Οδοιπορικό σε μια Ελλάδα που χάνεται και ένα ψήγμα ελπίδας για το μέλλον

Έλληνες  24/04/2021  

Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Πριν λίγες μέρες, επισκέφθηκα την Θεσσαλονίκη, την πρωτεύουσα της Μακεδονίας μας, της μίας και Ελληνικής Μακεδονίας.

Δεν ήταν ένα ταξίδι που έκανα για πρώτη φορά, άλλωστε οικογενειακοί λόγοι με αναγκάζουν να ταξιδεύω τουλάχιστον τρείς με τέσσερεις φορές τον χρόνο εκεί. Πάντα όμως, με κατακλύζει το ίδιο βάναυσο συναίσθημα. Γιατί; Γιατί φτάσαμε εδώ;

Μια νοσταλγία για το ένδοξο παρελθόν της βιομηχανίας στην χώρα μας και ιδίως στην Βόρεια Ελλάδα, με πλήθος εργοστασίων να παραμένουν πλέον εγκαταλειμμένα και ερειπωμένα στο έλεος του αέναου χρόνου και της απληστίας των ανθρώπων.

Η Βιομηχανική περιοχή της Σίνδου δε, σε τίποτα δεν θυμίζει άλλες, παλιές εποχές, στις οποίες χιλιάδες Ελληνικές οικογένειες μεγαλούργησαν και έφαγαν ψωμί εκεί. Αυτό που έχει μείνει τώρα πια είναι οι πολυεθνικές και κάποιες λίγες αμιγώς Ελληνικές επιχειρήσεις που αρνούνται πεισματικά να εγκαταλείψουν τα χώματα τα οποία τους κληροδότησαν οι πρόγονοι τους.

Οι «ΈΛΛΗΝΕΣ» με επικεφαλής τον Ηλία Κασιδιάρη έχουμε εκπονήσει ένα πληρέστατο, υπερσύγχρονο και άμεσα εφαρμόσιμο σχέδιο εξόδου της χώρας από τον βιομηχανικό μαρασμό και την σταδιακή επιστροφή της στην παραγωγική διαδικασία και ανασυγκρότηση.

Όραμα και διακαής πόθος μας, ο Έλληνας να μπορέσει να προκόψει ξανά, να χαμογελάσει, να εργαστεί, να δημιουργήσει, να αποταμιεύσει.

Και θα το πετύχουμε! Γιατί μέσα στην στενοχώρια μου για το αβέβαιο μέλλον, είδα μια λάμψη ελπίδας! Είδα ότι τελικά ο Έλληνας δεν ξέχασε ούτε τα ιδανικά του, ούτε την εθνική του συνείδηση.

Επιστρέφοντας στις ρίζες μας και όλοι ενωμένοι, για την Ελλάδα των ονείρων μας!

Γιώργος Μανούσος


Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης