Οι ΕΛΛΗΝΕΣ είναι η παράταξη που εκπροσωπεί την πραγματική Ελλάδα

Έλληνες  30/05/2022  

Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Γράφει ο Μιχαήλ Παναγιωτόπουλος,

Αντιναύαρχος (ε.α.) ΠΝ

Στην Ελεύθερη Ώρα της Κυριακής

Τελευταίο άρθρο του μήνα, ενός Μαΐου δύσκολου, απαιτητικού και ιδιαίτερου. Ο πόλεμος στην Ουκρανία συνεχίζεται με θύματα τους δύο λαούς, αλλά και την Ευρωπαϊκή Ένωση και ειδικότερα την Ελλάδα. Οι πολίτες της ΕΕ πλήττονται σοβαρότατα από τον πόλεμο αυτό. Όχι βέβαια από τους χειρισμούς της Ρωσίας, αλλά από τους εντελώς λανθασμένους και ερασιτεχνικούς χειρισμούς της ΕΕ και των επιμέρους κυβερνήσεων, οι οποίες θέτουν τα συμφωνηθέντα μέσα στην ΕΕ υψηλότερα από τα συμφέροντα των περισσοτέρων κρατών. Ενώ ήδη γνωρίζουν ότι αυτά που συμφωνούνται, τα μέτρα κατά της Ρωσίας που αποφασίζονται, δεν επιφέρουν κανένα ουσιαστικό αποτέλεσμα κατά της Ρωσίας αλλά καθίστανται άκρως επιζήμια για τις οικονομίες των ίδιων των δυτικών κρατών. Η ταλαιπωρημένη Ελληνική οικονομία λόγω των εντελώς εσφαλμένων χειρισμών της κυβέρνησης κατά την «πανδημία», συνεχίζει να δέχεται πλήγματα εκ των έσω μετά την εξωστρεφή πολιτική της κυβέρνησης και την αδιαφορία για τα εντός και περί των εντός τεκταινόμενα. Χαρακτηριστικά παραδείγματα αυτής της αδιαφορίας είναι η συνεχής ξεγύμνωση των αμυντικών δυνατοτήτων των νησιών μας και η διαρκής ενδοτικότητα και υποχωρητικότητα έναντι των τουρκικών προκλήσεων.

Όσον αφορά στις αμυντικές δυνατότητες των νησιών μας, θεωρώ ότι «το κακό» άρχισε με την αναθεώρηση της δομής δυνάμεων που έλαβε χώρα πέρυσι. Αυτό θεωρώ ότι επιφέρει σημαντική μείωση στις δυνατότητες διακλαδικότητας και αμεσότητας ενεργειών, τα οποία αποτελούν προϋποθέσεις για την επιτυχή άμυνα των νησιών μας. Στην συνέχεια με τον πόλεμο στην Ουκρανία, η κυβέρνηση του κου Μητσοτάκη μάς ενέταξε στον συνασπισμό κατά της Ρωσίας. Έχει ήδη στείλει όπλα και πυρομαχικά στην Ουκρανία και η Ρωσία μας θεωρεί πλέον εχθρούς της. Μεγάλο μέρος από αυτά τα όπλα, όπως οι 815 εκτοξευτές RPG-18  και οι 122 ρουκέτες για τους εκτοξευτές βλημάτων RM-70 προέρχονται από σχηματισμούς που ευρίσκονται στα νησιά μας και με αυτόν τον τρόπο μειώνονται οι επιχειρησιακές τους δυνατότητες (κατ’ ελάχιστο σε αποθέματα). Οι επτά πτήσεις των C-130 είναι ενδεικτικές του μεγέθους της «βοήθειας». Τις τελευταίες ημέρες υπάρχει κινητικότητα από πλευράς  του  υπουργού Άμυνας των ΗΠΑ Λόιντ Όστιν, για την  αποστολή  επιπλέον στρατιωτικής βοήθειας, που περιλαμβάνει τόσο συστήματα πυροβολικού όσο και πυρομαχικά για την χρήση και την λειτουργία τους. Η Ελλάδα σύμφωνα με τα δημοσιεύματα συμμετείχε στην σχετική τηλεδιάσκεψη και ο κος ΥΕΘΑ Ν. Παναγιωτόπουλος, δήλωσε ότι «...η χώρα μας προσφέρει κάθε δυνατή βοήθεια, ανθρωπιστική και αμυντική». 

Το είδος και η ποσότητα της στρατιωτικής βοήθειας δεν έχει ακόμα αποσαφηνιστεί, προφανώς κάποια στιγμή στο εγγύς μέλλον ο Αμερικανός ΓΕΕΘΑ θα ενημερώσει τον ελληνικό λαό για το πού βρίσκονται τα όπλα που ο ίδιος αγόρασε με αίμα για να υπερασπίζουν την εθνική μας κυριαρχία. Πλέον η κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν μπαίνει καν στον κόπο να ανακοινώσει η ίδια στον ελληνικό λαό για τα οπλικά συστήματα που θα μεταβούν σε τρίτο κράτος, αλλά αφήνει τον Αμερικανό ΓΕΕΘΑ να το πράξει για λογαριασμό της.

Έχει βέβαια τεθεί σαν απαίτηση η αντικατάσταση των όπλων/αρμάτων που θα προσφέρουμε αλλά για αυτό υπάρχουν ειδικά κριτήρια. Κατά πρώτον δεν είναι διόλου βέβαιο ότι τα νέα συστήματα που θα παραλάβουμε θα μπορούν να αναπτυχθούν στα νησιά προς αναπλήρωση των απεσταλμένων στην Ουκρανία. Κατά δεύτερον δεν είναι διόλου βέβαιο το ΕΑΝ, το ΠΟΤΕ και το ΤΙ τελικά θα παραλάβουμε. Ήδη η Πολωνία έχει διαθέσει σχεδόν το σύνολο των αρμάτων της στην Ουκρανία, αλλά η Γερμανία δήλωσε ότι δεν είναι ακόμη έτοιμη να τα αντικαταστήσει. Και σε περίπτωση αντικατάστασης, αποτελεί μεγάλο επιχείρημα η όλη μεταφορά, οι δυνατότητες υποδοχής και υποστήριξης, τα ανταλλακτικά, η ενεργοποίηση και η ανάληψη επιχειρησιακής ετοιμότητας των όπλων ή αρμάτων αυτών στα νησιά μας.  Εν κατακλείδι υπάρχει σοβαρή περίπτωση η κυβέρνηση του κου Μητσοτάκη να αφήσει για σημαντικό χρονικό διάστημα τα νησιά μας ουσιαστικά ανοχύρωτα απέναντι στις παράλογες Τουρκικές διεκδικήσεις και τις προκλητικές της ενέργειες.

Πρόσφατες προκλητικές ενέργειες είναι οι πτήσεις των αεροσκαφών της τουρκικής ΠΑ 2,5 μίλια από την Αλεξανδρούπολη μετά την ομιλία του κου Π/Θ στο Κογκρέσο και η έξοδος του τουρκικού ερευνητικού YUNUS καταμεσής του Βόρειου Αιγαίου. Η περιοχή σύμφωνα με την NAVTEX της Σμύρνης είναι όλη ανατολικότερα του 25ου Μεσημβρινού, περιοχή που εμφανίζουν οι τουρκικοί χάρτες της Γαλάζιας Πατρίδας ως δική τους. Το ερευνητικό YUNUS μπορεί να είναι περιορισμένων δυνατοτήτων λόγω παλαιότητας και μεγέθους (καθέλκυση 1996, μήκος 25 και πλάτος 9 μέτρα), όμως η κίνηση του «YUNUS» είναι περισσότερο πολιτική και διερευνητική αντιδράσεων, παρά για επιστημονικές έρευνες. Συνδυάζεται με τις «Μελέτες Υδρογραφικής Έρευνας και Ενημέρωσης-Aπογραφής Ναυαγίων» που εκτέλεσε το CESME από 16 έως 21 Απριλίου», καθώς και με την αναμενόμενη έξοδο του νεοαποκτηθέντος γεωτρύπανου «Αλπαρσλάν» σε δύο μήνες στην Ανατολική Μεσόγειο.

Αυτές οι κινήσεις παραβιάζουν κατάφορα την Υφαλοκρηπίδα του Αιγαίου και την Ελληνική ΑΟΖ στην Ανατολική Μεσόγειο. Μια ΑΟΖ την οποία η κυβέρνηση Μητσοτάκη προσπαθεί συνεχώς με δηλώσεις, ενέργειες, απραξία και συμφωνίες να απεμπολήσει. Η προδοτική και ατελής συμφωνία ΑΟΖ με την Αίγυπτο έχει αφήσει όχι το παράθυρο αλλά ολόκληρη την εξώπορτα ορθάνοικτη για να εισέλθει η Τουρκία η οποία πρόσφατα είναι σε συνεννόηση με την Αίγυπτο για «οριοθέτηση της ΑΟΖ» στην Ανατολική Μεσόγειο, ανατολικά του 28ου  μεσημβρινού (Ρόδος). Η Τουρκία κάνει σε αυτήν την περιοχή συνεχείς έρευνες και έχει δυναμική παρουσία.

Δεν αναμένουμε καμία θέληση απάντησης της κυβέρνησης, πέραν από μια «σκληρή» ρητορική διπλωματική διαμαρτυρία. Η κυβέρνηση της ΝΔ εμφανίζεται διαρκώς ενδοτική, υποχωρητική και αδιάφορη για την προάσπιση των Κυριαρχικών μας Δικαιωμάτων, τόσο στις διμερείς σχέσεις με την Τουρκία, όσο και με την στάση μας στην ΕΕ, στο ΝΑΤΟ και στις συνομιλίες με τις άλλες χώρες όπως οι ΗΠΑ.

Το Εθνικό κόμμα των Ελλήνων από την ίδρυσή του έχει θέσει ως εθνική απαίτηση την συμφωνία ΑΟΖ Ελλάδας Κύπρου και την ολοκλήρωση της συμφωνίας με την Αίγυπτο, σύμφωνα και με τον ισχύοντα Ευρωπαϊκό Χάρτη της Σεβίλλης. Με αυτήν την συμφωνία κατοχυρώνονται τα Κυριαρχικά μας Δικαιώματα στην Ανατολική Μεσόγειο, μπορούμε να εκμεταλλευτούμε τους αναλογούντες στην Ελλάδα ενεργειακούς πόρους της Λεκάνης του Ηροδότου με τα αντίστοιχα οφέλη και την ενεργειακή αυτάρκεια της πατρίδας μας και επίσης περιορίζονται οι επεκτατικές τάσεις της αλαζόνας γείτονος Τουρκίας. Για το Εθνικό Κόμμα των Ελλήνων, μία είναι η απάντηση που πρέπει να δοθεί, «Βυθίσατε το YUNUS». Είναι απάντηση διπλωματική, αποφασιστική, πιθανόν δυναμική και σίγουρα ξεκάθαρη και Ελληνική. Είναι η στάση ενός καθαρά δημοκρατικού και πατριωτικού κόμματος που συνεχώς αυξάνει την δύναμή του, όπως φάνηκε και από το Συνέδριο του κόμματος που διεξήχθη την προηγούμενη Κυριακή. Το συνέδριο σημείωσε μεγάλη επιτυχία, τόσο ως προς την προσέλευση, την συμμετοχή, τον ενθουσιασμό που είχε αλλά και ως προς την ουσία του.

Έδωσε την απαραίτητη δυναμική στο Εθνικό κόμμα των Ελλήνων για να μπορέσει να μπει στην επόμενη Βουλή. Με δύο παράλληλες εκδηλώσεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη κατοχυρώθηκε η θεσμική παρουσία μας στη πολιτική ζωή της χώρας και πλέον είμαστε πανέτοιμοι για τις προσεχείς εκλογές. Ο εθνικός παλμός και η μαζική παρουσία εκλεκτών και μαχητικών Ελλήνων έδωσαν το σύνθημα της μεγάλης Νίκης. Η συμμετοχή άνω των χιλίων στελεχών, μελών και φίλων του κόμματος, πολιτών που αγαπούν την πατρίδα τους, ήταν πραγματικά εντυπωσιακή. Τα στελέχη του κόμματος «έδωσαν τον παλμό για αυτό που έρχεται, μια εθνική φωνή, ένα κόμμα το οποίο πρεσβεύει όλα τα εθνικά ιδεώδη και όλες τις διαχρονικές αξίες και θα μπορεί να πρωταγωνιστήσει στο πολιτικό σκηνικό».

Στο συνέδριο αυτό έδωσαν το παρών επιστήμονες, γιατροί, δικηγόροι, μηχανικοί. Συμμετείχαν επιχειρηματίες, βιοτέχνες, μαγαζάτορες. Έδωσαν το παρών τους, αυτοαπασχολούμενοι, υπάλληλοι, παραγωγοί του αγροτικού και κτηνοτροφικού τομέα. Είδαμε γυναίκες, νοικοκυρές και εργαζόμενες, νεολαίους, φοιτητές, ανέργους, την γενιά των ούτε καν 700 ευρώ. Χαμηλοσυνταξιούχους που μόχθησαν μια ζωή για να τους πετά ψίχουλα η πολιτική των αγορών. Ήταν όλοι τους εκεί. Η πραγματική Ελλάδα, η πραγματική κοινωνία. Αυτή που εργάζεται ή θέλει να εργαστεί. Η Ελλάδα που παράγει και δημιουργεί. Όχι αυτή που ζει από τον κομματικό κρατικό κορβανά, όχι αυτή των golden boys, όχι αυτή που σπεκουλάρει στον μόχθο των άλλων. Ήταν εκεί η μεσαία τάξη που οι κυβερνήσεις των μνημονίων, της σοσιαλδημοκρατίας και του φιλελευθερισμού, απαξίωσαν, κορόιδεψαν και εξακολουθούν να καταστρέφουν.

Αποδείχθηκε περίτρανα ότι οι ΕΛΛΗΝΕΣ είναι η παράταξη που εκπροσωπεί την πραγματική Ελλάδα, η παράταξη που εκφράζει την πραγματική κοινωνία. Αξιοσημείωτη ήταν ακόμη η πληθώρα των εκλεκτών στελεχών και ομιλητών, που αποτελούν και επίσημα πλέον το ανώτατο όργανο διοίκησης του κόμματος. Καθηγητές Πανεπιστημίου, Στρατηγοί και Ναύαρχοι, οικονομολόγοι, γιατροί, δικηγόροι, συμπολίτες μας που διαπρέπουν σε όλους τους τομείς της κοινωνικής ζωής και κυρίως μεγάλος όγκος νεολαίας αποτελούν την οργανωτική δομή του κόμματός μας. Το Εθνικό Κόμμα των ΕΛΛΗΝΩΝ, αποτελεί πλέον το δυναμικό και ελπιδοφόρο ανάχωμα απέναντι στις εντελώς άσχετες, ανθελληνικές και καθοδηγούμενες επιβουλές των συστημικών ολετήρων. Το μήνυμα της ελπίδας είναι πλέον παρόν και δυνατό, για να μεταδοθεί και να διαδώσει το φως της ελληνικής ανάστασης σε όλη μας την πατρίδα. Μέχρι την επόμενη Κυριακή καλή δύναμη και καλή συνέχεια.


Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης