Νεκροί από κορωνοϊό πέντε Ισραηλινοί που είχαν εμβολιαστεί από τους πρώτους

Έλληνες  19/07/2021  

Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Οι ηλικιωμένοι (με προϋπάρχοντα ή όχι νοσήματα) ήταν από τους πρώτους που έσπευσαν να εμβολιαστούν κατά του κορωνοϊού σε όλο τον κόσμο και φυσικά στο Ισραήλ, το κράτος του πλανήτη που εμβολίασε πρώτο τον πληθυσμό του σε τόση μεγάλη έκταση και συνεχίζει ακάθεκτο τους εμβολιασμούς σε παιδιά 12-15 χρόνων.

Την ίδια στιγμή όμως έχουν αρχίσει να καταγράφονται θάνατοι εμβολιασθέντων ασθενών που προκαλούν εντύπωση. Μέσα στις πρώτες μέρες του Ιουλίου τουλάχιστον 5 Ισραηλινοί οι οποίοι ήταν πλήρως εμβολιασθέντες προσβλήθηκαν από την COVID-19 και έφυγαν από τη ζωή.

Ο 5ος ασθενής έφυγε λίγες ώρες πριν. Πρόκειται για έναν 84χρονο άνδρα ο οποίος νοσηλεύτηκε στο Assuta Medical Center στο Ashdod.

Ο θάνατός του ήταν του 12ου Ισραηλινού ο οποίος έφυγε από τη ζωή στις πρώτες μέρες του Ιουλίου ενώ ολόκληρο τον Ιούνιο είχαν πεθάνει 9 άτομα.

Μια 85χρονη γυναίκα από το βόρειο Ισραήλ πέθανε τη Δευτέρα, λόγω επιπλοκών από τον κορωνοϊό, τέσσερις ημέρες αφότου ο 86χρονος σύζυγός της πέθανε από την ίδια ασθένεια-μεταδίδουν οι Times του Ισραήλ.

Τόσο η Rachel όσο και ο Yitzhak Na’eh εμβολιάστηκαν πλήρως, αλλά υπέφεραν από προϋπάρχουσες παθήσεις, σύμφωνα με το Ιατρικό Κέντρο Rambam της Haifa, όπου και οι δύο υποβλήθηκαν σε θεραπεία.

Η γυναίκα έγινε ο τέταρτος εμβολιασμένος ασθενής που υπέκυψε σε επιπλοκές από τον κορωνοϊό σε μια εβδομάδα.

Είχε προηγηθεί ο θάνατος μίας 75χρονης γυναίκας κι ενός 48χρονου άνδρα.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Yedioth Ahronoth, υπάρχει ένας αυξανόμενος συσχετισμός μεταξύ εμβολιασμένων Ισραηλινών που έχουν μολυνθεί με την παραλλαγή Delta του κορωνοϊού και εκείνων που ήταν από τους πρώτους που έλαβαν το εμβόλιο, υποδεικνύοντας πιθανώς ότι η προστασία του εμβολίου εξασθενεί με το πέρασμα του χρόνου.


Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης