Νέες ανθελληνικές τοποθετήσεις από το ΕΛΙΑΜΕΠ του Μητσοτάκη!

Έλληνες  03/04/2022  

Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Το γνωστό για τις αντεθνικές του θέσεις ΕΛΙΑΜΕΠ για άλλη μια φορά τάχθηκε κατά των εθνικών μας δικαίων στο Αιγαίο. Συγκεκριμένα το μέλος του, καθηγητής Διεθνών Σχέσεων στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, Αλέξης Ηρακλείδης υποστήριξε πως η Τουρκία έχει «νόμιμα» δικαιώματα στο Αιγαίο και πως στην Ελλάδα υπάρχει προθυμία να αναγνωριστούν.

Ο καθηγητής έδωσε μια εθνικά απαράδεκτη συνέντευξη στον Τούρκο δημοσιογράφο Ahmet Gencturk για λογαριασμό του κρατικού πρακτορείου της Τουρκίας «Anadolu»:

«Η έλλειψη πληροφόρησης, η παραπληροφόρηση και οι λανθασμένες αντιλήψεις για την Τουρκία είναι κοινές και ισχυρές τόσο μεταξύ των υπευθύνων λήψης αποφάσεων όσο και των απλών ανθρώπων στην Ελλάδα. Μία από τις συνέπειες αυτής της κατάστασης είναι ότι οι Έλληνες πιστεύουν ότι το Αιγαίο Πέλαγος ανήκει αποκλειστικά σε αυτούς», υποστήριξε ο κ. Ηρακλείδης χωρίς "φόβο και πάθος".

Η συνέντευξη αυτή προσβάλει βάναυσα όλον τον Ελληνικό λαό. Η κυβέρνηση της ΝΔ δεν αντέδρασε, αλλά συνεχίζει να χρηματοδοτεί το ΕΛΙΑΜΕΠ για να συνεχίσει την αντεθνική του προπαγάνδα.

Το Εθνικό Κόμμα ΕΛΛΗΝΕΣ καταδικάζει τις θέσεις και απόψεις του συγκεκριμένου ινστιτούτου, και απαιτεί από την κυβέρνηση να σταματήσει την κρατική χρηματοδότηση.

Θα αγωνιστούμε με κάθε νόμιμο μέσον, ώστε να αποτρέψουμε τις διαφαινόμενες προσπάθειες για τις "Πρέσπες του Αιγαίου".

Δημήτριος Βαλασίδης

Συνταγματάρχης εα - Οικονομολόγος, ΜΒΑ - Συγγραφέας

Τομεάρχης Δημόσιας Διοίκησης


Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης