ΜΚΟ: Μπίζνες Καλά Οργανωμένες

Έλληνες  03/12/2022  

Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Όλο και συχνότερα βλέπουν το φως της δημοσιότητας περιστατικά που μπλέκουν ΜΚΟ και άτομα που δραστηριοποιούνται στην διαχείριση τού λεγόμενου «προσφυγικού-μεταναστευτικού», με υπόγειες ροές χρήματος ή κακοδιαχείριση ευρωπαϊκών κονδυλίων.

Μάλιστα, η Human Rights 360 βρίσκεται στο μικροσκόπιο των εισαγγελικών αρχών, καθώς σύμφωνα με την Αρχή Καταπολέμησης του Μαύρου Χρήματος υπάρχουν ενδείξεις για τριγωνικές συναλλαγές μεταξύ της εν λόγω ΜΚΟ και άλλων οργανώσεων, στις οποίες συμμετέχουν στελέχη αυτής, που παραπέμπουν σε μεθόδους διασπάθισης χρήματος. Η έρευνα έχει οδηγήσει σε «πάγωμα» των λογαριασμών της ΜΚΟ, καθώς και σε μπλοκάρισμα χρηματοδότησης ύψους 24.000.000 ευρώ που είχε ήδη εγκριθεί για την οργάνωση. Σύμφωνα με τα δημοσιευμένα στοιχεία, η οργάνωση είδε τα έσοδα της από δωρεές να εκτοξεύονται από τα 18.750 ευρώ το 2017, σε 430.700 ευρώ το 2018, σε 1.500.000 το 2020 και 2.000.000 το 2022. Ο πρωταγωνιστικός ρόλος της εν λόγω ΜΚΟ τον περασμένο Αύγουστο, στην γνωστή βρώμικη και ψευδής ιστορία με την δήθεν ύπαρξη ενός νεκρού παιδιού στον Έβρο είναι γνωστός και δεν χρειάζεται να επανέλθουμε σε αυτήν την υπόθεση.

Από την άλλη, τα πολυπλόκαμα δίκτυα των δουλεμπόρων δρουν τόσο στην Τουρκία όσο και στην Χώρα μας, συντηρώντας διάφορες οργανώσεις, ομάδες και άτομα που δρουν ως δούρειος ίππος, διαιωνίζοντας μια κερδοφόρα «μπίζνα» εκατομμυρίων σε βάρος τόσο των ξεριζωμένων ανθρώπων όσο και της Ελληνικής Κυριαρχίας της Χώρας μας.

Αναμφισβήτητα, η ΝΔ θέλει να αξιοποιήσει τέτοια  περιστατικά, χτυπώντας το δίκτυο ΜΚΟ που είχε στηθεί επί κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, ενδιαφέρεται όμως μόνο για τον επικοινωνιακό θόρυβο και όχι για την πραγματική διερεύνηση τους. Άλλωστε, παρά τα μεγάλα και παχιά λόγια, η κυβέρνηση Μητσοτάκη, δια του αρμόδιου υπουργού Νότη Μηταράκη, πήρε την σκυτάλη από την κυβέρνηση Τσίπρα και συνεχίζει την πολιτική εισόδου «προσφύγων και μεταναστών» στην Χώρα μας, κατ’ εντολή της ΕΕ. Μαζί της συνεχίζεται το «πάρτι» των κονδυλίων από την ΕΕ και άλλους διεθνεἰς οργανισμούς, με την σημερινή κυβέρνηση να δείχνει ιδιαίτερη σπουδή απλά και μόνο για την αναδιανομή αυτών των κονδυλίων σε ημετέρους.

Αποτελεί ζήτημα Εθνικής Κυριαρχίας και πραγματικού Ανθρωπισμού να διερευνηθούν όλες οι υποθέσεις, όλοι οι φορείς, οι οργανώσεις και τα άτομα που είδαν στην υπόθεση του «προσφυγικού» την ευκαιρία για «μπίζνες» και κέρδη, έχοντας μάλιστα ύποπτες διασυνδέσεις με κέντρα που επιβουλεύονται την ίδια την Εθνική Κυριαρχία της Χώρας  μας, όπως τα ελεγχόμενα από το τουρκικό κράτος δουλεμπορικά δίκτυα.

Ζητήματα και καταστάσεις που η κυβέρνηση της ΝΔ ούτε θέλει ούτε μπορεί να λύσει θετικά για τα Ελληνικά Εθνικά Συμφέροντα.

Γιώργος Μάστορας


Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης