Με το καλό στην Παναγία μας!

Έλληνες  11/08/2022  

Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Γράφει η Μαντώ Καραγιάννη

Ο μήνας της Παναγίας μας φορεί τα γιορτινά του και μας καλεί να δοξάσουμε, να υμνήσουμε, να τιμήσουμε, να δεηθούμε στο ιερότερο πρόσωπο της Ορθοδοξίας μας.

Σε όλα τα μήκη πλάτη της πατρίδας μας η Μεγαλόχαρη με διαφορετικές ονομασίες, αλλά η χάρη της και ευλογία που προσφέρει παντού ίδια. Κάθε χρόνο με μεγάλη λαμπρότητα τιμάται το δεύτερο Πάσχα του καλοκαιριού.

Οι ναοί, μοναστήρια, εξωκλήσια αφιερωμένα στην Θεοτόκο υποδέχονται χιλιάδες ως ομολογία πίστεως προσκυνητές που έχουν καταθέσει ευλαβικά μπροστά της την ικεσία, την ευχαριστία, τη χαρά, τη λύπη, την ελπίδα, τον πόνο, το κλάμα... το τάμα και το θαύμα.

Δύο έννοιες οι οποίες συγκινούν και συγκλονίζουν την ανθρώπινη ύπαρξη. Οι Ναοί της Παναγίας μας αναδεικνύουν πειστικά την προστατευτική τους παρουσία.

Οι έμπειροι αρχιτέκτονες και γλύπτες έως τους διακοσμητές εξέλιξαν και κατάφεραν να μαγέψουν κάθε προσκυνητή με το που μπαίνει στο λατρευτικό αυτό χώρο όπου αυτές τις μέρες είναι ένας ουρανός Πολύφωτος από τα αναρίθμητα πυρφόρα κεριά της ευχαριστίας και του πόνου.

Οι εικόνες της Παναγίας μας βρέθηκαν σε πολλές περιστάσεις με θαυμαστό τρόπο και αποτέλεσαν κίνητρο για την δημιουργία ιερών ναών στη χάρη της.

Κάτω από αυτές τις ίδιες εικόνες αντήχησε ο κτύπος της καρδιάς της Ελλάδος σε όλες τις κρίσιμες στιγμές της ιστορίας του έθνους μας, από το 1821 μέχρι σήμερα.

Κάτω από τους θόλους του κάθε ναού της δυνάμωσε η ελπίδα για λευτεριά των αλύτρωτων πατρίδων και των αλύτρωτων Ελλήνων της.

Κάτω από αυτές τις θαυματουργές εικόνες τον Δεκαπενταύγουστο του 1940 ακούστηκαν πάλι πύρινοι λόγοι που άναψαν την φλόγα της πίστης για την τελική νίκη.

Η κοίμηση της Παναγίας μας αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες γιορτές της χριστιανοσύνης.

Με επίκεντρο των Λατρευτικών εκδηλώσεων την Παναγία της Τήνου και την Παναγία Σουμελά.

Εύχομαι σε όλους τους Έλληνες Ορθόδοξους Χριστιανούς καλώς να συναντηθούμε στους ιερούς ναούς της.

Με το καλό στην Παναγία μας!!

Ευλογημένο 15 Αύγουστο να ζήσουμε!!!

Χρόνια πολλά Έλληνες και Ελληνίδες!

Χαίρε Νύμφη Ανύμφευτε!


Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης