«Κόλλησε» από την κυβέρνηση και το κατάπτυστο νομοσχέδιο «Άργος»;

Έλληνες  02/07/2021  

Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Άρθρο του Χρήστου Μουλά

Μπορεί να βρισκόμαστε εν μέσω θέρους και καλοκαιρινής ραστώνης. Όμως δεν παύει να βρισκόμαστε και λιγότερο από δύο μήνες πριν την έναρξη της κυνηγετικής περιόδου.

Όλοι εμείς οι κυνηγοί, όλοι εμείς οι κυνόφιλοι, αγωνιούμε για το κατάπτυστο νομοσχέδιο «Άργος», που όπως είπε ο πρωθυπουργός: «Η Βουλή δεν θα κλείσει τον Αύγουστο, θα λειτουργήσει ανελλιπώς». Έτσι ανησυχούμε όλοι για το νομοσχέδιο που αφορά την ευζωία των κατοικιδίων μας. Η μελλοντική στείρωση των ζώων μας, μας κρατά σε αγωνία αλλά και σε εγρήγορση.

Η διαβούλευση έδειξε σε ποσοστό 85% ότι και η επιστημονική κοινότητα εκφραζόμενη από τους κτηνιάτρους και τους κτηνιατρικούς συλλόγους πανελλαδικά, καθώς και όλες τις κυνηγετικές οργανώσεις της Ελληνικής επικράτειας, ότι είναι κατά της υποχρεωτικής στείρωσης, η οποία εκτός από βάρβαρη ως πράξη, θεωρείται και αντιεπιστημονική.

Μία θλιβερή μειοψηφία δήθεν φιλοζωικών οργανώσεων, οι οποίοι δείχνοντας μυωπική και κοντόφθαλμη  συμπεριφορά δεν εννοούν να καταλάβουν τη διαφορά μεταξύ ανθρώπου και ζώου.

Δεν εννοούν να καταλάβουν ότι δεν είναι μόνον αυτοί  φιλόζωοι, οι εισπράττοντες διάφορα ευρωπαϊκά κονδύλια, αλλά είμαστε και εμείς που με τα ζωντανά μας μοιραζόμαστε τα σπίτια μας, την ζωή μας, τους περιπάτους μας.

Δεν εννοούν να καταλάβουν ή να ξεχωρίσουν τη διαφορά των αδέσποτων από τα δεσποζόμενα ζώα.

Η αποφυγή της πληθυσμιακής αύξησης των αδέσποτων επιτυγχάνεται με εφαρμογή των υπαρχουσών νόμων. Αφού το τσιπάκι είναι υποχρεωτικό θα πρέπει να υποστηριχθεί η ταυτοποίηση και ο έλεγχος στους δρόμους, στα πάρκα, στους κυνηγότοπους. Είναι απλό και νόμος υπάρχει πάνω από μία δεκαετία.

Όλοι εμείς οι νόμιμοι κυνόφιλοι έχουμε ταυτοποιήσει τα ζωντανά μας και το άγχος μας είναι να μην θεωρούμαστε εν δυνάμει παραβάτες, αντί για αθώοι, έως αποδείξεως ενοχής.

Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι και οι ίδιες οι φιλοζωικές οργανώσεις βρίσκονται σε εμφύλια σύρραξη, εφόσον υπάρχουν σοβαρές φιλοζωικές που βλέπουν και αντιλαμβάνονται την λάθος πορεία όλου του προσχεδίου νόμου.

Αναμένοντας, λοιπόν, την τελική μορφή του νομοσχεδίου που θα πάει προς ψήφιση, ελπίζοντας ότι θα πρυτανεύσει η λογική, οι κυνηγετικές και κυνοφιλικές οργανώσεις είναι έτοιμες για κινητοποιήσεις...

Ίδωμεν...

Υ.Γ.1 Σημειωτέον δε ότι σε καμία χώρα της ευρωπαϊκής Ένωσης δεν υπάρχει νόμος που να επιβάλλει την υποχρεωτική στείρωση στους σκύλους!

Υ.Γ. Επειδή οι ΕΛΛΗΝΕΣ δεν γράφουμε απλά τη γνώμη μας, αλλά έχουμε θέσεις κατόπιν επιστημονικών συμβουλών, σε πολύ λίγες ημέρες θα αναρτηθεί και η συνέντευξη του επιστήμονα – κτηνιάτρου, Αλέξανδρου Ζερβέα, ο οποίος όχι μόνο αποδομεί την σκέψη για υποχρεωτική στείρωση όλων των κατοικίδιων ζώων αλλά προτείνει και λύσεις για την αντιμετώπιση του προβλήματος με τα αδέσποτα σε όλη την επικράτεια.


Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης