Μια Ελλάδα χωρίς Έλληνες ή μια Ελλάδα χωρίς Μητσοτάκηδες;

Έλληνες  03/01/2022  

Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Γράφει η Ιωάννα Καραδήμα,

υποψήφια  Βουλευτής Ανατολικής Αττικής

Η δυναστεία Μητσοτάκη το αποφάσισε, η δυναστεία αυτή το θέλει. Ο μεν πρωθυπουργός με τις απαγορεύσεις στο χώρο της εστίασης έκλεισε τους Έλληνες στα σπίτια τους. Ο ανιψιός Μπακογιάννης το προχώρησε παραπέρα, μία με την συναυλία χωρίς κόσμο του Ρουβά στο Λυκαβηττό και από την άλλη με την ουσιαστική παραχώρηση του κέντρου στους εορτασμούς των μουσουλμάνων μεταναστών.

Η εικόνα που είδαμε την παραμονή της Πρωτοχρονιάς δεν μπορεί να ήταν τυχαία. Οι Έλληνες, σε μεγάλο βαθμό, πειθαρχημένοι στα μέτρα έκατσαν σπίτια τους. Από την άλλη στο κέντρο της Αθήνας, στο Σύνταγμα, η πολυπολιτισμική δυστροπία ήταν σε πλήρη ελευθερία και ασυδοσία. Χωρίς μέτρα, χωρίς περιορισμούς και το σπουδαιότερο, χωρίς καμία αναφορά από τα καλοπληρωμένα ΜΜΕ. Σαν να ήταν κάτι το απόλυτα φυσικό, το κέντρο της Αθήνας να ελέγχεται από τους μετανάστες, οι οποίοι διέπονται από άλλους νόμους από αυτούς των Ελλήνων.

Πρόβα για το μέλλον; Έλεγχος αντιδράσεων; Παραδοχή τετελεσμένων μέσα από την δύναμη της εικόνας; Ίσως όλα μαζί. Το μόνο σίγουρο είναι πως την πολυπολιτισμική Ελλάδα, για την οποία πρόσφατα ο Πρωθυπουργός δήλωσε ότι χαίρεται, θέλουν να μας την επιβάλλουν.

Όμως, για μια ακόμα φορά λογαριάζουν χωρίς τον ξενοδόχο, δηλαδή τον λαό. Γιατί ακριβώς επειδή ο Έλληνας "κλειδώθηκε" σπίτι του ή σε σπίτι φίλων του, η εικόνα από το Σύνταγμα έγινε κοινός τόπος για όλους, χωρίς αμβλύνσεις από την εορταστική κραιπάλη. Μια περιδιάβαση στα social είναι αρκετή για να κατανοήσει κάνεις την αποστροφή της πλειοψηφίας των Ελλήνων απέναντι σε αυτήν την εικόνα. Ανεξαρτήτως κομματικής ή ιδεολογικής απόχρωσης, οι Έλληνες αποστράφηκαν το πανήγυρι της πολυτισμικότητας με τους Πακιστανούς κομπάρσους.

Στα social μόνο; Ναι σήμερα στα social, αύριο στο δρόμο, μεθαύριο στην κάλπη. Πάντα από κάπου πρέπει να γίνει η αρχή. Και η δυναστεία, χωρίς να το καταλάβει, με το κακόγουστο αυτό σόου έβαλε το λιθαράκι της για την εκλογική ανατροπή της ίδιας και των ξένων εντολέων της.


Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης