Νέα Δημοκρατία και λαθρομετανάστευση

Έλληνες  15/04/2022  

Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Ο Σύλλογος Ομοτίμων Καθηγητών του Πανεπιστημίου Αθηνών οργανώνει κάθε μήνα από μία εσπερίδα με διάφορα εκάστοτε θέματα (Επιστημονικά, Εθνικά κ.λ.π.). Την Δευτέρα 11 Απριλίου είχε οργανώσει μία παρουσίαση με θέμα τη Λαθρομετανάστευση. Κεντρική ομιλήτρια η αρμόδια Υπουργός της Κυβέρνησης κ. Σοφία Βούλτεψη.

Παρότι είχαν προσκληθεί όλοι οι ομότιμοι καθηγητές και είχε διαφημισθεί ότι θα παρευρίσκετο αυτοπροσώπως η αρμοδία υπουργός για το θέμα, το ακροατήριο μαζί με κάτι φιλενάδες της κ. Βούλτεψη δεν ξεπερνούσε τα 28 άτομα, ενώ σε άλλες περιπτώσεις στο αμφιθέατρο των 150 θέσεων επικρατεί το αδιαχώρητο. Στην ομιλία της η αρμόδια υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής εξέφρασε την επίσημη γραμμή της Κυβέρνησης η οποία σε γενικές γραμμές είναι η παρακάτω: Κατ’ αρχήν παραδέχθηκε ότι επί ΣΥΡΙΖΑ εισέρρευσαν στην Ελλάδα πάνω από 600 εκατομμύρια ΕΥΡΩ από την Ε.Ε. τα οποία με τελείως αδιαφανείς διαδικασίες διοχετεύθηκαν σε “ημετέρους” χωρίς να γνωρίζει κανείς που πήγαν. Χαρακτηριστικά είπε τη φράση “Λεφτά από Ελικόπτερο”. Δεν είπε όμως τίποτα για το τί ενέργειες έκανε εδώ και τρία χρόνια προκειμένου να οδηγηθούν στην δικαιοσύνη οι υπεύθυνοι αυτού του σκανδάλου. Μάλιστα εξέφρασε το παράπονο ότι τώρα η Ε.Ε. δεν χρηματοδοτεί το υπουργείο της και τα έξοδα για τους Λαθρομετανάστες καταβάλλονται από την Ελληνικό Δημόσιο, δηλαδή από τον Έλληνα φορολογούμενο. Στη συνέχεια αναφέρθηκε στην υπογεννητικότητα των Ελλήνων και στην έλλειψη εργατικών χεριών, οπότε οι “πρόσφυγες” ήλθαν την κατάλληλη στιγμή και μας επέλυσαν αυτά τα προβλήματα, χωρίς όμως να αναφέρει καμία άλλη εναλλακτική λύση που θα μπορούσε να προταθεί για αυτά τα προβλήματα. Μάλιστα τόνισε ιδιαίτερα ότι όσο περισσότεροι “πρόσφυγες” έρχονται τόσο θα αυξάνεται το εργατικό δυναμικό και κατά συνέπεια το ΑΕΠ της χώρας, οπότε θα έχουν οφέλη όλοι οι Έλληνες. Τώρα σε ποιο πανεπιστήμιο τα έμαθε αυτά η κ. Βούλτεψη δεν το έχω εξιχνιάσει ακόμη. Για τα ασυνόδευτα ανήλικα είπε ότι ο νόμος είναι άδικος που προβλέπει να γίνεται έλεγχος όταν γίνουν 18 ετών και εάν δεν πληρούν τις προϋποθέσεις ασύλου να επαναπατρίζονται, αλλά θα προβλέπεται να παραμένουν εκτός δομών άλλα 4 – 5 χρόνια ώστε να συμπληρώνουν την προβλεπόμενη 7ετία και να ελληνοποιούνται αυτομάτως.

Η κ. Βούλτεψη ανακοίνωσε ότι θα δημιουργηθούν για τους αλλοδαπούς Κέντρα Εκπαιδεύσεως για να τους μάθουν τον Ευρωπαϊκό τρόπο ζωής, στα οποία θα διδάξουν και Έλληνες οπότε δημιουργούνται νέες θέσεις εργασίας. Τώρα σε ποια γλώσσα ο Έλληνας δάσκαλος θα διδάξει τον Αφρικανό είναι ένα άλλο αδιευκρίνιστο σημείο. Στη ρύμη του λόγου η κ. Υπουργός αποκάλυψε ότι η Ουκρανική Πρεσβεία δεν επιθυμεί να μετέχουν της Ελληνικής παιδείας τα παιδιά που ήλθαν τώρα από την Ουκρανία λόγω του πολέμου, αλλά θα συνεχίσουν τα μαθήματά τους από τα σχολεία της Ουκρανίας με τηλεκπαίδευση. Ελπίζω το μέτρο αυτό να μην περιέχει αιχμές για τη φήμη των Ελληνικών σχολείων στο εξωτερικό. Η κ. Βούλτεψη τόνισε ότι όσο και να ακούγεται παράξενο στην Ελλάδα έχουμε έλλειψη εργατικών χεριών. Συγκεκριμένα είπε ότι δεν υπήρχαν εργάτες γης για τη συγκομιδή των σπαραγγιών, ξενοδοχεία έμειναν κλειστά λόγω ελλείψεως προσωπικού, τα μεγάλα έργα δεν προχωρούν λόγω ελλείψεως εργατών. Αν τα έλεγε αυτά από τηλεοράσεως θαρρώ ότι ακόμα και οι άθεοι τηλεθεατές θα έκαναν τον σταυρό τους, ειδικά οι μακροχρόνια άνεργοι.

Προκειμένου η κ. Υπουργός να δώσει "Επιστημονική" βάση στη λαθρολαγνεία που χαρακτηρίζει την κυβέρνηση Μητσοτάκη συνοδευόταν στο πάνελ από δύο ομότιμους καθηγητές (Καθοδηγητές θα έλεγα). Ο πρώτος στην σύντομη εισήγησή του αναφέρθηκε στο θέμα “Οικουμενοποίηση και Μετανάστευση” αποφεύγοντας τον όρο “Παγκοσμιοποίηση” και επί 10 λεπτά ανέλυε τα θετικά στοιχεία της μετανάστευσης των Ελλήνων και των Εβραίων σε όλα τα μήκη και πλάτη της γης. Φυσικά καμία λέξη για τον κίνδυνο απώλειας της Εθνικής ταυτότητας για τις χώρες υποδοχής αμέτρητων μεταναστών. Μάλιστα ένας 90ετής παριστάμενος με εμφανή συμπτώματα παλιμπαιδισμού έλαβε τον λόγο και συνέκρινε την σημερινή λαθροεισβολή με την έλευση των Μικρασιατών Προσφύγων το 1922. Ο έτερος ομιλητής (αβανταδόρος) της κ. Υπουργού αναφέρθηκε για τις άριστες επιπτώσεις στην οικονομία μιας χώρας από την αθρόα προσέλευση μεταναστών, στηριζόμενος μάλιστα σε απροσδιόριστες έρευνες που έγιναν την 10ετία 1990. Μάλιστα το τερμάτισε, εκτιμώντας ότι για την Ελλάδα είναι απαραίτητη η είσοδος περίπου 150.000 νέων μεταναστών ετησίως. Δεν κρίνω σκόπιμο να αναφερθώ στη δημοκρατικότητα που διεξήχθη η καθιερωμένη συζήτηση μετά τις τοποθετήσεις διότι όταν μία κυρία είπε ότι για τους αλλοδαπούς στην Ελλάδα έχει μια άλλη εικόνα η κ. Υπουργός την ρώτησε ευθέως τι ψηφίζει για να προσαρμόσει την απάντησή της. Περιττό να πω ότι η λέξη “Εγκληματικότητα” δεν ελέγχθει ούτε μία φορά. Απλά μία γηραιά φίλη της κ. Υπουργού είπε “Σοφία μου, μένω στην Πλατεία Βικτωρίας και όλοι οι ξένοι γύρω μου είναι καλά παιδιά και με βοηθάνε με χαμόγελο να ανεβάσω τα ψώνια στο σπίτι”. Προφανώς όταν πριν λίγους μήνες επί τρεις συνεχείς ημέρες στη γειτονιά της η Αστυνομία έβρισκε κάθε μέρα από ένα γεροντάκι άγρια δολοφονημένο για λίγα ΕΥΡΩ, η εν λόγω κυρία έλλειπε διακοπές.

Σε ολόκληρη την παρουσίαση δεν εγένετο καμία αναφορά για τις επιπτώσεις επί της Εθνικής Ταυτότητας (Όμαιμον, Ομόδοξον, Ομόγλωσσον, Ομόθρησκον) της αθρόας εισόδου μεταναστών με δείκτη γεννητικότητας 8 σε μία χώρα όπως η Ελλάδα με αντίστοιχο δείκτη 1,3. Η διαφορά ανάμεσα στους δείκτες αυτούς αποδεικνύει στατιστικά ότι μετά το 2050 οι Έλληνες θα είναι μειοψηφία στη χώρα ακόμα και αν δεν μπει κανένας άλλος αλλοδαπός μέχρι τότε. Πιθανόν ο συντάκτης του άρθρου αυτού να κληθεί να λογοδοτήσει για άσκηση κριτικής στις επιλογές μιας νόμιμης και δημοκρατικά εκλεγμένης κυβέρνησης. Εδώ θα πρέπει να διευκρινισθεί μέχρι ποίου σημείου εξουσιοδοτείται από το λαό μία κυβέρνηση να λαμβάνει αποφάσεις που θα επηρεάσουν τη ζωή των μελλοντικών γενεών. Την πατρίδα δεν την κληρονομήσαμε από τους προγόνους μας. Τη δανειστήκαμε από τα παιδιά μας. Η δική μας η γενιά παρέλαβε μία Ελλάδα με 97% Έλληνες μαζί με όλα μας τα προτερήματα και ελαττώματα. Σε μια χώρα ένα ποσοστό 3 – 5% αλλοεθνών είναι όχι απλά αποδεκτό αλλά ίσως και απαραίτητο. Αλλά η δική μας η γενιά δεν έχει κανένα δικαίωμα να παραδώσει στις επόμενες γενιές μια χώρα με διαφορετική σύνθεση. Το γεγονός ότι επίσημη θέση της παρούσας Κυβέρνησης είναι η αντικατάσταση των Ελλήνων με αλλοδαπούς ισοδυναμεί με προδοσία. Είναι ιστορικά αποδεδειγμένο ότι τα πρόσκαιρα οφέλη (Φτηνό εργατικό δυναμικό, στήριξη ασφαλιστικών ταμείων, και κυρίως δημιουργία στρατιάς ψηφοφόρων από τις Ελληνοποιήσεις) θα εξανεμισθούν μετά από 30 – 50 χρόνια.

Για το δημογραφικό πρόβλημα της Ελλάδος και της Ευρώπης γενικότερα υπάρχουν άλλες προτάσεις που δεν είναι του παρόντος. Ο μύθος για τα αγαθά της Παγκοσμοιοποίησης και των Πολυπολιτισμικών Κρατών έχει καταρρεύσει και περίτρανη απόδειξη ο διεξαγόμενος πόλεμος στην Ουκρανία που θα μπορούσε να αποφευχθεί αν δεν υπήρχαν στην ίδια χώρα δύο διαφορετικές Εθνικές ομάδες.

Δημήτριος Χατζηλιάδης

τ. Καθηγητής Στρατιωτικής Γεωγραφίας ΣΣΕ

Τομεάρχης Εξωτερικών


Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης