Λογικά και μη

Έλληνες  03/04/2022  

Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Της Αργυρώς (Ρίκας) Θωμάκου

″Φλόγα του Ταινάρου″

Είναι λογικό να επισκιάσει την επικαιρότητα, το πραγματικά αποτρόπαιο έγκλημα στην Πάτρα. Όλοι οι άνθρωποι και ιδιαίτερα οι μητέρες, έχουμε μείνει άναυδοι, από τις εξελίξεις, που είναι αδύνατον να τις κατανοήσει ανθρώπινος νους. Είναι σαφές ότι αυτό το αδιανόητο έγκλημα, είναι μία ακραία τραγική συνέπεια της ηθικής σήψης που μαστίζει την κοινωνία μας. Πολλά είναι τα αίτια αυτής της σήψης με κυριότερα: α) Η παντελής έλλειψη παιδείας. β) Η διάλυση της οικογένειας, σύμφωνα με τις  “προσταγές της πολιτικής ορθότητας”. γ) Η ακατάσχετη προπαγάνδα και η προβολή τελείως λανθασμένων προτύπων από τα ΜΜΕ και δ) Η οικονομική ανέχεια στην οποία έχουν καταδικάσει τον λαό μας. Δεν είναι όμως τελείως σαφές, αν δεν ήταν σκόπιμη η επιλογή της συγκεκριμένης στιγμής, για την σύλληψη της παιδοκτόνου. Μήπως ήταν μια “σκόπιμη συγκυρία”, τώρα που όλες οι δημοσκοπήσεις δείχνουν στο ναδίρ κυβέρνηση και αντιπολίτευση και το Εθνικό Κόμμα ΕΛΛΗΝΕΣ να μπαίνει άνετα στη βουλή; Μπορεί να βρήκαν μια καλή ευκαιρία, τα Μέσα Μαζικής Εξαπάτησης, για να στρέψουν, την προσοχή του κόσμου μακριά από τα μεγάλα προβλήματα, που ταλανίζουν την Ελληνική κοινωνία: Την ακρίβεια, το Ουκρανικό, την ενεργειακή κρίση, την πανδημία, τις διαφαινόμενες Εθνικές μειοδοσίες, το δημογραφικό και τόσα άλλα. Για όλα αυτά φυσικά και δεν φταίει ο “κακός Πούτιν”, αλλά η κυβέρνηση, που τα έχει χειριστεί κατά το χειρότερο δυνατόν τρόπο και είναι επόμενο να έχει “επιτύχει” καταστροφικά αποτελέσματα για τον λαό μας. Βέβαια πρέπει να της αναγνωρίσουμε ότι “κατάφερε” να φέρει τον όλεθρο στην χώρα μας, όχι μόνη της, αλλά είχε την αμέριστη βοήθεια των προκατόχων της και γενικά όλου του συνονθυλεύματος των πολιτικάντηδων όλων των αποχρώσεων.  

Είναι λογικό, σε ένα διάλλειμα του καταστροφικού του έργου, ο κ. Μητσοτάκης να παρευρέθηκε και να μίλησε στην παρουσίαση του βιβλίου «Moonshot», του εβραϊκής καταγωγής προέδρου και διευθύνοντα συμβούλου της Pfizer, Άλμπερτ Μπουρλά. Ο κ. Μητσοτάκης είναι από τους καλύτερους πωλητές των προϊόντων της Pfizer. Τι πιο λογικό, από το να παρουσιάσει το βιβλίο του αφεντικού του; Άλλωστε γι αυτό το εμβόλιο, έκανε πειραματόζωο έναν ολόκληρο λαό, τον κατατρομοκράτησε, τον δίχασε, τον φτωχοποίησε, του επέβαλε πρόστιμα, κουρέλιασε το Σύνταγμα του.

Είναι λογικό, να διαβάζει όλη την ομιλία του από το γραπτό κείμενο, που του είχαν δώσει οι σύμβουλοί του. Ούτε μία λέξη από στήθους. Τέλειος ρόλος μαριονέτας. Κάποιοι άλλοι κινούν τα νήματα. Κάποιοι άλλοι του υπαγορεύουν τι θα πει και τι θα κάνει.

Είναι λογικό, να απευθύνεται πρώτα στον κ. Παπαχελά και μετά στους βουλευτές και στους άλλους. Η “φωνή” της μητρόπολης της παγκοσμιοποίησης προηγείται απάντων.

Είναι λογικό, να ξεχνά ότι η πλειοψηφία των Εβραίων, δεν ήταν πάντα φιλικά διακείμενοι προς τους Έλληνες. Προφανώς στο Harvard και στο Stanford, δεν διδάχθηκε Ελληνική ιστορία. Ίσως δεν άκουσε ποτέ ότι οι Εβραίοι της Θεσσαλονίκης, κατά τον Α’ Βαλκανικό Πόλεμο, συγκρότησαν στις 06/10/1912, ταξιαρχία εθελοντών και την έθεσαν στη διάθεση του Χασάν Ταξίν πασά, στον πόλεμο εναντίον των Ελλήνων. Δυστυχώς αυτή η ταξιαρχία διαλύθηκε γρήγορα και δεν έδωσε την ευκαιρία στον Στρατό μας, να αποδείξει στο πεδίο της τιμής ότι δεν λησμόνησε “το σχοινί του Πατριάρχη”.

Δεν είναι λογικό όμως, από ένα βιβλίο 300 σελίδων να επιλέξει να μνημονεύσει τη φράση: «Η τύχη δεν ευνοεί τους απροετοίμαστους». Δύο είναι οι πιθανές εξηγήσεις: α) Είναι πεπεισμένος ότι απευθύνεται σε έναν λαό χαχόλων με μηδενική μνήμη, κρίση και λογική. Ίσως κρίνοντας από τα αποτελέσματα των εκλογών. β) Οι αμερικανοί σύμβουλοί του έχουν ένα ιδιότυπο (αμερικάνικο) χιούμορ. 

Είναι ποτέ δυνατόν, ο κ. Μητσοτάκης να μιλάει για «απροετοίμαστους» και να μην κοιτάει σε καθρέφτη; Δεν πέρασαν και πολλοί μήνες από τότε που τους “αιφνιδίασε” η ζέστη το Καλοκαίρι και κάηκε, αν και είχε άπνοια, η μισή Εύβοια, Αττική και Ηλεία. Πάλι “απροετοίμαστο” έπιασε τον κρατικό μηχανισμό η χιονόπτωση τον Χειμώνα και εγκλωβίστηκαν επί ημέρες πολίτες και αυτοκίνητα στο Λεκανοπέδιο.

Είναι δυνατόν να μην θυμόμαστε, τις άοκνες προσπάθειες που καταβάλουν διαχρονικά όλες οι κυβερνήσεις, της λεγόμενης μεταπολίτευσης, για τη διάλυση του πρωτογενούς τομέα; Μόνο κάποιοι κακόπιστοι λένε ότι αφήσαμε εκατομμύρια στρέμματα ακαλλιέργητα, για να μπορούμε άνετα να εισάγουμε τα πάντα: Εσπεριδοειδή από Αργεντινή, ντομάτες από Πολωνία, πατάτες από Τουρκία, μέχρι και κρεμμύδια από Ινδία. Παράλληλα η κυβέρνηση φρόντισε να “σπείρουμε” παντού φωτοβολταϊκά και ανεμογεννήτριες. Μεγάλη βέβαια συμβολή σε αυτό ήταν και της νυν Προέδρου της Δημοκρατίας, όταν παρακάμπτοντας το Σύνταγμα επέτρεψε να εγκατασταθούν αυτά τα σιδερένια εκτρώματα σε καλλιεργήσιμη γη και δασικές εκτάσεις. Κατόπιν εορτής, η κυβέρνηση “προετοιμάζεται” να πείσει τους αγρότες να αρχίσουν να καλλιεργούν σιτάρι και ηλιοτρόπια. Βέβαια το συντομότερο που θα αρχίσουν να αποδίδουν αυτές οι καλλιέργειες είναι σε ένα χρόνο. Ε! Μην τα θέλουμε και όλα δικά μας.

Το πόσο καλά ήταν “προετοιμασμένο” το Ε.Σ.Υ. για την αντιμετώπιση της πανδημίας, το καταλάβαμε και το νιώθουμε στο πετσί μας όλοι. Οι δεκάδες χιλιάδες συνάνθρωποί μας, που έχασαν την μάχη με τον ιό, είναι το τραγικό αποτέλεσμα αυτής της “προετοιμασίας”. Εδώ βέβαια η κυβέρνηση εξακολουθεί να μεγαλουργεί διατηρώντας ανύπαρκτη την πρωτοβάθμια περίθαλψη και δείχνοντας όλο της το μένος στους ανεμβολίαστους, τέως ήρωες, υγειονομικούς. “Προετοιμάζει” όμως ένα νέο Ε.Σ.Υ., ιδιωτικό. Σε αυτό όποιος έχει χρήματα θα ζει. Για όποιον δεν έχει, η κυβέρνηση θα εκφράζει τη λύπη της.

Αλλά και στο θέμα της ακρίβειας η κυβέρνηση είχε “προετοιμάσει” την καταβαράθρωση της οικονομίας με τα αναίτια και ατελέσφορα lock downs. Οι τιμές είχαν πάρει την ανιούσα πριν την Ουκρανία. Τραγικές συνέπειες αυτής της φτωχοποίησης του Έθνους μας, είναι το δημογραφικό πρόβλημα και ο σύγχρονος ξενιτεμός, το brain – drain, όπως το αποκαλούν οι αμερικανοτραφείς κυβερνώντες.         

Στο θέμα της ενέργειας η κυβέρνηση “προετοίμασε” άψογα την κατάργηση της ενεργειακής αυτάρκειας. Η κρίση της Ουκρανίας εξελίσσεται πολλούς μήνες τώρα. Η Τουρκία θα θέσει σε λειτουργία το 2023, (στην 100ή επέτειο από την ίδρυση της τουρκικής "Δημοκρατίας") το πυρηνικό εργοστάσιο στο Ακούγιου της νότιας Τουρκίας (ακριβώς απέναντι από την κατεχόμενη Βόρεια Κύπρο). Η Γαλλία θα λειτουργήσει άλλα 5 πυρηνικά εργοστάσια. Η Γερμανία θα λειτουργήσει νέες μονάδες με άνθρακα. Η Αγγλία επίσης. Ο κ. Μητσοτάκης έκλεισε έξι (6) χρόνια νωρίτερα από το απαιτούμενο τους Ατμοηλεκτρικούς Σταθμούς (ΑΗΣ) που λειτουργούν με καύσιμο λιγνίτη. Προτιμά να αγοράζει ανεμογεννήτριες από τη Γερμανία. Προφανώς ελάχιστα ενδιαφέρει την κυβέρνηση, αν η Ελλάδα είναι κορυφαίος κάτοχος λιγνιτικών αποθεμάτων, με απόθεμα 3,2 δισεκατομμύρια τόνους, που θα δοθούν βορά στις γερμανικές εταιρείες. Σιγά μην στεναχωρηθούν οι πολιτικάντηδες, αν παύουμε να είμαστε αυτόνομοι ενεργειακά. Αν είμαστε πλέον υποχρεωμένοι να εισάγουμε πάνω από το 15% της ηλεκτρικής ενέργειας από τα Σκόπια, την Αλβανία και την Βουλγαρία. Το κόλπο το ξέρουν: Θα συγκροτήσουν μια επιτροπή ″ειδικών″, που θα κρίνει ότι δεν μολύνουν το περιβάλλον οι ΑΗΣ που λειτουργούν από τον καιρό του Τίτο και του Χότζα, μόνο οι δικοί μας σύγχρονοι ΑΗΣ μολύνουν.

Δεν είχαμε βέβαια καμιά ελπίδα, από μία εθνομηδενιστική κυβέρνηση να “προετοιμαστεί” για την εκμετάλλευση του τεράστιου ενεργειακού πλούτου που έχει η χώρα μας και κυρίως η θάλασσά μας: Το Αιγαίο, η «Λεκάνη του Ηροδότου» κλπ. Πρόσφατα, ο καθηγητής κ Φώσκολος μίλησε για τεράστια κοιτάσματα υδρογονανθράκων ακόμα και για κοιτάσματα υδρίτη. Εκτιμάται ότι μόνο νοτίως της Κρήτης υπάρχουν 30 τρισεκατομμύρια κυβικά μέτρα υδρίτη αξίας 2,8 τρις €. Σημειώστε ότι ο υδρίτης μεθανίου, γνωστός και ως «εύφλεκτος πάγος», έχει χαρακτηριστεί ως η νέα παγκόσμια ενεργειακή πηγή, είναι το καύσιμο του μέλλοντος. Μάταια ο Ηλίας Κασιδιάρης, κατά την πρώτη ομιλία του στη βουλή, το 2012, μίλαγε για τις εξορύξεις των Ελληνικών υδρογονανθράκων. Τίποτα δεν έγινε. Αντιθέτως ο κ. Μητσοτάκης και ο κ Δένδιας μας προετοιμάζουν για το μοίρασμα του Αιγαίου με τους τούρκους: Άδικη προετοιμασία. Αυτό, ο Ελληνικός λαός δεν θα το επιτρέψει ποτέ. Αντιθέτως, σύντομα, μια γνήσια Πατριωτική Κυβέρνηση, με τον Ηλία Κασιδιάρη Πρωθυπουργό, θα εκμεταλλευτεί τον τεράστιο ενεργειακό πλούτο του Αιγαίου, που είναι Ελληνική λίμνη, παρά τα όσα διατείνεται ο, προαλειφόμενος για Πρόεδρος της Δημοκρατίας, κ. Τούρκογλου (Ευάγγελος Βενιζέλος). 

Με όλη, λοιπόν, αυτή την “προετοιμασία” που έκανε ο κ. Μητσοτάκης, τώρα στηριζόμαστε στους ΑΗΣ, που λειτουργούν με "ακριβό" φυσικό αέριο, το οποίο εισάγουμε κυρίως από το Αζερμπαϊτζάν και τη Ρωσία, μέσω Τουρκίας!. Συνεπώς οι ″καλοί″ γείτονες μας, εύκολα θα μας αφήσουν χωρίς ενέργεια στην πρώτη ″κρίση″. Ούτε πράκτορας των Τούρκων θα μπορούσε να το σχεδιάσει καλύτερα. Ο λιγνίτης είναι μόνο ένα τμήμα των εγκλημάτων που έχουν γίνει στο θέμα της ενέργειας στην Ελλάδα. Π.χ. δεν έχουν συντηρηθεί τα υπάρχοντα, ούτε έχουν κατασκευασθεί νέα υδροηλεκτρικά εργοστάσια (ΥΗΕ), δεκαετίες τώρα στην Ελλάδα. Ας σημειωθεί ότι τα ΥΗΕ είναι από τα πλέον φιλικά στο περιβάλλον και τα πλέον αξιόπιστα, τόσο που μπορούν να χρησιμοποιηθούν και σαν εργοστάσια βάσης.

Μη εκμεταλλευόμενες λοιπόν και απαξιώνοντας τα ενεργειακά μας αποθέματα, οι κυβερνήσεις των εντολοδόχων, φτάσαμε σήμερα, με την κρίση στην Ουκρανία, να προμηθευόμαστε το πανάκριβο LNG (Liquid Natural Gas Υγροποιημένο Φυσικό Αέριο) από τις ΗΠΑ. Συγχαρητήρια κ. Μητσοτάκη! Η φτωχή Ελλάδα ενισχύει τις υπό χρεωκοπία ΗΠΑ (σ.σ. Το Δημόσιο Χρέος των ΗΠΑ είναι πάνω από 31,5 τρις $ και ετησίως απαιτούνται 2 τρις $ για την εξυπηρέτησή του). Σε αυτήν την περίπτωση “ξεχνούν” βέβαια την καταστροφή του περιβάλλοντος που προκαλείται από τα τεράστια δεξαμενόπλοια, που καίνε πετρέλαιο, καθώς και από τις απώλειες – διαρροές που υπάρχουν στο LNG κατά την εξόρυξη, υγροποίηση, αποθήκευση και μεταφορά του.

Μας εμπαίζουν και μας λένε διάφορες δικαιολογίες (διεθνές ενεργειακό περιβάλλον κλπ), αντί για την αλήθεια που είναι μόνο μία: Οι τιμές του ρεύματος για τον καταναλωτή εκτοξεύτηκαν τώρα, που δεν υπάρχει ο ″φθηνός″ λιγνίτης και αποκλειστικός υπεύθυνος είναι η εντολοδόχος κυβέρνηση Μητσοτάκη. 

Τώρα που ο Έλληνας δυσκολεύεται να πληρώσει το ρεύμα του και δεν ανάβει την θέρμανσή του, άλλοι θησαυρίζουν. Μεταξύ αυτών και κάποιοι καναλάρχες. Αυτοί οι ιδιοκτήτες των ΜΜΕ, που μας βομβαρδίζουν με όλα αυτά τα ψέματα και που έναντι αδράς αμοιβής, φτιασιδώνουν την καταστροφική πολιτική και συνεπικουρούν την κυβέρνηση. Κάποιοι εφοπλιστές – καναλάρχες, επιδεικνύουν και τεράστια υποκρισία. Την ίδια στιγμή που τα ΜΜΕ μιλούν για εγκλήματα πολέμου του Πούτιν, και ο ΣΚΑΪ με το «Όλοι μαζί μπορούμε» συγκεντρώνει βοήθεια για τον πληττόμενο ουκρανικό λαό, τάνκερ Ελλήνων εφοπλιστών, μεταφέρουν το ρωσικό πετρέλαιο στη Δύση αλλά και σε λιμάνια της Άπω Ανατολής. Μεταξύ αυτών των εφοπλιστών είναι και πολλοί καναλάρχες και φίλοι της κυβέρνησης!    

Αξίζει τον κόπο, αυτές τις δύσκολες ώρες και μέσα στην καταιγίδα των εξελίξεων, να ξεκλέψουμε δύο λεπτά για να φέρουμε στη μνήμη μας, τα λόγια του Θουκυδίδη: «μᾶλλον γὰρ πεφόβημαι τὰς οἰκείας ἡμῶν ἁμαρτίας ἢ τὰς τῶν ἐναντίων διανοίας.» (σ.σ. Περισσότερο φοβούμαι τα δικά μας λάθη παρά τις προθέσεις των εχθρών μας). Στην προκειμένη βέβαια περίπτωση ένα είναι το λάθος μας και αυτό έγινε μέσα στο παραβάν των εκλογών. Για αυτό Έλληνα στις επόμενες εκλογές άσε την  καρδιά σου να διαλέξει ψηφοδέλτιο. Θα διαλέξει το σωστό. Θα αναγράφει: ΕΛΛΗΝΕΣ. Η καρδιά σου ξέρει: «Ο χρόνος στήνει το σκηνικό. Η μοίρα γράφει το σενάριο. Εσύ όμως είσαι ο πρωταγωνιστής».


Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης