Οι κερδοσκόποι και το (ανύπαρκτο) κράτος, έφαγαν... τη φέτα!

Έλληνες  27/03/2021  

Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Γράφει η Ιωάννα Καραδήμα

Το γνωρίζετε πως η φέτα που θα βρίσκετε στο τραπέζι μας, κινδυνεύει να μην είναι Ελληνική; Γνωρίζετε επίσης πως χιλιάδες Έλληνες εργαζόμενοι στον κλάδο της κτηνοτροφίας και της παραγωγής και τυποποίησης φέτας, κινδυνεύουν να βρεθούν στον δρόμο; Αν όχι, μάθετέ το, καθώς κάποιοι κερδοσκόποι και οι ανύπαρκτοι ελεγκτικοί μηχανισμοί του κράτους οδηγούν στο νέο αυτό πλήγμα κατά της πρωτογενούς παραγωγής της χώρας μας.

Αλλά ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Η Ελλάδα, μετά από πολύ κόπο, κατάφερε να κατοχυρώσει την ιδιότητα της ΠΟΠ, για το πασίγνωστο παγκοσμίως ελληνικό τυρί. Πολλές ήταν οι χώρες της ΕΕ που αντέδρασαν σε αυτό καθώς ήθελαν να μπορούν, οι δικοί τους παραγωγοί να ονοματίζουν έτσι το δικό τους τυρί, εκμεταλλευόμενοι την αναγνωρισιμότητα του ελληνικού προϊόντος. Πρόσφατα όμως, μια καταγγελία που έγινε στην Γερμανία, έρχεται να ανατρέψει τα δεδομένα. Συγκεκριμένα, όπως διαβάζουμε στον ΑγροΤύπο, ελληνική (;) εταιρία εξαγωγής φέτας, πιάστηκε να έχει στείλει στην αγορά του εξωτερικού, φέτα με αγελαδινό στην πλειοψηφία του γάλα και όχι αιγοπρόβιο, όπως πρέπει. Αμέσως μόλις έγινε γνωστή η καταγγελία, η Γαλλία και η Δανία, προσέφυγαν στις αρμόδιες επιτροπές της ΕΕ και στην ουσία ζητούν να χάσει η Ελλάδα την μοναδικότητα της ΠΟΠ που έχει. Όπως καταγγέλλει ο ΔΟΦ, διεπαγγελματικός οργανισμός φέτας, η συγκεκριμένη εταιρεία, επειδή δεν μπορούσε να κάνει εισαγωγές αιγοπρόβιου γάλακτος και φυσικά δεν σκέφτηκε καν να αγοράσει από τους "ακριβούς" Έλληνες παραγωγούς, νόθευσε το προϊόν της. Περίεργη όμως είναι η αδυναμία του ΕΦΕΤ να ανιχνεύσει το νοθευμένο προϊόν, πριν εξαχθεί στην Γερμανία.

Το ζήτημα είναι τεράστιο, καθώς χιλιάδες είναι οι κτηνοτρόφοι και οι εργαζόμενοι στην παραγωγή και στην τυποποίηση αυτού του προϊόντος. Όλοι αυτοί κινδυνεύουν να χάσουν την δουλειά τους, εξαιτίας της κερδοσκοπικής πολιτικής μιας εταιρείας και την ύποπτη τουλάχιστον, αδυναμία των κρατικών μηχανισμών να την ελέγξουν. Είναι γνωστό πως θέλουν μια Ελλάδα χωρίς πρωτογενή παραγωγή. Από την δεκαετία του 1990, με την υπογραφή της συμφωνίας Gatt, η πατρίδα μας υποχρεώθηκε να μειώσει την αγροτική και κτηνοτροφική παραγωγή της. Για να έρθουν μετά οι κανονισμοί της ΕΕ, που κατήργησαν την οποιαδήποτε δυνατότητα προστατευτικής πολιτικής. Μια χώρα που δεν μπορεί να θρέψει τον εαυτό της, είναι απολύτως εξαρτημένη. Βάλτε και τους ντόπιους κερδοσκόπους που στον βωμό του κέρδους, πετάνε στην ανεργία χιλιάδες ανθρώπους. Αυτούς τους κερδοσκόπους, προστατεύει το κομματικό κράτος των ημετέρων που σέρνεται πίσω από τον κάθε προεκλογικό χρηματοδότη.

Οι Έλληνες για την Πατρίδα είναι δίπλα στον παραγωγό, στον αγρότη, στον εργαζόμενο. Ζητάμε, την Ελλάδα, αφενός να ξεφύγει από τα δεσμά των διεθνών συνθηκών που δεν την αφήνουν να έχει μια εθνική πολιτική στην παραγωγή της. Αφετέρου θέλουμε μια Ελλάδα που δεν θα είναι χώρα γκαρσονιών, διασκεδαστών και παρόχων υπηρεσιών. Θέλουμε μια Ελλάδα με την δική της αγροτική, βιοτεχνική και βιομηχανική παραγωγή. Για να συμβεί αυτό όμως, πρώτα, χρειάζεται η αντικατάσταση των πολιτικών και οικονομικών ελίτ, από πατριώτες, από ΕΛΛΗΝΕΣ.


Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης