Μαρία Μπίλλη: Οι Έλληνες δεν αποδέχονται την αλλοίωση της Ιστορίας τους

Έλληνες  06/04/2021  

Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Στο στόχαστρο η Εθνική Παιδεία των Ελλήνων και η αποδόμηση κάθε Εθνικού φρονήματος είναι ό, τι επιχειρείται με την καταστροφική και ύποπτη απόφαση της εθνομηδενιστικής κυβέρνησης Μητσοτάκη για την εκ νέου συγγραφή των βιβλίων της Ιστορίας όλων των τάξεων Δημοτικού , Γυμνασίου και Λυκείου και τις αλλαγές ως προς τον τρόπο διδασκαλίας του μαθήματος στα Ελληνικά σχολεία.

Μίας απόφασης ωστόσο με βαρύνουσα σημασία αφού στοχεύει τον πιο σημαντικό, καθοριστικό και συνάμα ευαίσθητο τομέα για την επιβίωση και συνέχεια του Ελληνισμού, αυτόν της Παιδείας !

Η χρονική συγκυρία την οποία επέλεξε το Υπουργείο Παιδείας να ανακοινώσει την αλλαγή των βιβλίων της Ιστορίας δεν πρέπει να προκαλεί ερωτηματικά στον Ελληνικό Λαό που έκπληκτος αντιλαμβάνεται την υπερβολική σπουδή της κυβέρνησης να επιδοθεί σε οποιοδήποτε εθνομηδενιστικό μέτρο εν μέσω πανδημίας και εγκλεισμού.

Κατ' αυτόν τον τρόπο, μετά τα καταστροφικά για την οικονομία περιοριστικά μέτρα ,τον βίαιο εποικισμό της χώρας από μουσουλμανικούς πληθυσμούς και τις μόνιμες υποχωρήσεις της χώρας στα εθνικά θέματα (Αιγαίο, ΑΟΖ και Σκοπιανό), η κυβέρνηση Μητσοτάκη έκρινε σκόπιμο να αποδομήσει και να αλλοιώσει το μοναδικό ουσιαστικό εμπόδιο για τα ανθελληνικά της σχέδια, το Εθνικό φρόνημα των Ελλήνων.

Και το Εθνικό φρόνημα όπως και η διαμόρφωση Εθνικής συνείδησης γίνεται μέσω της Παιδείας και της κατανόησης και εμβάθυνσης του μαθήματος της Ιστορίας.

Τα μέτρα που ανακοινώθηκαν στον καθεστωτικό τύπο ( Καθημερινή 28.03.2021 ) μαζί με τις εισηγήσεις ομάδας πανεπιστημιακών που επιστρατεύτηκαν για τον σκοπό αυτό, κάνουν λόγο μεταξύ άλλων για "ενιαία κουλτούρα προσέγγισης της Ιστορίας", "προσπάθεια εξορθολογισμού της ύλης" καθώς και την διαπίστωση ότι "στο δημοτικό και στο γυμνάσιο η διάταξη της ύλης ακολουθεί το παραδοσιακό σχήμα Αρχαιότητα-Βυζάντιο-( Μέσοι Χρόνοι)-Νεότερη και Σύγχρονη Εποχή. Όμως η αναλογία μεταξύ ελληνικής, ευρωπαϊκής και παγκόσμιας Ιστορίας δεν είναι η ίδια" όπως σημειώνει ο κ.Ιάκωβος Μιχαηλίδης, καθηγητής Νεότερης και Σύγχρονης Ιστορίας ΑΠΘ, ενώ η κ.Βασιλική Σακκά, πρόεδρος ΟΙΕΕ, αναφέρει χαρακτηριστικά πως "στη χώρα μας, η στρατιωτική και η πολιτική ιστορία, μέσα από μονοφωνικές αφηγήσεις, κανοναρχούν τη διδασκαλία του αντικειμένου. Η πρόσφατη απόπειρα ανανέωσης των προγραμμάτων σπουδών Ιστορίας με πλουραλιστικές προσεγγίσεις και άνοιγμα σε ποικίλα πεδία Ιστορίας ( κοινωνική, πολιτισμική, Ιστορία των Ιδεών, των μειονοτήτων και των αθέατων ομάδων ) δεν δοκιμάστηκε".

Οι διεθνιστές εισηγητές δηλαδή των αλλαγών που οραματίζεται το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων ζήλεψαν την δόξα της κ. Ρεπούση και προχωρούν ακόμη παραπέρα. Αναφέρονται σε ιστορία των μειονοτήτων και των αθέατων ομάδων. Μα η Ελλάδα μέχρι πρότινος ήταν μία χώρα με το 98% των κατοίκων της να μοιράζονται το " όμαιμον, το ομόγλωσσο, το ομότροπο " κατά τον Ηρόδοτο συν το ομόθρησκον με την συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων να είναι Χριστιανοί Ορθόδοξοι.

Μήπως συγχέουν οι "αναμορφωτές" σύμβουλοι της υπουργού της Νέας Δημοκρατίας κ. Νίκης Κεραμέως, τις Ελληνικές Εθνικές μειονότητες της Ίμβρου και της Τενέδου, της Κωνσταντινουπόλεως, του μαρτυρικού Πόντου, της Βορείου Ηπείρου και των χιλιάδων Ελλήνων που εγκλωβίστηκαν στο Σκοπιανό μόρφωμα, με τις ανύπαρκτες εθνικές μειονότητες επί Ελληνικού εδάφους ή μήπως οραματίζονται ανερυθρίαστα και χωρίς προσχήματα την αντικατάσταση του Ελληνικού πληθυσμού από τους εκατοντάδες χιλιάδες μουσουλμάνους λαθρομετανάστες που κατακλύζουν την Ελληνική επικράτεια;

Είναι ολοφάνερο ότι η υποτιθέμενη ανανέωση των βιβλίων της Ιστορίας και με τον τρόπο που αυτή θα διδάσκεται από το Δημοτικό έως το Λύκειο, προωθεί τον εθνομηδενισμό και την πολυπολιτισμικότητα.

Και ας επικαλείται το Υπουργείο την ανάγκη εκσυγχρονισμού και προσαρμογής σε νέες τεχνολογίες, εκτεταμένης χρήσης του εποπτικού υλικού και ενσωμάτωσης όλων αυτών στη νέα μεθοδολογία διδασκαλίας της Ιστορίας για την αποφυγή της αποστήθισης και την αξιοποίηση των πηγών. Είναι θετικό να προσαρμοστούμε στις νέες τεχνολογίες και στις απαιτήσεις της εποχής της Τέταρτης Βιομηχανικής Επανάστασης. Το ζητούμενο δεν είναι πώς θα διδάσκεται η Ιστορία αλλά τι θα διδάσκεται. Η Ιστορία "επικοινωνεί" με τις άλλες ανθρωπιστικές και κοινωνικές επιστήμες για τον απλούστατο λόγο ότι συνδέεται με το ιστορικό και κοινωνικό πλαίσιο της κάθε εποχής , θα ήταν ολέθριο λάθος όμως να κρίνουμε την Ιστορία αιώνων με σημερινούς , σύγχρονους όρους.

Η αστοχία του Γιάννη Κοδράτου μερικές δεκαετίες νωρίτερα να εξηγήσει την Ελληνική Επανάσταση του 1821 για την Ανεξαρτησία του Έθνους με όρους μαρξιστικούς, αποτελεί το ίδιο ατόπημα όπως και η πρόσφατη απόπειρα από φιλολογικούς κύκλους τής απέναντι πλευράς του Ατλαντικού να χαρακτηρισθεί ο Όμηρος ομοφοβικός ή ρατσιστής.

Το Υπουργείο Παιδείας και οι "φωτισμένοι" πανεπιστημιακοί καλό θα ήταν συγκρατήσουν τα αντεθνικά τους αισθήματα και να λάβουν σοβαρά το Άρθρο 16.2 του Συντάγματος της Ελλάδος όπου με σαφήνεια ορίζεται ότι " η Παιδεία αποτελεί βασική αποστολή του Κράτους και έχει σκοπό την ηθική ,πνευματική ,επαγγελματική και φυσική αγωγή των Ελλήνων, την ανάπτυξη της ΕΘΝΙΚΗΣ και ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΗΣ συνείδησης και την ανάπτυξή τους σε ελεύθερους και υπεύθυνους πολίτες".

Το πιλοτικό πρόγραμμα της Υπουργού της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας λειτουργεί ερήμην των Ελλήνων, στοχοποιεί και υποβαθμίζει το Εθνικό και διδακτικό περιεχόμενο της Ελληνικής Ιστορίας υποχρεώνοντας τα Ελληνόπουλα να την διδάσκονται στο Δημοτικό μόνο, ενώ οι μεγαλύτεροι μαθητές του Γυμνασίου και Λυκείου θα διδάσκονται ευρωπαϊκή και παγκόσμια Ιστορία..!

Επιπλέον πασχίζει ακατάπαυστα να καταρρίψει ως μυθεύματα τα ιερά και τα όσια της Φυλής , αυτά που κράτησαν όρθιους τους Έλληνες σε χρόνους σκοτεινούς. Ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς, το Κρυφό Σχολειό, το Ζάλογγο αφορούν προφανώς τις " χρόνιες παθήσεις της σχολικής Ιστορίας, η οποία αναντίρρητα αποτελεί το πλέον συντηρητικό μάθημα " τονίζει η κ.Χριστίνα Κουλούρη, Πρύτανης του Παντείου Πανεπιστημίου, μία εκ των "σοφών" που επιστράτευσε το Υπουργείο Παιδείας για να δικαιολογήσει και επίσημα την υπονόμευση της Ελληνικής Ιστορίας.

Μπροστά στην τωρινή ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας, η κ.Ρεπούση ομοιάζει Αρσακειάς. Και τα ανθελληνικά σχέδια για την άλωση της Ελληνικής Ιστορίας δεν σταματούν εδώ.

Το εθνικά ύποπτο και διαβόητο ΕΛΙΑΜΕΠ που χρηματοδοτείται από τους ίδιους κύκλους του εξωτερικού οι οποίοι κατά το τέλος του 20ου αιώνα προωθούσαν τις ανύπαρκτες, ψευδείς και κακόβουλες θεωρίες περί "Μαύρης Αθηνάς" στα πανεπιστήμια των ΗΠΑ μόνο και μόνο για να χτυπήσουν τον αρχαίο Ελληνικό Πολιτισμό ,την εθνότητα και την Φυλή μας, το κάλλος του ανθρώπινου Πολιτισμού και καύχημα των σύγχρονων Ελλήνων, πιέζει στην παρούσα χρονική συγκυρία την κυβέρνηση να κυρώσει η Βουλή των Ελλήνων τρεις συμφωνίες με τον ψευδεπίγραφο τίτλο "Βόρεια Μακεδονία". Πιέζει δηλαδή το ανθελληνικό ΕΛΙΑΜΕΠ την Ελληνική κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας η οποία έχει ήδη αρχίσει (01.02.2021 Εστία) να εφαρμόζει την επαίσχυντη συμφωνία των Πρεσπών και να αλλάζει τα σχολικά βιβλία ξεκινώντας από την ορολογία τους. Έτσι, με το έγγραφο της Γενικής Γραμματείας Πρωτοβάθμιας Εκπαιδεύσεως ( Αριθμός Πρωτοκόλλου 171493/17-12-2020 ) και συγκεκριμένα της Γενικής Διευθύνσεως Σπουδών το οποίο απευθύνεται προς όλες τις Περιφερειακές Διευθύνσεις και τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας, προωθείται ως θέμα "η εφαρμογή της Συμφωνίας των Πρεσπών στα σχολικά βιβλία ".

Έτσι ευθυγραμμίζεται η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη με τα προστάγματα των γνωστών ανθελληνικών κέντρων σε μία κρίσιμη εποχή για τον Ελληνισμό και τα Εθνικά συμφέροντα, όπου το ζητούμενο είναι η ενίσχυση και η ενδυνάμωση της Εθνικής μας ταυτότητας κυρίως μέσω της Παιδείας.

Γι' αυτό και η εκ νέου συγγραφή των βιβλίων της Ιστορίας σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης και η επιχειρούμενη διαστρέβλωση της ιστορικής πραγματικότητας.

"Ποιά Παιδεία, για ποιούς Έλληνες ;" διερωτάται ο καθηγητής ΑΠΘ κ. Ιάκωβος Μιχαηλίδης.

Η Ελληνική Παιδεία απαντάμε εμείς και η Ελληνική Ιστορία αιώνων που πρέπει να διδάσκεται απρόσκοπτα σε όλους τους Έλληνες και τις Ελληνίδες την οποία κανείς ποτέ δεν μπόρεσε να αποδομήσει γιατί η Ιστορία απλά δεν μπορεί να διαγραφεί.

Ως "Έλληνες για την Πατρίδα" θα αγωνιστούμε για να προστατέψουμε την ελληνοκεντρική και ανθρωποκεντρική φύση της ένδοξης Ελληνικής Ιστορίας.

Κατά αυτόν τον τρόπο επιβεβαιώνεται και δικαιώνεται πλήρως ο Επικεφαλής των "Ελλήνων για την Πατρίδα " κ. Ηλίας Κασιδιάρης όταν αναφέρθηκε ότι δεν θα αποδεχθεί ποτέ τον αντεθνικό χαρακτήρα της συμφωνίας των Πρεσπών και οποιαδήποτε αναφορά του Ελληνικού όρου Μακεδονία σε οποιοδήποτε έγγραφο από το μόρφωμα των Σκοπίων.

Επιβεβαιώνεται πλήρως και δικαιώνεται ταυτόχρονα και ο πολιτικός σχεδιασμός του Κινήματός μας που επικεντρώνεται στην Παιδεία των Ελλήνων ως το πρωταρχικό βήμα για την ανάσταση του Ελληνισμού.


Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης