέβαια πληρώσετε όσα χρεή έχετε δημιουργήσει. Έχει έρθει ο καιρός για μια καθαρά Ελληνική πατριωτική κυβέρνηση, την κυβέρνηση του Εθνικού κόμματος των ΕΛΛΗΝΩΝ. Μέχρι την επόμενη Κυριακή, καλή δύναμη και καλή συνέχεια.


Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης