Μαρία Μπίλλη: Να λογοδοτήσει ο Δήμαρχος Λαρισαίων…

Έλληνες  27/03/2021  

Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Η Περιφερειακή Σύμβουλος Θεσσαλίας και στέλεχος των Ελλήνων για την Πατρίδα, Μαρία Μπίλλη, εξέδωσε χθες την παρακάτω ανακοίνωση στην οποία επισημαίνονται τα ακόλουθα:

«Ως Περιφερειακή Σύμβουλος Θεσσαλίας και στέλεχος του Κινήματος «Έλληνες για την Πατρίδα » του κ. Ηλία Κασιδιάρη, καταγγέλλω τον Δήμαρχο Λαρισαίων για την φωταγώγηση μουσουλμανικού τεμένους, σύμβολο του αιμοσταγούς Οθωμανικού ζυγού, στην πόλη της Λάρισας ανήμερα της συμπλήρωσης 200 ετών από τον ξεσηκωμό του Γένους.

Αποτροπιασμός και ερωτηματικά προκύπτουν από την παράλογη απόφαση της Εφορείας Αρχαιοτήτων Λάρισας και του Δημάρχου Λαρισαίων να φωταγωγηθεί το Γενί Τζαμί της Λάρισας μαζί με άλλα σημαντικά Μνημεία όπως το Αρχαίο Θέατρο με αφορμή τους εορτασμούς των 200 ετών από την Ελληνική Εθνεγερσία.

Η ευθύνη της Προϊσταμένης της Εφορείας Αρχαιοτήτων είναι τεράστια καθώς και του Δημάρχου Λαρισαίων -που τυπικά είναι υπεύθυνος για την ανάδειξη Ιστορικών Μνημείων και Αρχαιολογικών χώρων της πόλης εν όψει της Επετείου-και αποτελεί όνειδος για το κοινό παλλαϊκό αίσθημα υπερηφάνειας και Εθνικής ανάτασης .

Οι Έλληνες εορτάζουν την αποτίναξη τεσσάρων αιώνων δουλείας , ανελευθερίας ,ανείπωτου πόνου και ποταμών αίματος από τους Τούρκους δυνάστες και ιδιαίτερα η Θεσσαλία που η σκλαβιά της διήρκησε περίπου πέντε αιώνες.

Έκθετος ο Δήμαρχος Λαρισαίων που αποδέχθηκε μία τέτοια απόφαση προβολής μουσουλμανικού τεμένους ανήμερα της θρησκευτικής εορτής του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου και των διακοσίων ετών από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης.

Σκόπιμη η πράξη προσβολής της Ορθοδοξίας μας καθώς και του παλλαϊκού συναισθήματος υπερηφάνειας και Εθνικής ανάτασης ο χαρακτηρισμός του τεμένους ως » σύμβολο τέχνης και φιλίας των λαών»; Περίεργη και εθνικά επικίνδυνη η ανακοίνωση της προϊσταμένης Εφορείας Αρχαιοτήτων Λάρισας.

Περίεργα και εθνικά επικίνδυνα και τα διεθνιστικά πιστεύω του Δημάρχου Λαρισαίων που δεν αντέδρασε στην φωταγώγηση του μουσουλμανικού τεμένους και είναι άξιο απορίας τι μέλλει γενέσθαι εάν αρχίζουν να φωταγωγούνται και τα υπόλοιπα τεμένη -σύμβολα της σκλαβιάς των Ελλήνων-ανά την επικράτεια..

Οι καιροί είναι χαλεποί και ύπουλοι.

Οι πολίτες δεν είναι τόσο ανυποψίαστοι για να μην συνδέσουν συνειρμικά την επιχείρηση ισλαμοποίησης της χώρας που συντελείται τα τελευταία χρόνια από όλες τις κυβερνήσεις, με την ανάδειξη των μουσουλμανικών χώρων λατρείας.

Ας είμαστε πιο προσεκτικοί κύριε Δήμαρχε και κυρία Προϊσταμένη Εφορείας Αρχαιοτήτων Λάρισας.

Αξίζει να θυμηθούμε τις πρόσφατες πράξεις της γείτονος με την μετατροπή του συμβόλου της Ορθοδοξίας ,της Αγίας του Θεού Σοφίας της Κωνσταντινούπολης σε τέμενος ,πριν λίγους μήνες παρά την παγκόσμια κατακραυγή αλλά και την συμπλήρωση 200 ετών ( 10 Απριλίου 1821) από το μαρτυρικό θάνατο διά απαγχονισμού του Εθνομάρτυρα του Ελληνισμού Πατριάρχη Γρηγορίου του Ε’ από την κεντρική πύλη του Οικουμενικού Πατριαρχείου στο Φανάρι που παραμένει σφραγισμένη εδώ και δύο αιώνες.

Όταν η σημερινή Τουρκία συνεχίζει με κάθε τρόπο τις θηριωδίες της σε Κύπρο και σε όλα τα μέτωπα των χωρών της ΝΑ Μεσογείου στα οποία επιχειρεί , όταν διώκει ακόμη και τώρα το Χριστιανικό στοιχείο στον σκλαβωμένο Πόντο , στην Καππαδοκία και στην Πόλη κλείνοντας και αφήνοντας στην ερήμωση Χριστιανικούς Ναούς , εμείς ανήμερα της επετείου της Εθνεγερσίας και της απόδοσης τιμής στους Αγωνιστές του 1821 που θυσιάστηκαν υπέρ «Πίστεως και Πατρίδος » θα προβάλλουμε και θα φωταγωγούμε τζαμιά , σύμβολα σκλαβιάς; Αιδώς Αργείοι!».

Η ανακοίνωση της συναγωνίστριας αναρτήθηκε και στην ιστοσελίδα tinealarissa.gr


Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης