Μαρία Μπίλλη: «Αυστηρά ουδέτερη έπρεπε να παραμείνει η Ελλάς» (Βίντεο)

Έλληνες  09/03/2022  

Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

«Εις βάρος του Εθνικού συμφέροντος η αποστολή στρατιωτικής βοήθειας στην Ουκρανία» τονίζει η κα Μπίλλη!

Δείτε την ανακοίνωση της Περιφερειακής Συμβούλου Θεσσαλίας:

«Στην 4η Συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Θεσσαλίας (28/02/2022 ) κατά την διάρκεια συζήτησης Ψηφίσματος κατά της εισβολής στην Ουκρανία τόνισα ως Περιφερειακή Σύμβουλος, Επικεφαλής παράταξης και Στέλεχος του Εθνικού Κόμματος ΕΛΛΗΝΕΣ που ίδρυσε ο κ. Ηλίας Κασιδιάρης, την αναγκαιότητα τηρήσεως ουδέτερης στάσης της χώρας μας στην νέα αυτή γεωπολιτική κρίση για την προστασία του Εθνικού μας συμφέροντος.

Αποτελεί τραγικό λάθος η αποστολή στρατιωτικού υλικού της χώρας μας από τον πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, χωρίς να ενημερώσει την Πρόεδρο της Δημοκρατίας και την Βουλή των Ελλήνων, ενέργεια που ολοφάνερα εμπλέκει την χώρα μας.

Η άμεση συνδρομή της Ελλάδος θα έπρεπε να είναι αποκλειστικά και μόνο ανθρωπιστική προς όφελος του άμαχου πληθυσμού ενώ η διπλωματία μας έπρεπε να προωθήσει τις κατάλληλές ενέργειες προς τερματισμό των εχθροπραξιών και την αποκατάσταση της ειρήνης στην περιοχή.

Αντί για αυτό, η βαρύτατα πληττόμενη από την υγειονομική και οικονομική κρίση Ελλάς απέστειλε στην εμπόλεμη Ουκρανία βαρέα όπλα (αντιαρματικά), αφοπλίζοντας τα νησιά μας στην κρισιμότερη ίσως περίοδο των Ελληνοτουρκικών σχέσεων την ίδια στιγμή που η αναθεωρητική Τουρκία απειλεί τα νησιά μας, τα χερσαία μας σύνορα στον Έβρο προωθώντας μαζικές εισροές μουσουλμάνων εποίκων -όχι προσφύγων- ενώ κάθε τόσο τα «ερευνητικά» της πλοία κατάφωρα παραβιάζουν κάθε έννοια του Διεθνούς Δικαίου και του Δικαίου της Θάλασσας θέτοντας θέματα Εθνικής κυριαρχίας στο ήδη γκριζαρισμένο Αιγαίο.

Η Τουρκία όμως που έχει εισάγει τον Πολιτικό Αναθεωρητισμό στη εξωτερική της πολιτική (εισβολή σε Συρία, Κύπρο, Λιβύη, αμφισβήτηση της Ελληνικής κυριαρχίας στο Αιγαίο), παραμένει παγερά ουδέτερη προσδοκώντας να αποκομίσει σημαντικά οφέλη από την στάση της. Όπως έπραξε και στο παρελθόν.

Η Ελλάς με την φθίνουσα οικονομία και την επερχόμενη επισιτιστική και ενεργειακή κρίση, την αλματώδη αύξηση της τιμής του ηλεκτρικού ρεύματος και του φυσικού αερίου που πλήττει τα ελληνικά νοικοκυριά και τη βιομηχανία της, τον τουρισμό στον οποίο στηρίζει τις ελπίδες για ανάκαμψη και τις εξαγωγές οπωροκηπευτικών στην Ρωσία έπρεπε να αποφύγει κάθε είδους στρατιωτική εμπλοκή με την υπερδύναμη αλλά να διαπραγματευθεί με την Ρωσία για εκπτώσεις στην τιμή του φυσικού αερίου, για αυξήσεις των εξαγωγών και περαιτέρω προώθηση του τουρισμού.

Το κυριότερο όλων, έπρεπε να αποφύγει να στοχοποιηθούν η Σούδα και η Αλεξανδρούπολη διαφυλάττοντας ως κόρη οφθαλμού τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και την εσωτερική ασφάλεια υπερασπιζόμενη πρωτίστως τα Εθνικά μας συμφέροντα.

Είναι επίσης λυπηρό το γεγονός ότι οι Έλληνες ομοεθνείς της Ουκρανία είχαν αφεθεί κυριολεκτικά στην τύχη τους και επισήμως από την κυβέρνηση Ζελένσκι στις 4/7/2021 με νομοσχέδιο που προέβλεπε την ακύρωση και την μη αναγνώριση της Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας που χρονολογείται από τον 7ο αιώνα π.Χ. στην περιοχή (Αρχαία Ταυρίδα), ενώ ο Ζελένσκι αναγνώρισε ως Μειονότητα τους τουρκογενείς Τατάρους.

Το Ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών σιώπησε το περασμένο καλοκαίρι όπως σιώπησε και η Διεθνής Κοινότητα για την σφαγή στην Αρμενία πριν λίγους μήνες, για τον βομβαρδισμό και ισοπέδωση της Σερβίας με τους χιλιάδες νεκρούς αμάχους, όπως συνεχίζει να σιωπά για το δράμα της Κύπρου μας.

Αν μη τι άλλο, έπρεπε η Ελληνική Κυβέρνηση να τηρήσει ίσες αποστάσεις ,προωθώντας τον διάλογο και την διπλωματία , αγωνιζόμενη για την ειρήνευση στην περιοχή, μη λησμονώντας ότι κατά την διάρκεια των καταστροφικών πυρκαγιών του περασμένου καλοκαιριού η συμβολή της Ρωσικής Ομοσπονδίας ήταν καθοριστική για την Πατρίδα μας.

«Κρείττον του λαλείν το σιγάν» για την Ελληνική Κυβέρνηση ή απλά να θυμούνται τον Θουκυδίδη…».

Από το 2.01.00 η τοποθέτηση της Περιφερειακής Συμβούλου


Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης