Νέα Δημοκρατία, το κόμμα των αλυσίδων και των πολυεθνικών!

Έλληνες  23/09/2021  

Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Γράφει η Ιωάννα Καραδήμα,

υποψήφια Βουλευτής Ανατολικής Αττικής

«Οι μικρές επιχειρήσεις ή θα συγχωνευτούν ή θα κλείσουν». Τάδε έφη Άδωνις Γεωργιάδης στον σταθμό "Κόντρα". Πιο ειλικρινής  πεθαίνεις θα μπορούσε να ήταν ο υπότιτλος στην δήλωση αυτή του Υπουργού Ανάπτυξης, ο οποίος σε μια και μόνο φράση συμπύκνωσε την πολιτική της κυβέρνησης που ανήκει, τα δύο και παραπάνω χρόνια που βρίσκεται στην εξουσία.

Μία πολιτική που με αφορμή την πανδημία, έχει οδηγήσει στην απόγνωση την μικρή και μεσαία επιχείρηση στην Ελλάδα. Την μικρή και μεσαία επιχείρηση που είναι ο κορμός της οικονομίας αυτής της χώρας αλλά και της κοινωνίας. Την μικρή και μεσαία επιχείρηση που οι  προεκλογικές δεσμεύσεις Μητσοτάκη της έταζαν μείωση του ΦΠΑ, κατάργηση του φόρου επιτηδεύματος και σωρεία άλλων  ελαφρύνσεων. Οι οποίες υποσχέσεις βέβαια, μετά την απομάκρυνση από την κάλπη, έγιναν καραντίνες, επιστρεπτέες προκαταβολές,  αποκλεισμοί από τα διάφορα ΕΣΠΑ που πάνε μόνο σε λίγους και «εκλεκτούς» και τώρα σε αποκλεισμό από την δανειακή χρηματοδότηση των τραπεζών.

Το γνωρίζουμε κ. Γεωργιάδη πως σκοπός είναι να κλείσετε τις μικρές επιχειρήσεις και τις μεσαίες, να τις πουλήσετε σε αλυσίδες και πολυεθνικές, πράγμα το οποίο έχετε ξεκινήσει εδώ και καιρό. Τουλάχιστον όμως να έχετε παράλληλα την ειλικρίνεια να το πείτε ευθέως και να μην κοροϊδεύετε με τεχνάσματα περί «συγχωνεύσεων» και «ανταγωνιστικότητας στα πλαίσια της ΕΕ».

Γιατί αυτά είναι κουραφέξαλα και σκέτη ειρωνεία που δεν λαμβάνει καθόλου υπόψιν της τον κόπο, τον χρόνο και το υστέρημά του μέσου Έλληνα που έστησε μια μικρή ή μεσαία δουλειά γι’ αυτόν, την οικογένειά του και τους υπαλλήλους του. Γιατί τι θα πει συγχώνευση; Τα 3 πχ καφενεία της γειτονιάς ή του χωριού θα μαζευτούν και θα γίνουν cafeteria η απλά θα κλείσουν επειδή μια αλυσίδα άνοιξε δίπλα τους ένα ανταγωνιστικό μεγαθήριο. Τα 3 κρεοπωλεία της γειτονιάς θα συγχωνευτούν σε Meat Market ή απλά θα κλείσουν επειδή δεν μπορούν να ανταγωνιστούν τις τιμές των υπερκαταστημάτων;

Τα παραδείγματα πολλά, η ουσία όμως μία: Ο φιλελευθερισμός σας, θέλει μια οικονομία λίγων, όπως και το αδερφάκι του ο κουμμουνισμός. Για να μπορεί να την ελέγχει ευκολότερα, για να μπορεί να  διαπραγματεύεται ευκολότερα και με πιο λίγους που θα είναι και «φίλοι» ή όπως παλιά έλεγαν «του κόμματος». Αυτή είναι η αλήθεια. Λίγοι και εκλεκτοί. Όπως και η  Παγκοσμιοποίηση θέλει λιγότερα κράτη και έθνη για να μπορεί να μοιράζει τις εντολές της σε πιο λίγους και πιο υποτακτικούς.

Όσο για τους επιχειρηματίες και τους υπαλλήλους τους, που θα μείνουν άνεργοι, ας πάνε μετανάστες στο εξωτερικό, εδώ επιδόματα θα έχει μόνο για τους αλλοδαπούς «πρόσφυγες».

Και μην παίρνετε παράδειγμα από το δικό σας μαγαζί κύριε Άδωνι, το οποίο το κλείσατε πηγαίνοντας σε ένα μεγαλύτερο όπως αυτό της Νέας Δημοκρατίας, καθώς δεν είναι όλοι ικανοί στις κωλοτούμπες. Εάν όμως επιμένετε στην οικονομική εξυγίανση, μπορείτε να αρχίσετε από το κόμμα σας. Ούτως ή άλλως επιζήμιο είναι και ως προς τις τράπεζες και  ως προς τον ελληνικό λαό.


Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης