Μετά από 87 χρόνια μουσουλμανική προσευχή στην Αγία Σοφία

Έλληνες  02/04/2022  

Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Η Αγία Σοφία μετά την πρόσφατη μετατροπή της σε τζαμί, έγινε χώρος προσευχής των ισλαμιστών για το ραμαζάνι μετά από 87 χρόνια. Οι αντιδράσεις της κυβέρνησης και της αντιπολίτευσης είναι άφαντες από αυτό το προκλητικό γεγονός.

Κάτι το οποίο είναι απολύτως αναμενόμενο για τον ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος δεν έχει κανένα ενδιαφέρον για την θρησκεία μας. Αλλά για μια «δεξιά» παράταξη όπως αυτοαποκαλείται η Νέα Δημοκρατία, είναι απολύτως αδικαιολόγητο. Βέβαια δεν είναι η πρώτη φορά που η ΝΔ ευνοεί το Ισλάμ καθώς εκείνη άνοιξε το πρώτο τζαμί στην Αθήνα και εκείνη επέτρεψε στα τζαμιά, να έχουν στην διαπασών τα μεγάφωνα ενώ παράλληλα έκλεισαν τις εκκλησίες κατά την διάρκεια της καραντίνας.

Η μετατροπή σε τζαμί της Αγίας Σοφίας, μια ακόμα προσβολή έναντι του Ελληνισμού από την Τουρκία, είχε λάβει απάντηση μόνο από το Εθνικό Κόμμα ΕΛΛΗΝΕΣ με την διαμαρτυρία στην τουρκική πρεσβεία την ίδια μέρα που ανακοινώθηκε αυτό το δυσάρεστο γεγονός.

Οι συνεχιζόμενες τουρκικές προκλήσεις, παραμένουν αναπάντητες ενώ αναμένουμε με ιδιαίτερη προσοχή το τελικό αποτέλεσμα της συνάντησης Μητσοτάκη-Ερντογάν για το οποίο κανένα συστημικό μέσο δεν έκανε λόγο, παρά μόνο τα αντίστοιχα τουρκικά, τα οποία μίλησαν για συνεκμετάλλευση του πλούτου του Αιγαίου, κάτι που φυσικά όχι μόνο μας βρίσκει κάθετα αντίθετους αλλά συνιστά και ξεκάθαρη παραβίαση της εθνικής μας κυριαρχίας αλλά και καταπάτηση των διεθνών συνθηκών.

Κάτι τέτοιο δεν θα γίνει ανεκτό! Καμία συζήτηση, καμία συνεκμετάλλευση! Το Αιγαίο είναι ελληνική θάλασσα!


Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης