Νέο έγκλημα της ανθελληνικής κυβέρνησης Μητσοτάκη: Κλείνουν την ιστορική «ΦΩΝΗ της ΕΛΛΑΔΑΣ» 

Έλληνες  20/02/2022  

Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Γράφει ο Χαράλαμπος Γιώτης

Η Κυβέρνηση Μητσοτάκη  και η διορισμένη αριστερή διοίκηση της ΕΡΤ αποφάσισαν να καταργήσουν τις δημόσιες ραδιοσυχνότητες αναγγέλλοντας τη διακοπή λειτουργίας του μοναδικού κέντρου εκπομπής βραχέων κυμάτων Αυλίδας, αλλά και την  απόσυρση των κεραιών από  τα  κέντρα  εκπομπής μεσαίων κυμάτων στα Μέγαρα, στη Ρόδο, στα Χανιά κλπ.

Έτσι ,στην ουσία κλείνουν ένα ιστορικό πρόγραμμα την «ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ», η οποία μέσα από τα βραχέα κύματα,  απευθύνεται σε εκατομμύρια Ελλήνων του εξωτερικού και φυσικά στους Έλληνες ναυτικούς.

Το πρόγραμμα είναι  ο συνδετικός κρίκος του  μητροπολιτικού κέντρου της μητέρας Ελλάδος,  με τον απόδημο Ελληνισμό και τους ναυτικούς. Για δεκαετίες,  η «Φωνή της Ελλάδας»  είναι η ενημέρωση, η ψυχαγωγία, είναι η φωνή της πατρίδας  για όλους εκείνους που ξενιτεύτηκαν, για  να αποκτήσουν μια θέση στον ήλιο.

Για τους ναυτικούς μας η «Φωνή της Ελλάδας»  είναι  η μοναδική επαφή  με τις οικογένειές τους και την πατρίδα. Το ίντερνετ δεν φτάνει στον Έλληνα ναυτικό,  γιατί πρέπει να πληρώνει ακριβά για να έχει πρόσβαση. Μια κάρτα Ίντερνετ κοστίζει 40 δολάρια και διαρκεί λίγα μόνον λεπτά της ώρας. Η κυβέρνηση και η διοίκηση της ΕΡΤ  παραβλέπουν σκόπιμα το γεγονός ότι σε περιοχές όπου υπάρχουν γεωπολιτικά προβλήματα, το ίντερνετ συχνά διακόπτεται. Γεγονός που καθιστά ακόμα πιο σημαντική την ύπαρξη των βραχέων.

Η διατήρηση της ραδιοφωνικής λειτουργίας της «Φωνής της Ελλάδας» είναι ανάγκη για τους ναυτικούς και τους χιλιάδες οδηγούς φορτηγών στην Ευρώπη. Οι αιτιάσεις της  διοίκησης ότι αυτό γίνεται για λόγους οικονομίας είναι  «αστείες», όπως άλλωστε  και ο ισχυρισμός για  πέρασμα στην τεχνολογία (ίντερνετ) που ουσιαστικά θα νεκρώσει τη ζωντανή επαφή των απανταχού Ελλήνων με την πατρίδα.

Η διακοπή της ραδιοφωνικής λειτουργίας είναι ευσεβής πόθος της σημερινής κυβέρνησης, αλλά και των άλλων μνημονιακών δυνάμεων, που χρόνια τώρα προσπαθούν να σιγήσουν αυτό το πρόγραμμα.

Το πρώτο χτύπημα δόθηκε το 2013 με το κλείσιμο της ΕΡΤ.

Η επαναλειτουργία του το 2015 αποκατέστησε μεν κάποια πράγματα  (επιστροφή εργαζομένων κ.λπ.) όμως  η απαξίωση συνεχίστηκε με διάφορους τρόπους από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και ουσιαστικά αποσκοπούσε στο να απομακρυνθούν  από την πατρίδα τους οι ομογενείς.

Η  ιστορική «ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ» είναι για δεκαετίες ολόκληρες η φωνή της πατρίδας μας σε όλο τον πλανήτη, είναι ο ομφάλιος λώρος που κρατάει συνδεδεμένους τη μάνα Ελλάδα με τα παιδιά της σε όλο τον κόσμο.

Κάνουμε έκκληση σε όλους τους Έλληνες να διατρανώσουν από την χουντική κυβέρνηση Μητσοτάκη ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ «ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ»

Δεν σας ανήκει, είναι κτήμα για ιστορία των Ελλήνων!


Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης