Νέα δυναμική συγκέντρωση διαμαρτυρίας των Εβριτών – Άρχισαν οι παραιτήσεις, μόνο η ανθελληνική κυβέρνηση επιμένει

Έλληνες  19/01/2022  

Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Να σταματήσουν άμεσα οι εργασίες κατασκευής της νέας δομής στο Φυλάκιο Ορεστιάδας, με την δημιουργία του νέου ΠΡΟ.ΚΕ.ΚΑ, απαίτησαν και χθες οι εκατοντάδες Εβρίτες και όχι μόνο, που πραγματοποίησαν νέα συγκέντρωση διαμαρτυρίας.

Ο κ. Τυρμπάκης που μίλησε στους συγκεντρωμένους, λίγο πριν ψάλουν όλοι μαζί τον Εθνικό Ύμνο, αφού ευχαρίστησε από καρδιάς όλο τον κόσμο για την αμέριστη και συγκινητική συμπαράσταση, ενημέρωσε ότι πλέον τον αγώνα αναλαμβάνουν οι 29 Πρόεδροι των Τοπικών Κοινοτήτων Ορεστιάδας, μαζί με αρκετούς από την περιοχή του Διδυμοτείχου. Η Επιτροπή τους αναλαμβάνει πλέον τον αγώνα και την οργάνωση των αντιδράσεων.

Στην συγκέντρωση ακούστηκαν συνθήματα όπως: “Κάτω τα χέρια από τον Έβρο”- “Έξω οι λάθρο από τον Έβρο”, ενώ υπήρξαν και συνθήματα αποδοκιμασίας κατά της Κυβέρνησης, του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και του υπουργού Νότη Μηταράκη, κατά του δημάρχου Ορεστιάδας Βασίλη Μαυρίδη που δεν ήταν φυσικά στην συγκέντρωση, των βουλευτών Έβρου για την απουσία τους.

Η Αστυνομία λίγο αργότερα έκανε αμέσως χρήση χημικών και χειροβομβίδων κρότου λάμψης, πετώντας αυτές και σε ηλικιωμένους, γυναίκες και παιδιά που δεν είχαν ακόμα αποχωρήσει. Αυτό προκάλεσε την οργή ακόμα και των πιο ήρεμων και παρά τις προσπάθειες ορισμένων να ηρεμήσουν τα πνεύματα, η στάση της Αστυνομίας προκάλεσε μεγάλη ένταση. Φυσικά οι αστυνομικοί ενήργησαν κατόπιν πολιτικών εντολών. Όπως ενημερώνουν κάτοικοι του Έβρου ήδη σήμερα εργολάβος παραιτήθηκε από τα έργα επέκτασης της δομής. Αυτό σημαίνει ότι οι αντιδράσεις φέρνουν ξανά αποτελέσματα. Μόνο ο Μητσοτάκης επιμένει στον εποικισμό. Δεν θα του περάσει!

Ακολουθεί μια φωτογραφία εμβληματική, στην οποία αποτυπώνεται ένα πολύ σημαντικό μέρος  της ιδιοπροσωπίας του έθνους αυτού στον κόσμο (βλ. ταυτότητα).

Εικόνα που σίγουρα θα προκαλεί δυσαρέσκεια σε όσους αντιμετωπίζουν τον λαό αυτό ως καθυστερημένο Βαλκάνιο που έχουν καθήκον να αλλάξουν. Εικόνα που προκαλεί σύγχυση σε κάθε ανθέλληνα αριστερό και δεξιό!

Ο Έβρος δεν πέφτει!


Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης