Μαρία Μπίλλη: Ψήφισμα στο Περιφερειακό Συμβούλιο Θεσσαλίας κατά της Κοσοβοποίησης της Μακεδονίας μας

Έλληνες  21/12/2022  

Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Προς την Περιφερειακή Αρχή Θεσσαλίας κατά της Κοσοβοποίησης της Μακεδονίας μας.

Καλώ την Περιφερειακή Αρχή Θεσσαλίας, τον κ.Περιφερειάρχη και όλες τις Παρατάξεις του Περιφερειακού Συμβουλίου Θεσσαλίας να προβούν σε κοινή απόφαση προχωρώντας  σε όλες τις κατάλληλες νομικές ενέργειες έτσι ώστε να ακυρωθεί η απόφαση του Πρωτοδικείου Φλώρινας ( 27/28-07-2022 , 07/11/2022 Διάταξη Αναγνώρισης Σωματείου ) της έγκρισης της μη Κυβερνητικής οργάνωσης ( Μ.Κ.Ο.) Σωματείου με την επωνυμία ” Κέντρο Μακεδονικής  Γλώσσας στην Ελλάδα “.

Με το  Ψήφισμα αυτό ζητώ από την Περιφέρεια Θεσσαλίας να λάβει σαφή θέση και να αποτρέψει με όλα τα νόμιμα μέσα την λειτουργία του Σωματείου αυτού το οποίο ανοίγει άλλη μία Κερκόπορτα για τον Ελληνισμό.

Όπως ενδεικτικά αναγράφεται στο Άρθρο 2 του Καταστατικού του Σωματείου-Μ.Κ.Ο. με την Εθνικά επικίνδυνη και ψευδεπίγραφη  επωνυμία “Κέντρο “Μακεδονικής” Γλώσσας” ο σκοπός του Συλλόγου είναι :

α) τη διατήρηση και καλλιέργεια της “Μακεδονικής” γλώσσας στην Ελλάδα

β) την υποστήριξη της εισαγωγής της “Μακεδονικής” γλώσσας ως προαιρετικού μαθήματος σε Δημόσια Σχολεία και Πανεπιστήμια στην Ελλάδα, ιδίως στις Περιφέρειες της Δυτικής Μακεδονίας, της Κεντρικής Μακεδονίας και της Ανατολικής Μακεδονίας και τη Θράκη.

Οι παραπάνω στόχοι -σύμφωνα  πάντα με το Καταστατικό-επιτυγχάνονται  με όλα τα νόμιμα μέσα , ιδίως :

” α) μέσω της παραγωγής διδακτικού υλικού , και οτιδήποτε άλλο συμβάλλει στην προώθηση και διάδοση της “Μακεδονικής “γλώσσας στην Ελλάδα

β) μέσω της οργάνωσης της διδασκαλίας της “Μακεδονικής ” Γλώσσας σε ΠΟΛΙΤΕΣ της Ελλάδας, ιδίως στις Περιφέρειες της Δυτικής Μακεδονίας,της Κεντρικής Μακεδονίας και της Ανατολικής Μακεδονίας ,όπου ΟΜΙΛΕΙΤΑΙ Η “ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ” ΓΛΩΣΣΑ.( !!! )

γ) Μέσω της συνεργασίας του Συλλόγου με άλλους συλλόγους που έχουν κοινούς στόχους, με την Τοπική Αυτοδιοίκηση και άλλους ειδικευμένους δημόσιους ή ιδιωτικούς φορείς .”

Κατανοεί λοιπόν η Περιφέρεια Θεσσαλίας, γειτονική προς τις Περιφέρειες της Δυτικής και Κεντρικής Μακεδονίας , της μίας και μόνης Μακεδονίας ,της Ελληνικής Μακεδονίας για την οποία χύθηκαν ποταμοί αίματος Ελλήνων, τον κίνδυνο που ελλοχεύει από την αναγνώριση της επικίνδυνης αυτής Μ.Κ.Ο. θλιβερό απότοκο της επαίσχυντης , προδοτικής  και εθνικά επιζήμιας Συμφωνίας των Πρεσπών του εθνομηδενιστικού ΣΥΡΙΖΑ  και των ανιστόρητων Σκοπιανών, την οποία η τωρινή κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας βεβαίως “σεβάστηκε”  γιατί το “Κράτος πρέπει να έχει συνέχεια” κατά δήλωση των κυβερνώντων…

Η οποία Νέα Δημοκρατία είχε δεσμευθεί προεκλογικά για την αναθεώρηση και επαναδιαπραγμάτευση της εθνικά επιζήμιας και οδυνηρής Συμφωνίας, υποσχέσεις όμως που δεν τήρησε , αντίθετα παραπλάνησε τον Ελληνικό Λαό για ψηφοθηρικούς λόγους.

Τώρα όμως η  απαράδεκτη αναγνώριση του “Σωματείου” ανοίγει τους ασκούς του Αιόλου για το Σκοπιανό μόρφωμα να επιδιώξει αναγνώριση εθνικής μειονότητας δήθεν “Μακεδονικής” της οποίας η γλώσσα εγκρίθηκε να διδάσκεται σε εκπαιδευτικά ιδρύματα της μίας και μόνης Μακεδονίας της Ελλάδος, και όχι μόνο.

Ο κίνδυνος αποσταθεροποίησης -κοσοβοποίησης-  με την δημιουργία θυλάκων με επίκεντρο τις περιοχές Φλώρινας , Πέλλας , Καστοριάς  είναι μεγαλύτερος από ποτέ .

Πως θα γίνεται η διδασκαλία της ανύπαρκτης αυτής εθνικά γλώσσας, ενός βουλγαροσλαυϊκού γλωσσικού ιδιώματος της γεωγραφικής περιοχής που πριν τον Τίτο ονομάζονταν Βαρντάσκα ή Παιονία , από ποιούς δασκάλους, οι οποίοι θα εκπαιδεύονται που , στα Σκόπια , πριν εισέλθουν σε Ελληνικό έδαφος ως λύκοι με μεταμφίεση προβάτου  ;

Θα δέχεται δηλαδή το Ελληνικό Κράτος όπως ρητά αναφέρεται στο Καταστατικό που εγκρίθηκε από το Πρωτοδικείο Φλώρινας , τη διδασκαλία της “Μακεδονικής” πρότυπης γλώσσας;

Όπως αναφέρεται και σε άρθρο της Εφημερίδας ΕΣΤΙΑ (01/12/2022) ” η απόφασις ανοίγει τον δρόμο για ίδρυση και άλλων ανάλογων σωματείων στην Ελλάδα, από πρόσωπα που αυτοπροσδιορίζονται σαν “Μακεδόνες” και μιλούν ευθέως για ύπαρξη “μακεδονικής ” μειονότητος στην χώρα μας”.

Αναλογες ενέργειες  δεν είχαν προηγηθεί και στο Κόσοβο με τα γνωστά σε όλους αποτελέσματα ;

Προχωράει έτσι το σχέδιο αποσταθεροποίησης της ευρύτερης περιοχής της Μακεδονίας και της αποκοπής της από τον εθνικό κορμό, σχέδιο που απεργάζονται οι εχθροί της Πατρίδας.

Το Έθνος  όμως ήδη τραυματίστηκε  από την επικίνδυνη και οδυνηρή Συμφωνία στα θολά νερά των Πρεσπών.

Όσοι την αποδέχονται  σαφέστατα επιδιώκουν μία Ελλάδα μικρότερη σε μία εποχή κρίσιμη για τον Ελληνισμό με τα εθνικά μέτωπα ανοιχτά στο Αιγαίο , στην Κύπρο , στην Νοτιοανατολική Μεσόγειο όπου το Τουρκολιβυκό Μνημόνιο επιδιώκει να περιορίσει και να δεσμεύσει την Εθνική  Ελληνική κυριαρχία , στη γειτονική Αλβανία  η οποία έχει ήδη προσδεθεί στο άρμα της Τουρκίας ενώ η Ελληνική Εθνική Μειονότητα της Βορείου Ηπείρου συνεχώς συρρικνώνεται αφημένη στην τύχη της από το επίσημο Ελληνικό Κράτος.

Η Ελλάς δεν έφερε αντιρρήσεις για την ένταξη των Σκοπίων σε ΕΕ και ΝΑΤΟ , ούτε  επεδίωξε να επικαλεστεί την Σύμβαση της Βιέννης(1978) για το Δίκαιο των Συνθηκών , όπου προβλέπονται οι όροι εκείνοι με τους οποίους μία εθνικά κυρίαρχη χώρα μπορεί να καταγγείλει ή να ακυρώσει μία επιζήμια συμφωνία…

Αντίθετα  επιτρέπει  στα Σκόπια ,χωρίς όνειδος, χωρίς συναίσθηση του εθνικού κινδύνου ,να επιδίδονται σε ενέργειες  με καθαρά αλυτρωτικό χαρακτήρα εις βάρος της ίδιας της εθνικής μας κυριαρχίας.

 Ως Ελληνίδα , με μέλη του Εθνικού Κόμματος ΕΛΛΗΝΕΣ , προχωρήσαμε στην κατάθεση αίτησης Τριτανακοπής της απόφασης  ίδρυσης Σωματείου “Μακεδονικής Γλώσσας” από τους Σκοπιανούς στο Πρωτοδικείο Φλώρινας και η υπόθεση έχει οριστεί να εκδικαστεί στις 2 Μαρτίου 2023.

Ως Περιφερειακή Σύμβουλος Θεσσαλίας καλώ την Περιφερειακή Αρχή Θεσσαλίας να προχωρήσει στην έκδοση Ψηφίσματος και να προβεί στις κατάλληλες νομικές ενέργειες έτσι ώστε να αποτραπούν και να ακυρωθούν οι δραστηριότητες και οι σκοποί του  Σωματείου “Κέντρο Μακεδονικής Γλώσσας” που ανοίγουν την Κερκόπορτα για την αναγνώριση  ψευδεπίγραφων εθνικών μειονοτήτων στην Ελληνική επικράτεια.

Μαρία Μπίλλη

Περιφερειακή Σύμβουλος Θεσσαλίας

Τομεάρχης Παιδείας και Θρησκευμάτων 

Μέλος του Πανελληνίου Συμβουλίου Εθνικού Κόμματος  ΕΛΛΗΝΕΣ


Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης