Μαρία Μπίλλη: Κατάθεση Ψηφίσματος στο Περιφερειακό Συμβούλιο Θεσσαλίας για τους Υγειονομικούς σε αναστολή

Έλληνες  26/04/2022  

Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Προς την Πρόεδρο και τα Μέλη του Περιφερειακού Συμβουλίου Θεσσαλίας

ΨΗΦΙΣΜΑ

Στα Πάθη δίχως Ανάσταση των 7.500 χιλιάδων Υγειονομικών και των οικογένειών τους που βρίσκονται σε αναστολή εργασίας από την 1η Σεπτεμβρίου 2021 έως τώρα, ως Περιφερειακή Σύμβουλος Θεσσαλίας και στέλεχος του Εθνικού Κόμματος ΕΛΛΗΝΕΣ, καλώ το Περιφερειακό Συμβούλιο Θεσσαλίας και όλες τις Πολιτικές του Παρατάξεις να συμπαρασταθούν με την έκδοση κοινού ψηφίσματος στήριξης για την άμεση επιστροφή των Υγειονομικών σε αναστολή, στην εργασία τους  επιδεικνύοντας άμεσα την ευαισθητοποίηση και τον ανθρωπισμό των εκλεγμένων από τον Θεσσαλικό Λαό  Περιφερειακών Συμβούλων.

Ένα έγκλημα διαπράττεται και αποσιωπάται εδώ και οκτώ (8) περίπου μήνες εις βάρος μίας μερίδας συμπολιτών μας, των ανεμβολίαστων υγειονομικών, οι οποίοι έχουν χάσει άδικα και αναίτια την εργασία τους, έχουν φτωχοποιηθεί και στοχοποιηθεί  από την ανάλγητη κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας  διότι αντέδρασαν στην λογική της επιβολής της «υποχρεωτικότητας» του εμβολίου.

Μιας «υποχρεωτικότητας» που δεν εφαρμόζεται σε καμία άλλη χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης παρά μόνο στην Ελλάδα όπου και το ίδιο το πιστοποιητικό εμβολιασμού θα έχει πλέον διάρκεια 9 μήνες και το πιστοποιητικό νόσησης 6 μήνες σύμφωνα με το κοινή Ευρωπαϊκή οδηγία.

Η κατάφωρη αδικία εις βάρος των Υγειονομικών σε αναστολή και των οικογενειών τους πρέπει να  αποκατασταθεί, όπως και η εμπιστοσύνη του Έλληνα πολίτη προς την Πολιτεία.

Το Περιφερειακό Συμβούλιο Θεσσαλίας οφείλει να μεριμνήσει άμεσα  για τους Υγειονομικούς σε αναστολή σε όλες τις Περιφερειακές Ενότητες της Θεσσαλίας.

Να καταγραφεί ο συνολικός τους αριθμός, να στηριχθούν οι οικογένειες ηθικά και οικονομικά.

Καταδικασμένοι σε οικονομική εξαθλίωση και  ένδεια, με τις τραγικές συνέπειες που επιφέρει η κατάστασή τους σε όλα τα επίπεδα της ζωής των οικογενειών τους και της κοινότητας, οι άνθρωποι αυτοί όλων των ειδικοτήτων στον κλάδο της Υγείας (γιατροί , νοσηλευτές, φυσιοθεραπευτές, τραυματιοφορείς, πληρώματα ασθενοφόρων, καθαρίστριες), τιμωρούνται με αφανισμό και εξόντωση ενώ στην απαρχή της πανδημίας θεωρήθηκαν - και δικαίως - ήρωες.

Και ενώ το Υπουργείο Υγείας ετοιμάζεται για την άρση των περιοριστικών μέτρων από την 1η Μαΐου 2022 και την επαναφορά στην όποια  κανονικότητα, και ενώ έχει συναινέσει να ανοίξουν κέντρα διασκέδασης, γήπεδα και αθλητικοί χώροι, να πραγματοποιηθούν αθλητικές εκδηλώσεις, συναυλίες, εκθέσεις και σχολικές εκδρομές, η αυστηρότητα των κυβερνώντων εξαντλείται στην άρνηση να επιστρέψουν στην εργασία τους  οι Υγειονομικοί με αναστολή.

Όπως επισημαίνεται από τους ίδιους τους Υγειονομικούς σε πρόσφατη Ανοιχτή επιστολή προς τον Αρχιεπίσκοπο  Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο (13/04/2022) «είναι ενάντια στον Κώδικα Ιατρικής Δεοντολογίας οιαδήποτε Υποχρεωτική πράξη, ενάντια στο Σύνταγμα, ενάντια σε Διεθνείς Συνθήκες και Συμβάσεις ενώ πρόσφατα  και το Συμβούλιο της Ευρώπης με το Ψήφισμα 2361 το οποίο υπερψήφισε και η χώρα μας ορίζει: 7.3.1. Να διασφαλιστεί πως οι πολίτες ενημερώνονται ότι ο εμβολιασμός δεν είναι υποχρεωτικός και ότι κανείς δεν θα υποστεί πίεση με πολιτικά, κοινωνικά ή άλλα μέσα  για να εμβολιστεί εάν δεν το επιθυμεί».

Θεωρώντας πως η Περιφέρεια Θεσσαλίας, η τρίτη μεγαλύτερη Περιφέρεια της χώρας,  και οι εκλεγμένοι από τον Θεσσαλικό Λαό αντιπρόσωποί της οφείλουν να σταθούν στο πλευρό στο πλευρό των Υγειονομικών με αναστολή και να πράξουν τα μέγιστα για την επαναφορά τους στις θέσεις εργασίας όχι μόνο για λόγους ανθρωπιστικούς και κοινωνικούς αλλά πρωτίστως για λόγους δικαιοσύνης και ανθρώπινης αξιοπρέπειας, για την αποκατάσταση της ηθικής τάξης - θεμέλιο λίθο μιας ευνομούμενης Πολιτείας - καλώ  όλες τις Πολιτικές Παρατάξεις του Περιφερειακού Συμβουλίου Θεσσαλίας να εκδώσουν κοινό Ψήφισμα συμπαράστασης και στήριξης στους Υγειονομικούς σε αναστολή το οποίο θα διαβιβαστεί αρμοδίως στην Κεντρική Διοίκηση προς ευόδωση των δίκαιων αιτημάτων τους.

Μαρία Μπίλλη

Εθνικό Κόμμα ΕΛΛΗΝΕΣ

Περιφερειακή Σύμβουλος Θεσσαλίας

https://www.pineiosnews.gr/2022/04/22/maria-billi-katathesi-psifismatos-sto-perifereiako-symvoulio-thessalias-gia-tous-ygeionomikous-se-anastoli/


Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης