Μάνος Κώνστας: Ποιος φταίει για την ακρίβεια

Έλληνες  19/07/2022  

Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Με την μεθοδολογία που έχει αναπτύξει τόσο το εγχώριο όσο και το διεθνές επικοινωνιακό σύστημα η αναζήτηση των αιτίων και οι απαντήσεις στα μεγάλα προβλήματα συγχέονται με θέματα αρχών και ανεξήγητους μονόδρομους. Με τις πολλές πληροφορίες που καθημερινά βομβαρδίζουν τον πολίτη και την επικράτηση των θεωριών που κυρίως ευνοούν την παγκοσμιοποίηση, τελικά διαφεύγει το αυτονόητο. Η λογική της εθνικής πολιτικής που σύμφωνα με αυτή αλλά και με την κοινή λογική η αντιμετώπιση των προβλημάτων παραγωγής και διαχείρισης ενέργειας και αγαθών (όπως τα τρόφιμα) θα έπρεπε να αποτελούν εθνική οικονομική προτεραιότητα που θα εξασφάλιζε την ευημερία, την ανάπτυξη, την ισορροπία του φυσικού περιβάλλοντος, την ανεξαρτησία της πατρίδας και την αποφυγή των διεθνών κρίσεων, τέθηκε στο περιθώριο. Αντίθετα επικράτησε η κεντρική κατεύθυνση ότι αναπτύσσουμε αυτό που έχει προνομιακά κέρδη ανά χώρα, αυτό που θα αξιοποιήσουν μεγάλοι επενδυτικοί όμιλοι στα πλαίσια μιας παγκόσμιας αγοράς και οικονομίας. Αυτήν την πολιτική εξυπηρετούν οι μεγάλες ομοσπονδίες όπως η Ε.Ε, αυτήν την πολιτική εξυπηρετούν οι συμφωνίες διεθνούς εμπορίου και ελευθέρων συναλλαγών. Στα πλαίσια αυτής της πολιτικής έρχονται έτοιμοι εργάτες, κινούνται μεταναστευτικά ρεύματα, καθορίζονται οι αποφάσεις για τον περιορισμό ή το τέλος των εθνικών οικονομιών.

Σε πρακτικό επίπεδο, λοιπόν, η ενέργεια γίνεται αντικείμενο -πλουτισμού ξένων και εγχώριων κύκλων, όπως και το νερό, οι τηλεπικοινωνίες και τόσες άλλες υπηρεσίες. Σε πρακτικό επίπεδο αυτό έφεραν στο πέρασμα των δεκαετιών οι μονοκαλλιέργειες και σήμερα βρισκόμαστε μπροστά σε επισιτιστική κρίση. Η κατάργηση των αποφάσεων από το εθνικό κράτος στην επιλογή των θεωρούμενων επενδυτών σημαίνει κατάργηση ελέγχου σταδιακή συρρίκνωση του εθνικού πλούτου έως δούμε την πατρίδα έρημη χώρα. Ο πολίτης χωρίς την αίσθηση της προκοπής, της ασφάλειας, του ελέγχου της ζωής, πολίτης σε έναν βαθιά ανελεύθερο κόσμο αναζητά την επιβίωσή του μόνος, αποκομμένος από την κοινωνία που γεννήθηκε, που μεγάλωσε, που ονειρεύτηκε.

Η ακρίβεια είναι αποτέλεσμα των διεθνών συνθηκών και των προγραμματισμένων ή "τυχαίων" κρίσεων αλλά ουσιαστικά είναι αποτέλεσμα της πλήρους ανυπαρξίας σχετικής αυτάρκειας, που η εγκατάλειψή της είναι εγκληματική, αφού επιτυγχάνει να καταστήσει το λαό και την πατρίδα έρμαιο των εξελίξεων.

Η αποκατάσταση των τομέων παραγωγής, της ενεργειακής αυτονομίας, της κρατικής δικαιοδοσίας στις αποφάσεις, τον προγραμματισμό και τον έλεγχο, θα δώσει οριστικό τέλος, στις πραγματικές ή τεχνητές κρίσεις του διεθνούς καπιταλισμού, στους ενδεχόμενους πολέμους στις χρηματοοικονομικές κρίσεις.

Η ακρίβεια θέτει τα ερωτήματα μέσα από την πράξη και αποκαλύπτει την υπεροχή των εθνικών θέσεων αφού εντός αυτού του πλαισίου - του εθνικού - μπορείς να διαμορφώσεις τους όρους παραγωγής, ανάπτυξης, εργασιακών σχέσεων και έτσι να κατορθώσεις να διαμορφώσεις δημογραφική πολιτική, άμυνα, εθνικές προσδοκίες συνολικά. 

Η αλλαγή πολιτικής μπορεί να γίνει, αρκεί να στηρίξουμε την μόνη εθνική φωνή που είναι το Εθνικό Κόμμα ΕΛΛΗΝΕΣ με το οποίο συμπράττει υπεύθυνα και συνειδητά το Εθνικό Μέτωπο καθώς και κάθε σκεπτόμενος Έλληνας και Ελληνίδα.

Εμμανουήλ Ν. Κώνστας

Γενικός Γραμματέας του Εθνικού Μετώπου

Υποψήφιος Δυτικής Αθήνας Εθνικού Κόμματος ΕΛΛΗΝΕΣ


Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης