Να βάλουμε ένα τέλος στον βούρκο της Νέας Δημοκρατίας

Έλληνες  14/12/2021  

Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Γράφει ο Μιχαήλ Παναγιωτόπουλος,

Αντιναύαρχος (ε.α.) ΠΝ

Στην Ελεύθερη Ώρα της Κυριακής

Την εβδομάδα που μας πέρασε, βασικό στοιχείο που απασχόλησε τόσο την επικαιρότητα αλλά και συνέχεια απασχολεί όλους εμάς, είναι οι εξελίξεις στο θέμα διαχείρισης της πανδημίας. Υπάρχουν βέβαια σημαντικές εξελίξεις στο εξωτερικό, τόσο στην γειτονική και αλαζονική Τουρκία όσο και στην Γερουσία των ΗΠΑ. Όλα αυτά όμως καλύπτονται από το πέπλο πίεσης, μυστικοπάθειας, αναποτελεσματικότητας και διχασμού με το οποίο έχει καλύψει την Ελλάδα μας η κυβέρνηση του Μητσοτάκη.

Μετά από ενάμισι σχεδόν χρόνο μέτρων και περιορισμών, η κυβέρνηση συνεχίζει να αποδεικνύει στην καλύτερη περίπτωση την αναποτελεσματικότητά της και την εμμονή της σε τακτικές που δεν επιτυγχάνουν τίποτε καλύτερο από την αύξηση των θυμάτων της πανδημίας.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η περιβόητη Λίστα Πέτσα, λόγω της οποίας η επίτροπος της Κομισιόν, Βέρα Γιούροβα, ομότιμη του δικού μας Σχοινά με τις 9 θεραπείες και τα εμβόλια μέχρι το 2023, ανέφερε ότι τόσο στην Ελλάδα, όσο και σε Ουγγαρία, Πολωνία και Σλοβενία, "το κρατικό χρήμα μοιράζεται μόνο σε ΜΜΕ, που είναι πρόθυμα να υπηρετήσουν την κυβερνητική προπαγάνδα". Στο ίδιο μοτίβο κινήθηκε και η Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, το οποίο αποδοκίμασε το γεγονός ότι σε κάποιες χώρες, χωρίς να γίνεται πιο συγκεκριμένο, "τα ΜΜΕ αυτά μεταδίδουν την φιλοκυβερνητική προπαγάνδα".     Ειδικότερα όσον αφορά στις απευθείας αναθέσεις, σύμφωνα με δημοσιεύματα, δεν τηρήθηκαν οι σχετικές Ευρωπαϊκές διαδικασίες, με αποτέλεσμα η χώρα μας να κινδυνεύει με κυρώσεις από την ΕΕ λόγω παραβίασης διατάξεων του ενωσιακού δικαίου.

Από ό,τι φαίνεται όμως, οι εταιρίες που ανέλαβαν αυτό το έργο είναι σαφέστατα ικανές, όπως φαίνεται από το πρόσφατο παράδειγμα στον ΣΚΑΪ, όπου κατά την διάρκεια ζωντανής σύνδεσης έξω από εμβολιαστικό κέντρο, οπότε δεν ήταν δυνατόν να γίνει κάποια "βελτίωση", εμφανίστηκαν τραυματιοφορείς να βγαίνουν από το κέντρο μεταφέροντας ξαπλωμένο σε φορείο έναν άνθρωπο. Ο παρουσιαστής προσπέρασε εντέχνως το θέαμα, χωρίς να φροντίσει να υπάρχει κάποια μεταγενέστερη ενημέρωση. Βέβαια, το να μπεις όρθιος σε εμβολιαστικό κέντρο και να βγεις με φορείο, θα έπρεπε να χρήζει οπωσδήποτε διερεύνησης από πλευράς του καναλιού, για να μην μπορεί κάποιος να αναπτύξει τα δικά του προσωπικά σενάρια.

Οι θεραπείες για την πανδημία είναι όπως αναφέραμε αρκετές και μάλιστα δοκιμασμένες. Μερικές μάλιστα από αυτές δεν υπόκεινται σε χρονικούς περιορισμούς, ούτε για την έναρξη αλλά ούτε και για την λήξη. Για παράδειγμα η Αντιδήμαρχος Αθηνών αρμόδια σε θέματα ισότητας κα Άννα Ροκοφύλλου, ανέφερε ότι θεωρεί πως κατά την θεραπεία της από την νόσο στον Ευαγγελισμό, πριν ένα χρόνο, της χορήγησαν μονοκλωνικά αντισώματα, φάρμακο που τότε σύμφωνα με την παρουσιάστρια της εκπομπής ήταν σε πειραματικό στάδιο. Στον ίδιο θάλαμο νοσηλευόταν και ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος για τον οποίο η κα Παγώνη αποκάλυψε ότι θεραπεύτηκε με μονοκλωνικά αντισώματα. Φυσικά δεν υπάρχει κανένας αρνητικός χαρακτηρισμός για αυτές τις περιπτώσεις, παρά μόνο χαρά που αντιμετώπισαν με επιτυχία την νόσο. Το θέμα είναι ότι παρόμοιες θεραπείες θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν σε περισσότερους ανθρώπους αντί των εμβολίων.

Σε πειραματικό στάδιο επίσης μπορούμε να πούμε ότι είναι η τρέχουσα κατάσταση, όπου σε ασθενείς χορηγούνται ληγμένα εμβόλια . Παράδειγμα είναι η περίπτωση του νοσοκομείου του Αιγίου, όπου σύμφωνα με τα δημοσιεύματα (πχ in.gr, CNN Greece κα) πολίτες έτυχε να δουν την ημερομηνία λήξης στο εμβόλιο της Pfizer, παρατήρησαν, λιοπόν, πως αυτά είχαν λήξει πριν από λίγες μέρες και μερικοί από αυτούς έφυγαν χωρίς να εμβολιαστούν. Βέβαια σύμφωνα με τους κατά τόπον ειδικούς, τα εμβόλια μπορούσαν να χορηγηθούν κανονικά ακόμα και έναν μήνα μετά την ημερομηνία λήξης. Θα καταναλώνατε ποτέ ληγμένο γάλα ή αλλαντικό; Τα εμβόλια θα γίνουν σαν το γάλα, όπου πάντα πρέπει να κοιτάμε την ημερομηνία, ή μήπως δεν τους ενοχλεί να έχουν λήξει πριν λίγες ημέρες; Η κυβέρνηση του Μητσοτάκη στην συγκεκριμένη περίπτωση προσπαθεί με υποχρεωτικότητα, απειλές, πρόστιμα και περιορισμούς να επιβάλλει στους πολίτες την κατανάλωση και ληγμένων εμβολίων.

Όσον αφορά την υποχρεωτικότητα, η Ύπατη Αρμοστής του ΟΗΕ κα Μισέλ Μπατσελέτ, μιλώντας σε σεμινάριο του Συμβουλίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, δήλωσε ότι «Σε καμιά περίπτωση δεν πρέπει οι άνθρωποι να εμβολιάζονται δια της βίας, ακόμη κι αν η άρνηση ενός προσώπου να συμμορφωθεί με μια υποχρέωση εμβολιασμού μπορεί να έχει νομικές συνέπειες, όπως για παράδειγμα την επιβολή αρμόζοντος προστίμου", ότι "τα πραγματικά εμβόλια πρέπει να είναι επαρκώς ασφαλή και αποτελεσματικά" και "Όπου επιβάλλονται κυρώσεις, θα πρέπει να είναι αναλογικές και να υπόκεινται σε έλεγχο από τις δικαστικές αρχές". Βέβαια στην περίπτωση της χώρας μας, το πρόστιμο είναι αρμόζον και αναλογικό και τα 100 ευρώ δεν είναι πλέον σημαντικά για πολίτες με μισθό εξαθλίωσης 400 ευρώ. Απλώς δεν υπάρχουν τα χρήματα για να τα πληρώσουν οι πολυταλανισμένοι Έλληνες φορολογούμενοι. Ελπίζω μόνο να μην επαναληφθεί η προ του Σόλωνα κατάσταση. Τουλάχιστον η κυβέρνηση του Μητσοτάκη μερίμνησε ώστε το όποιο μέτρο υποχρεωτικότητας και το οποιοδήποτε πρόστιμο, να φαίνεται ότι είναι και νόμιμο και συνταγματικό.

Σύμφωνα με τον Π/Θ, σε συνέντευξη που έδωσε την περασμένη Δευτέρα στο CNN, "Κάνουμε ό,τι χρειάζεται για να πετύχουμε την αύξηση των εμβολιασμών... Αυτήν την εβδομάδα ξεκινάμε καθολικό testing για όλο τον πληθυσμό, κάθε Έλληνας πολίτης θα έχει δικαίωμα για ένα Rapid Test". Την ίδια στιγμή σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες οι εργαζόμενοι πολίτες δικαιούνται καθημερινά δωρεάν Rapid Test. Συνεχίζοντας ο κος Π/Θ ανέφερε ότι "Έχουμε πολύ περιορισμένες διαδηλώσεις κι αυτό είναι ένα πολύ καλό σημάδι. Επίσης, επιβάλλαμε αυστηρά μέτρα για τους ανεμβολίαστους". Η στρατηγική του Π/Θ, είναι το κουκούλωμα των αντιδράσεων, όπως η μεγάλη διαμαρτυρία στην Θεσσαλονίκη την περασμένη Κυριακή, τα εμβόλια και ο περιορισμός των ανεμβολίαστων, τακτική που μέχρι τώρα έχει αποτύχει οικτρά, μετά τους 19000 θανάτους, σύμφωνα με το πανεπιστήμιο JOHNS HOPKINS. Η ενδυνάμωση του ΕΣΥ μέσω των προστίμων στους ανεμβολίαστους 60άρηδες υπερβαίνει κάθε χαρακτηρισμό.

Την περασμένη Κυριακή έλαβαν χώρα οι εκλογές στο ΚΙΝΑΛ (πρώην ΠΑΣΟΚ) για την εκλογή προέδρου. Όπως απολύτως εύστοχα τις χαρακτήρισε ο ιδρυτής των ΕΛΛΗΝΩΝ, " Ο Βούρκος δεν έχει τέλος". Αυτό αποδείχτηκε περίτρανα και τις επόμενες ημέρες και δυστυχώς δεν αφορά μόνο στο ΚΙΝΑΛ. Το πρώτο γεγονός που επιβεβαιώνει τον βούρκο, είναι η αρχική αναφορά του υποψηφίου για την προεδρία, Γιώργου Παπανδρέου, όπου σύμφωνα με τις αρχικές δηλώσεις του, εμφανίστηκαν διαφορές στα αποτελέσματα οι οποίες "θέτουν ζήτημα διαφάνειας και προάσπισης του αδιάβλητου της διαδικασίας... στις κάλπες βρέθηκαν περισσότερα ψηφοδέλτια από τους ανθρώπους που διαπιστεύτηκαν για να ψηφίσουν". Αυτό βέβαια λέγεται νοθεία, αλλά μετά τις αντιδράσεις από το εσωτερικό του κόμματος, ο κος Παπανδρέου το επαναδιατύπωσε ως παρατυπία. Εδώ ταιριάζει η σοφή λαϊκή παροιμία "Ο κόσμος τό 'χει τούμπανο και αυτός κρυφό καμάρι". Στη συνέχεια ο κος Λοβέρδος μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα, επιβεβαίωσε το γνωστό σε όλους, δηλαδή ότι "από τον ΣΥΡΙΖΑ ήρθαν οργανωμένα και ψήφισαν... αλλά δεν ψήφισε ο κόσμος της ΝΔ, πέρα από σποραδικές εμφανίσεις κάποιων". Δηλαδή την ίδια την ύπαρξη του ΚΙΝΑΛ την στήριξε πρακτικά ο ΣΥΡΙΖΑ και εν μέρει η ΝΔ.

Ιδιαίτερο επίσης ενδιαφέρον έχουν οι σχετικές δηλώσεις και τα σχόλια δημοσιογράφων και ειδικών, όπως αυτή του δίδυμου Πορτοσάλτε - Παγώνη, όπου ούτε λίγο ούτε πολύ υποστήριξαν ότι θα έπρεπε στις εκλογές του ΚΙΝΑΛ να ψηφίζουν μόνο εμβολιασμένοι. Αυτοί οι σχεδιασμοί για νοθεία και αποκλεισμό ανεμβολίαστων πολιτών από το εκλογικό τους δικαίωμα/υποχρέωση, είναι σενάρια που πρέπει οπωσδήποτε να αντιμετωπισθούν εύστοχα και αποτελεσματικά από όλους τους δημοκράτες και ειδικά τους πατριωτικά σκεπτόμενους και διαβιούντες Έλληνες πολίτες. Οι ΕΛΛΗΝΕΣ είναι έτοιμοι και θα είμαστε σίγουρα εκεί, με επαρκέστατους εκλογικούς αντιπροσώπους, για να διασφαλίσουμε την εφαρμογή των δημοκρατικών αξιών, αποκλείοντας κάθε περίπτωση νοθείας και αποκλεισμού ψηφοφόρων. Τελειώνοντας, θεωρώ γελοία την απασχόληση των ΜΜΕ και την υπέρμετρη προβολή που έδωσαν στην απόκτηση διπλώματος ταχυπλόου από τον Τσίπρα. Έλληνες συμπατριώτες μου, πρέπει να μπει επιτέλους ένα τέλος σε αυτόν τον βούρκο. Μέχρι την επόμενη Κυριακή, καλή δύναμη και καλή συνέχεια.

Για επικοινωνία με τη Γραμματεία του Ηλία Κασιδιάρη: 6907 717 702

Τα τηλέφωνα του κόμματος: 211 4181 023, 694 2295 795


Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης