Μητροπολίτης Σταγών και Μετεώρων: Είμαι αντίθετος στην "περιφορά" της Αμάλ στην Καλαμπάκα

Έλληνες  20/08/2021  

Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Επιστολή προς τον Δήμαρχο Μετεώρων κ. Αλέκο και την Προισταμένη ΕΦΑ ΤΡΙΚΑΛΩΝ κ. Κρυσταλλία Μαντζανά, απέστειλε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σταγών και Μετεώρων κ. Θεόκλητος για τον ερχομό της «Αμάλ» στην Περιφέρεια της Μητρόπολής του.

Για όσους δεν γνωρίζουν ή δεν έχουν διαβάσει τα σχετικά μ΄ αυτό, εξηγούμε ότι πρόκειται για τη «βόλτα» μιας μικρής μουσουλμάνας προσφυγοπούλας με το όνομα Αμάλ, που αναπαριστάνεται από μια κούκλα – μαριονέτα ύψους 3,5 μ., και υποτίθεται επιδιώκει την ευαισθητοποίηση των Ευρωπαίων πολιτών σχετικά με το προσφυγικό πρόβλημα. Η Αμάλ υποτίθεται αναζητά την οικογένειά της, ενώ οι τοπικές κοινωνίες καλούνται να την καλωσορίσουν, να την υποδεχθούν και να την τιμήσουν με πάσης φύσεως καλλιτεχνικές και άλλες εκδηλώσεις.

Η επιστολή του Μητροπολίτη έχει ως εξής:

«Προς

Τον Αξιότιμον κ. Θοδωρή Αλέκο, Δήμαρχον Μετεώρων και,

Την Προισταμένην ΕΦΑ ΤΡΙΚΑΛΩΝ, Ερίτιμον κ. Κρυσταλλίαν Μαντζανά

Όπως πληροφορηθήκαμε από δημοσιεύματα τοπικών ιστοσελίδων γιά την πραγματοποίηση ποικίλων δραστηριοτήτων και την κινηματογράφηση τους (με την χρήση drone) στα πλαίσια καλλιτεχνικού προγράμματος της διεθνούς δράσεως «The Walk -To ταξίδι» (επισυνάπτουμε ηλεκτρονικώς τα σχετικά δημοσιεύματα), σας γνωρίζουμε τα κάτωθι:

Ουδεμίαν έγκριση δίδουμε και ουδεμίαν άδεια παρέχουμε για την πραγματοποίηση των σχετικών δρώμενων, όπως αυτά περιγράφονται στήν επίσημη ιστοσελίδα του προγράμματος walkwithamal.org κα αφορούν στην εκτέλεση ασκήσεων «top rope και slackline από το Climb in Meteora στον προαύλιο χώρο του παρεκκλησίου του Αγίου Αντωνίου στην Καλαμπάκα » ή στην «Μονή Αγίου Αντωνίου Μετεώρων», όπως αναφέρεται σε τοπικά ΜΜΕ.

Δεν επιτρέπουμε την πραγματοποίηση και κινηματογράφηση αναλόγων δραστηριοτήτων εντός του ιερού χώρου των Αγίων Μετεώρων, αλλά και σε κάθε άλλο περιβάλλοντα θρησκευτικό  χώρο της Ιεράς Μητροπόλεώς μας Σταγών και Μετεώρων, καθώς δεν συνάδουν με τον θρησκευτικό χαρακτήρα και την πολιτιστική παράδοση της περιοχής.

Ανάλογες δραστηριότητες, άλλωστε, δεν μπορούν να επιτραπούν και λόγω των μέτρων προστασίας κατά της διασποράς του κορονοϊού και μάλιστα, την στιγμή κατά την οποίαν απαγορεύονται οι συναθροίσεις, οι θρησκευτικές εκδηλώσεις και Λιτανείες, τελευταίως δε, δεν επιτράπηκε σε όλη την χώρα η λιτάνευση της αγίας εικόνος της Παναγίας μας!

Μετ' ευχών

Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ

+ Ο ΣΤΑΓΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΕΩΡΩΝ ΘΕΟΚΛΗΤΟΣ»


Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης