Νέο «κάζο» για την κυβέρνηση: Ακύρωση του διαγωνισμού για την προμήθεια 10 εκατ. self test

Έλληνες  22/04/2021  

Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Δεν πληρούνταν οι προϋποθέσεις - Κατατέθηκαν προσφυγές από τις εταιρείες

Νέο "επεισόδιο" είχαμε χθες στο σίριαλ των κυβερνητικών παλινωδιών αναφορικά με την διαχείριση της πανδημίας, αλλά και τα self test.

Συγκεκριμένα, έγινε γνωστή η ακύρωση του διαγωνισμού για την προμήθεια 10 εκατομμυρίων self test στην οποία προχώρησε η κυβέρνηση μετά από προσφυγές που κατέθεσαν οι υποψήφιοι προμηθευτές.

Σύμφωνα με ανάρτηση στη Διαύγεια, ενώ η κυβέρνηση προκήρυξε τον διαγωνισμό με τη διαδικασία του κατεπείγοντος, διαπιστώθηκε ότι δεν πληρούνταν οι νόμιμες προϋποθέσεις για κάτι τέτοιο, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να προχωρήσει ο διαγωνισμός, μετά από προσφυγές που κατέθεσαν μεταξύ τους οι εταιρείες προμήθειας.

Το σκεπτικό της ακύρωσης του διαγωνισμού από την Επιτροπή Αποσφράγισης, Διενέργειας και Ποσοτικής Παραλαβής αναφέρεται στο αντικείμενο της σχεδιασθείσας σύμβασης και ειδικότερα ότι επέρχεται ανατροπή λόγω της σημαντικής καθυστέρησης στην ολοκλήρωση της διαγωνιστικής διαδικασίας και στη σύναψη των συμβάσεων (…) στην οποία έχει συμβάλει η εκκίνηση διαδικασιών άσκησης ένδικων μέσων και βοηθημάτων από τους υποψηφίους οικονομικούς φορείς.

Υπενθυμίζουμε ότι προβλήματα στην προμήθεια των τεστ υπήρξαν και στο πλαίσιο του πρώτου διαγωνισμού της ΓΓΠΠ, αφού δεν παρελήφθησαν εν τέλει 3 εκατ. self test που είχε αναλάβει να παραδώσει –ως μία εκ των πέντε μειοδοτών– η εταιρεία Swiss Med, η οποία κηρύχθηκε έκπτωτη. Δεν έπεισαν οι εξηγήσεις της Swiss Med για αθέτηση του συμβατικού χρόνου παράδοσης των επτά εργάσιμων ημερών.


Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης