Νεοδημοκρατικότεροι της ΝΔ, οι εμπορικοί σύλλογοι

Έλληνες  06/10/2022  

Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Γράφει η Ιωάννα Καραδήμα,

υποψήφια Βουλευτής Ανατολικής Αττικής

Με μείωση του ωραρίου λειτουργίας των καταστημάτων, προτείνει ο Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης να αντιμετωπιστεί η ενεργειακή κρίση. Μάλιστα! Αντί ο Σύλλογος να ενδιαφέρεται για την μείωση της αγοραστικής δύναμης των καταναλωτών, αντί να ενδιαφέρεται για τα λουκέτα στα μαγαζιά, αντί να τον νοιάζει η μη δυνατότητα πληρωμής των υπέρογκων λογαριασμών, το μόνο που κάνει είναι να βάζει πλάτη στην κυβέρνηση.

Και μάλιστα, στην κυβέρνηση που τσάκισε το λιανεμπόριο και την εστίαση με τα παράλογα μέτρα την περίοδο της καραντίνας. Την κυβέρνηση που προεκλογικά υποσχόταν, μείωση του ΦΠΑ και του Τέλους Επιτηδεύματος. Της κυβέρνησης που 3 χρόνια στην εξουσία, παρουσίασε μια εικόνα ανάπτυξης στη ΔΕΘ, η οποία βρίσκεται μόνο στα εισοδήματα των αλυσίδων και των πολυεθνικών. Της κυβέρνησης που πρότεινε, 3 χρόνια μετά, την κατάργηση του Τέλους αυτού σε όσες  επιχειρήσεις κάνουν προσλήψεις, την ώρα που δεν μπορούν να κρατήσουν το ήδη υπάρχον προσωπικό τους.  Το πόσο  υποκριτικό δε είναι αυτό το μέτρο της μείωσης του ωραρίου, είναι το γεγονός ότι στην πρότασή τους, δεν περιλαμβάνουν τα πολυκαταστήματα. Δηλαδή οι μικροί να κλείνουν και τα "θηρία" να λειτουργούν ανεξέλεγκτα.

Ας μην ανησυχούν οι "εγκέφαλοι" του Εμπορικού Συλλόγου, σε λίγο τα μαγαζιά θα είναι σε μόνιμη αργία, καθώς θα κλείσουν, οπότε δεν θα επιβαρύνουν ενεργειακά την κυβέρνησή τους. Κατανοούμε βέβαια την σπουδή τους να βάλουν πλάτη στη ΝΔ. Εκλογές έρχονται και οι κύριοι αυτοί ετοιμάζουν τα  κουστούμια για τις θέσεις των ψηφοδελτίων.

Να ξέρουν όμως ότι δεν θα έχουν κάποιο εκλογικό "στρατό" να προσφέρουν, καθώς οι έμποροι, οι βιοτέχνες, οι μικρομεσαίοι, έχουν καταλάβει τον ρόλο νεροκουβαλητή που έχουν. Και θα το δείξουν και στις σωματειακές αλλά και στις εθνικές εκλογές, όποτε  και αν γίνουν.


Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης