Νομοσχέδιο ιδιωτικοποίησης λαϊκών αγορών και δασικοί χάρτες! Δύο αλληλένδετα πράγματα

Έλληνες  09/04/2021  

Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Γράφει ο Γεώργιος Σπυρόπουλος

Αρχιφύλακας ΕΛΑΣ, Περιφερειακός Σύμβουλος Κρήτης, Έλληνες για την Πατρίδα

Τις τελευταίες μέρες έχει ανακοινωθεί η δημιουργία των δασικών χαρτών, παράλληλα με την διαχείριση των λαϊκών αγορών από ιδιώτες!

Μπορεί να φαίνονται ότι αυτά τα δύο δεν έχουν καμία σχέση μεταξύ τους ή έτσι να τα παρουσιάζουν, όμως η αλήθεια είναι διαφορετική!

Συγκεκριμένα, η δημιουργία δασικών χαρτών, έχει ως κύριο και κρυφό φυσικά σκοπό, την δημιουργία νεκρών ζωνών προς εκμετάλλευση από τις διαπλεκόμενες οικονομικές δυνάμεις της χώρας που ακούν στο όνομα πράσινη ανάπτυξη, με την μορφή αιολικών και ηλιακών πάρκων, για παραγωγή "πράσινης" ενέργειας και το βαθύ πέρασμα από την δεκαετία του 2000 στο σήμερα, με την αποκοπή της αγροτικής παραγωγής από τους αγρότες προς το κοινωνικό αγοραστικό δυναμικό και την μετάλλαξη της αγροτικής και κτηνοτροφικής οικονομίας σε μια οικονομία τεράστιας "μπαταρίας", όπου συγκεκριμένα οικονομικά και διαπλεκόμενα συμφέροντα θα μετατρέψουν την Ελλάδα σε μια τεράστια έκταση παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, καταστρέφοντας το περιβάλλον και την φύση!

Παράλληλα εάν και εφόσον προχωρήσει η ιδιωτικοποίηση των λαϊκών αγορών, είναι σίγουρο ότι θα περάσει σε χέρια όχι παραγωγών αλλά μεσαζόντων και μεγαλεμπόρων, όπου θα πουλούν την εναπομείνασα πρωτογενή παραγωγή, ακόμα και αλυσίδες Σούπερ μάρκετ, με τυχαίους μπροστινούς, σε ακριβές τιμές, που όμως θα έχουν αγοράσει πάμφθηνα από τους Έλληνες παραγωγού, υπό την απειλή της ήδη φτηνής αγοράς από Τουρκία, Κίνα, Αφρική, κτλ!

Φυσικά τα προϊόντα εκτός Ελλάδος θα έρχονται χωρίς ουσιαστικούς ελέγχους και όλοι γνωρίζουμε την χημεία που χρησιμοποιείται για την γρήγορη και πλούσια ανάπτυξη από τις χώρες αυτές, με αρνητικά αποτελέσματα στην δημόσια υγεία, από την ανεξέλεγκτη χρήση φυτοφαρμάκων!

Η κτηνοτροφία θα φθίνει, καθότι οι Αιολικές και Ηλιακές εγκαταστάσεις, θα εμποδίζουν τα παραγωγά ζώα να βοσκήσουν υπό φυσιολογικές συνθήκες και θα υπάρχει και το απροσπέλαστο των εγκαταστάσεων.

Η ανεξέλεγκτη κατασπατάληση των επιδοτήσεων τα περασμένα χρόνια, η εγκληματική συμμόρφωση στις οδηγίες της Ε.Ε για κατάργηση καλλιεργειών και εισαγωγή διαφορετικών φυλών ζώων παραγωγής και η αδιάκοπη επιθυμία μεγάλου μέρους των μεγαλοπαραγωγών για συνεχείς επιδοτήσεις που συμπορεύτηκαν με το πολιτικό σύστημα υπό την μορφή ψηφοθηρίας έφεραν και τα δύο αυτά αλληλένδετα νομοσχέδια της καταστροφής!

Σύντομα θα δούμε τους μεγάλο συνδικαλιστές, να προχωρούν σε ελεγχόμενες μικρής κλίμακας κινητοποιήσεις, όπου όμως θα έχουν λάβει από το κράτος της διαπλοκής τις εγγυήσεις για διατήρηση των προνομίων τους , σε σχέση με τους απλούς παραγωγούς!

Και εις ό, τι αφορά την Κρήτη, το μέλλον είναι ζοφερό ακόμα και στην Ελαιοκομία, διότι το άριστο Κρητικό ελαιόλαδο θα φεύγει χωρίς τυποποίηση σχεδόν τζάμπα και θα αναμιγνύεται με τα μηχανέλαια των Βόρειο Αφρικανικών χώρων στην Ιταλία και την Ισπανία!


Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης