Οι ΕΛΛΗΝΕΣ είμαστε ξεκάθαρα ενάντια στα νέα απάνθρωπα και αντιδημοκρατικά μέτρα

Έλληνες  07/12/2021  

Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Γράφει ο Μιχαήλ Παναγιωτόπουλος,

Αντιναύαρχος (ε.α.) ΠΝ

Στην Ελεύθερη Ώρα της Κυριακής

Την τελευταία εβδομάδα του Νοεμβρίου, είχαμε το 12ο διάγγελμα του Πρωθυπουργού με τα νέα μέτρα. Είχαμε επίσης τις αποκαλύψεις του Σχοινά σχετικά με το πρόγραμμα των εμβολιασμών και τις άλλες εγκεκριμένες από την ΕΕ θεραπείες που υπάρχουν. Η αντιπολίτευση του ΣΥΡΙΖΑ ή καλύτερα η αφανής συμπολίτευση, δια στόματος του Τσίπρα, ζήτησε ακόμη πιο σκληρά μέτρα. Τι να κάνει και ο Μητσοτάκης, άκουσε τον μελλοντικό επίσημο συνεργάτη του και με αφορμή την Μποτσουάνα, με το 13ο και τυχερό διάγγελμά του, μας ανακοίνωσε τα νέα αχαρακτήριστα μέτρα. Αχαρακτήριστα γιατί είναι υπεράνω κάθε δυνατού αρνητικού προσδιορισμού.

Σύμφωνα λοιπόν με τον Μητσοτάκη, για το καλό μας, για το κοινό καλό, όσοι άνω των 60 ετών παραμείνουν ανεμβολίαστοι, θα πληρώνουν κάθε μήνα και από 100 ευρώ έκαστος. Τι χαρακτηρισμό να δώσω; Να το πω διχαστικό, να το πω ουτοπικό, να το πω εξωπραγματικό, ατιμωτικό, προδοτικό, ανεπαίσχυντο, απάνθρωπο, αντισυνταγματικό, αναποτελεσματικό, αντικοινωνικό, ακραίο, φασιστικό, ανθελληνικό, σταλινικό, Οργουελικό, ειλικρινά δεν ξέρω. Πιθανόν να τα υπερβαίνει όλα αυτά. Αυτό το μέτρο μόνο η φαντασία του 25αήμερου Γιάνη με ένα Ν μπορούσε να συλλάβει, αφού το είχε αναφέρει αρκετούς μήνες πριν σαν ουτοπιστική πρόταση που πρέπει να χρησιμοποιηθεί σαν σενάριο προς αποφυγήν. Σε αυτό συμφωνούσαν και τα στελέχη της ίδιας της Κυβέρνησης, για παράδειγμα ο κος Γεωργιάδης λίγες ημέρες πριν έλεγε στην τηλεόραση ότι «Το δημοκρατικό κράτος, δε μπορεί να βάλει κάποιον με το ζόρι να εμβολιαστεί». Αμέσως μετά ο κος Π/Θ έσπευσε να εξαγγείλει το νέο χαράτσι, τον νέο κεφαλικό φόρο για ηλικιωμένους,  το πρόστιμο των 100 ευρώ για τους ανεμβολίαστους μέχρι να συμμορφωθούν και να πάνε να εμβολιαστοιύν. Αυτό ακριβώς έχει γίνει, αυτό που μόλις πριν απέκλεισε ο Αντιπρόεδρους της ΝΔ, Γεωργιάδης. Άραγε δεν είμαστε πλέον Δημοκρατία; Μήπως η Νέα Δημοκρατία έχει πετάξει στον καιάδα την δημοκρατία;

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, κος Οικονόμου, δήλωσε πως «Η απόφαση της κυβέρνησης να προχωρήσει στην υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού 60 ετών και άνω είναι, γιατί σε αυτή την ηλικιακή ομάδα υπήρχε μικρή ανταπόκριση. Είμαστε έτοιμοι ανά πάσα στιγμή να κάνουμε ό,τι χρειάζεται για την πανδημία».

Τώρα δηλαδή τι κάνουν; Μετά από κυνηγητό των χθεσινών ηρώων, των ανθρώπων του ΕΚΑΜ, των Πυροσβεστών και του γενικότερου νοσηλευτικού προσωπικού, τους οποίους την μία ημέρα ευχαριστούσαν και εκθείαζαν και την επομένη κυνηγούσαν αλύπητα με πρόσχημα τον εμβολιασμό, τώρα στρέφουν τα πυρά τους στην Τρίτη Ηλικία. Στρέφουν τα πυρά τους στους παππούδες και τις γιαγιάδες, σε όλους τους συνταξιούχους. Σε όλους αυτούς που με πρόσχημα την στήριξη των μη εχόντων εν καιρώ κρίσης, τους πετσόκοψαν τις συντάξεις τους. Η μητέρα μου παίρνει σύνταξη χηρείας 450 Ευρώ. Αν δεν κάνει το επόμενο εμβόλιο, τότε θα έχει 100 ευρώ λιγότερα, που δεν φτάνουν ούτε για τα φάρμακα, ούτε για τους λογαριασμούς, ούτε για το φαγητό, ούτε πλέον για τίποτε. Γιατί και τα φάρμακα τα ακριβύνατε και την ενέργεια την ακριβύνατε, αλλά και τα τρόφιμα τα ακριβύνατε. Κάποτε οι εργαζόμενοι στήριζαν τους συνταξιούχους, κατόπιν οι συνταξιούχοι στήριζαν τους εργαζόμενους, τώρα τα έχετε διαλύσει όλα και δεν υπάρχει κανένα στήριγμα.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ακόμα ότι ενδεχομένως και μέσα στην εβδομάδα θα έχουμε απόφαση για την μείωση του χρόνου ανάμεσα στην δεύτερη και την τρίτη δόση και ότι είχαν εξαντληθεί όλα τα περιθώρια πειθούς. Δηλαδή στην δημοκρατία μας, όπου δεν πίπτει ο λόγος, πίπτει η ράβδος. Αν κάποιος νομίζει ότι θα ελαττωθούν ή θα σταματήσουν τα διαγγέλματα των «νέων μέτρων», τότε γελιέται οικτρά. Τώρα είναι 100 ευρώ στους 60ρηδες. Θα ακολουθήσουν οι 40ρηδες, θα αυξηθούν τα πρόστιμα, θα περάσουν στα μικρά παιδιά.

Δεν υπάρχει καμία πρόθεση να σταματήσουν τα μέτρα, στην δύσκολη προσπάθεια της κυβέρνησης να περιορίσει και να σταματήσει την πανδημία, έτσι θέλουν να νομίζουν. Μετά την μετάλλαξη Δέλτα, ήρθε τώρα η μετάλλαξη Όμικρον, πρωτοεντοπισθείσα στην Μποτσουάνα. Ήρθε την περίοδο που οι εμβολιασμοί ήταν σε χαμηλό ποσοστό, την περίοδο που όλοι μιλούσαν για τρίτη και τέταρτη δόση, την περίοδο που ξεθώριαζε το  «Τελειώσατε» που έλεγε στους πρωτοεμβολιαζόμενους στις αρχές του χρόνου ο Πρωθυπουργός. Ήρθε την περίοδο που άρχιζε να αυξάνεται η αμφιβολία για την αποτελεσματικότητα των εμβολίων απέναντι στην Δέλτα, ήρθε την περίοδο που οι απώλειες σε ελληνικό αίμα πέρασαν τις 16.000.

Πρέπει επιτέλους να σταματήσει ο εθνικός διαχωρισμός που προσπαθείτε να επιβάλετε. Πρέπει να σταματήσετε να ρίχνετε το φταίξιμο στους ανεμβολίαστους και να αναλάβετε τις ευθύνες, γιατί είναι δικές σας και μόνον δικές σας οι ευθύνες τις αποτυχίας, είναι δική σας και μόνον δική σας η ευθύνη για τις 16000 απώλειες. Δεν παίρνω θέση υπέρ ή κατά του εμβολίου. Πολλοί από τους φίλους μου έχουν εμβολιαστεί, ενώ άλλοι πάλι όχι. Πολλοί έχουν χάσει τους συγγενείς τους και πονάνε ακόμη. Πολλοί φοβούνται και αρκετοί έχουν δει μπροστά τους ζωντανά τις παρενέργειες. Αλλά δεν φταίει ο κόσμος για αυτά, εσείς φταίτε. Ο κος Σχοινάς το δήλωσε ότι υπάρχουν 8 με 9 εγκεκριμένα από την ΕΕ φάρμακα. Γιατί δεν μπαίνουν και αυτά από τώρα στην μάχη κατά της πανδημίας; Γιατί περιμένετε το 2023 για να γίνουν όλα τα εμβόλια που πιθανότατα έχετε αγοράσει;

Λέτε ότι το πρόστιμο των 100 ευρώ θα πάει να ενισχύσει το ΕΣΥ.  Το ΕΣΥ που εσείς οι ίδιοι καταφέρατε να οδηγήσετε στα πρόθυρα της διάλυσης. Πως θα σωθεί το ΕΣΥ με 100ευρα την στιγμή που τα κόμματα σας χρωστάνε εκατομμύρια, που το χρέος έχει εκτιναχθεί στα ύψη, που τα απαραίτητα κάθε ημέρα ακριβαίνουν;

Βέβαια τα ερωτήματα δεν αφορούν μόνον εσάς. Οι πολίτες βλέπουν τι γίνεται σε όλον τον κόσμο. Βλέπουν την Δανία που πέτυχε και πλέον δεν τολμά κανένας να αναφερθεί σε αυτήν, βλέπουν όμως και την κατάσταση σε άλλες χώρες όπως η Αυστρία και η Πορτογαλία που οδηγούνται σε γενικό εγκλεισμό. Βλέπουν εσάς που όπως φαίνεται ακολουθείτε το παράδειγμα ή τις εντολές της Γερμανίας για πολύ αυστηρά μέτρα.

Το τι πραγματικά συμβαίνει μόνο με αντίστροφη μηχανική μπορούμε να το καταλάβουμε. Πέρα από συνωμοσιολογία, η πανδημία έχει έρθει κουτί για την μεγάλη επανεκκίνηση. Το ίδιο και η πράσινη ανάπτυξη που τόσο πολύ προωθείτε. Και τώρα πραγματικά η παράλλαξη Όμικρον ήρθε στην κατάλληλη στιγμή για να περάσουμε στην επόμενη φάση, την φάση της κατάφορης πίεσης και του εξαναγκασμού σε παγκόσμιο επίπεδο. Την φάση του εγκλεισμού, της φυλάκισης μέσα στα σπίτια μας χωρίς να μπορούμε να δούμε πέραν από τον κοντινό μικρόκοσμό μας και χωρίς να μπορούμε να αντιδράσουμε. Η μετάλλαξη Όμικρον που φαίνεται ότι προσπερνάει τα μέχρι τώρα εμβόλια, αυτά που εσείς προσπαθείτε να μας επιβάλλετε και σας βολεύει για να περιορίσετε τις ανθρώπινες ελευθερίες και δικαιώματα. Αυτοί οι άνθρωποι που δεν έχουν ελευθερίες και δικαιώματα χαρακτηρίζονται από την λέξη Σκλάβοι, όμως οι Έλληνες δεν πρόκειται ποτέ να γίνουν κάτι τέτοιο, όσο ο ήλιος φωτίζει ευεργετικά τις  ελληνικές θάλασσες. Δεν πρόκειται να γίνουν ποτέ κάτι τέτοιο όσο υπάρχουν Ελεύθεροι, Υπερήφανοι, Πατριώτες ΕΛΛΗΝΕΣ οι οποίοι συνεχώς και δυναμώνουν, συνεχώς και αυξάνονται. Το Εθνικό κόμμα των Ελλήνων σέβεται τους Έλληνες πολίτες, τους Έλληνες εργαζόμενους, τους Έλληνες φορολογούμενους, τους Έλληνες συνταξιούχους και σέβεται πάντοτε και τιμά τις απώλειες των Ελλήνων είτε στα πεδία των πολέμων, είτε στα πεδία άλλων μαχών όπως με την πανδημία. Οι ΕΛΛΗΝΕΣ είμαστε ξεκάθαρα ενάντια στα νέα απάνθρωπα και αντιδημοκρατικά μέτρα και θα δώσουμε την πρέπουσα απάντηση σύντομα μέσα στις κάλπες. Μέχρι την άλλη Κυριακή καλή δύναμη και καλή συνέχεια.


Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης