Οι λύσεις της κυβέρνησης των «αρίστων»

Έλληνες  11/06/2022  

Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Της Αργυρώς (Ρίκας) Θωμάκου

″Φλόγα του Ταινάρου″

Τη χιουμοριστική φράση: «Δώστε μας προβλήματα, έχουμε τις λύσεις», η εντολοδόχος κυβέρνηση την τροποποίησε λίγο και την έκανε: «Δώστε μας προβλήματα, για να τα γιγαντώσουμε με τις εγκληματικές λύσεις που έχουμε». Δεν έχει μόνο “λύσεις” η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη, έχει και τη μοναδική ικανότητα να δημιουργεί, εκ του μηδενός, τεράστια προβλήματα, με την αλλοπρόσαλλη και δουλοπρεπή πολιτική της. Μην φανταστείτε όμως ότι τα καταφέρνει μόνη της τόσο “καλά”. Όχι, έχει την αμέριστη συμπαράσταση και βοήθεια της αντιπολίτευσης όλων των αποχρώσεων. Ας θυμηθούμε ελάχιστες από τις λύσεις που έδωσε η κυβέρνηση των “αρίστων”:

Την πανδημία, την αντιμετώπισε με τα καταστροφικά lock downs, τον διχασμό, την τρομοκρατία, τη μέχρι εξοντώσεως τιμωρία, των “απείθαρχων”, τα αλήστου μνήμης SMS, τη δημιουργία και στελέχωση υπερπολυτελών εμβολιαστικών κέντρων, με παράλληλη απογύμνωση των νοσοκομείων, την περίοδο ακριβώς που το ήδη ασθενικό σύστημα υγείας παρέπαιε και πολλά άλλα παράλογα και ατελέσφορα μέτρα. Είχε όμως και ανάλογα καταστροφικά αποτελέσματα όπως: Τον θάνατο δεκάδων χιλιάδων συμπατριωτών μας. Την καταστροφή της σωματικής και ψυχικής μας υγείας. Την καταβαράθρωση της οικονομίας μας. Τη διάλυση του συστήματος υγείας και της ήδη στρεβλής εκπαίδευσης. Θα ήμασταν όμως άδικοι, αν δεν αναγνωρίζαμε και τις επιτυχίες της, όπως: Ο πλουτισμός της παρέας του, πολλάκις παρασημοφορημένου, κ. Μπουρλά. Οι απ’ ευθείας αναθέσεις (λόγω πανδημίας) αρκετών δισεκατομμυρίων σε ημέτερους εργολάβους και προμηθευτές. Η πλουσιοπάροχη χρηματοδότηση των Μέσων Μαζικής Εξαπάτησης. Οι αθρόες προσλήψεις των “δικών μας παιδιών”. Η δημιουργία ολόκληρων πόλεων αλλόθρησκων λαθρομεταναστών, όσο εμείς μέναμε κλεισμένοι στα σπίτια μας. Είναι μόνο λίγα από τα επιτεύγματα του κ. Μητσοτάκη, στην αντιμετώπιση του κορωνοϊού. Καθώς όμως από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο να αρχίσουν πάλι να δίνουν τις ίδιες “λύσεις”, σου συνιστώ ανεπιφύλαχτα φίλε αναγνώστη, να είσαι καλά προετοιμασμένος. Η προετοιμασία σου έγκειται σε ένα μόνο πράγμα: Προμηθεύσου το βιβλίο «Η Αλήθεια πίσω από τη νόσο COVID-19» του Ηλία Κασιδιάρη. Είναι σίγουρο ότι θα το διαβάσεις απνευστί και θα το προτείνεις σε όλους τους γνωστούς σου, για να πληροφορηθούν και αυτοί, απολύτως τεκμηριωμένα, όλη την Αλήθεια.

Εκ του αποτελέσματος, διαπιστώσαμε τις έτοιμες λύσεις, που είχε η κυβέρνηση, για την αντιμετώπιση των καιρικών φαινομένων. Με άπνοια, κάηκαν η μισή Εύβοια, Αττική και Ηλεία. Με μια χιονόπτωση αποκλείστηκε για ημέρες όλο το λεκανοπέδιο. Υπήρξε βέβαια έτοιμο επιτελικό σχέδιο: Βάφτισε ακραίο φαινόμενο τη χιονόπτωση τον χειμώνα, καθώς και την ξηρασία και ζέστη το καλοκαίρι. Έτσι κανένας υπεύθυνος δεν έφερε την ευθύνη και δεν δόθηκαν πολλές αποζημιώσεις. Υπήρξαν όμως και καλά αποτελέσματα: Ο τότε υπουργός πολιτικής προστασίας, κ. Χαρδαλιάς, αναβαθμίστηκε και τοποθετήθηκε σε ένα από τα σημαντικότερα υπουργεία. Αλίμονο μας, τώρα καταστρώνει αυτά τα υπέροχα επιτελικά σχέδια στον νευραλγικό τομέα της Εθνικής Αμύνης.

Όσον αφορά τη Μακεδονία μας, η κυβέρνηση παρέχει πολλές λύσεις στον φίλο της τον Ζάεφ, για την ένταξη των Σκοπίων στην Ε.Ε. Μην είμαστε και πλεονέκτες. Δεν θα λύσει αυτή η κυβέρνηση και το Μακεδονικό. Απλώς ξέχασε όλες της τις προεκλογικές υποσχέσεις και ακολουθεί πιστά τη γραμμή που χάραξαν οi εθνομηδενιστές του ΣΥΡΙΖΑ. Πρόσφατα, κατά τη συνήθη ραγιάδικη τακτική της (σ.σ. που κρύβεται έντεχνα πίσω από το: «Δεν απαντάμε στις προκλήσεις»), δεν αντέδρασε στη συμμετοχή σκοπιανών στρατευμάτων στην άσκηση εικονικής κατάληψης (Ελληνικής) νήσου. Τσιμουδιά για το ότι εγγράφως, ο Ερντογάν ευχαρίστησε τα «μακεδονικά στρατεύματα», για τη συμμετοχή τους. Κύριε Μητσοτάκη, αναφέρει πουθενά, ακόμα και αυτή η κατάπτυστη συμφωνία των Πρεσπών ότι υπάρχουν «μακεδονικά στρατεύματα»;      

Για τα Ελληνοτουρκικά, την μονοδιάστατη εξωτερική μας πολιτική, τον πόλεμο στην Ουκρανία, τα ενεργειακά και την ακρίβεια, έχει αναφερθεί τόσο ενδελεχώς ο Ηλίας μας και άλλοι συναγωνιστές, απ’ αυτήν την ιστοσελίδα, που οτιδήποτε και να γραφεί θα είναι σαν να «κομίζω γλαύκα εις Αθήνας». Άλλωστε βιώνουμε όλοι τα υπέροχα αποτελέσματα των λύσεων και των χειρισμών της κυβέρνησης, στους λογαριασμούς, στο Super Market και στα βενζινάδικα. Είναι τόσο δουλοπρεπής η πολιτική της ελλαδικής κυβέρνησης, που ήρθαμε σε ρήξη ακόμα και με το μακρινό Ιράν και το χειρότερο όλων είναι ότι «βρισκόμαστε εν αδίκω».

Η μοναδική λύση που έχει για όλα αυτά η κυβέρνηση, είναι να κρύβεται πίσω από πυκνό προπέτασμα καπνού, που ρίχνουν τα κανάλια. Το κύριο συστατικό αυτού του καπνού μέχρι πρότινος, λεγόταν «Πισπιρίγκου». Εσχάτως είναι η δήθεν διαμάχη Μητσοτάκη – Ερντογάν. Είναι προφανής ο σκοπός των δύο δικτατορίσκων. Θέλουν έτσι να συσπειρώσουν το λαό τους και κυρίως την εκλογική τους βάση. Ακολουθούν πιστά τη λαϊκή ρήση: «Βάστα με να σε βαστώ ν’ ανεβούμε το βουνό». Ίσως, καχύποπτα, πιστεύω ότι η εισβολή χιλιάδων λαθρομεταναστών στον Έβρο την άνοιξη του 2020 και η αυτονόητη αντίδραση της Ελλάδος, ήταν μια «φιλική προσφορά» του Ερντογάν στον Μητσοτάκη, που τότε κατέρρεε (όπως και σήμερα) δημοσκοπικά. Δεν υπάρχει Έλληνας, που να μην είναι με τον όποιον πρωθυπουργό της Ελλάδος, όταν αυτός αντιπαρατίθεται με τον τούρκο ομόλογό του. Το μεγάλο ζητούμενο όμως είναι αν πέραν από τις φραστικές αντιπαραθέσεις, υπάρχει και κάποια ουσιαστική διαφωνία. Ελπίζω να μην μας κυβερνούν τόσο μεγάλοι προδότες, που να έχουν στα σχέδια τους κάποιες «Πρέσπες» του Αιγαίου, ή την παραχώρηση έστω και ελάχιστου από τον Εθνικό μας πλούτο, που πεισματικά τόσα χρόνια αφήνουν ανεκμετάλλευτο.

Το Αιγαίο είναι και θα παραμείνει Ελληνική λίμνη, όπως μας το παρέδωσε ο θρυλικός «Αβέρωφ». Μόνο σαν αστειότητες μπορούν να εκληφθούν τα περί «Turkaegean» που αναφέρουν οι μογγόλοι για τον τουρισμό τους (σ.σ. Μη έχοντας φυσικά πολιτισμό, αλλά ποινικό μητρώο, προβάλουν τα Ελληνικά πολιτιστικά μνημεία, της Μικράς Ασίας, που προσωρινά έχουν καταλάβει). Ακόμα και η λέξη ″Αιγαίο″ είναι καθαρά Ελληνική, τόσο σύμφωνα με τη μυθολογία, (από τον Αιγέα, βασιλιά της Αθήνας και πατέρα του Θησέα), όσο και ετυμολογικά. Η λέξη ″Αιγαίο″ είναι, παράγωγο του ομηρικού ρήματος αΐσσω (πηδώ, κινούμαι ορμητικά). Οι ερμηνείες που δίδονται στο ρήμα αϊσσω ταιριάζουν απολύτως τόσο στα χαρακτηριστικά της αίγας (αιξ –αιγός), όσο και στα χαρακτηριστικά του Αιγαίου, καθώς οι αρχαίοι Έλληνες  συνήθιζαν να αποκαλούν «αίγες»  τα κύματα γενικότερα (εξ ου και η λέξη ″Αιγι-αλός″) και τα κύματα του Αιγαίου ειδικότερα, προφανώς επειδή κι αυτά αναπηδούν ψηλά όπως οι κατσίκες, όταν η θάλασσα είναι αγριεμένη και φουρτουνιασμένη. Όσον αφορά τη «Γαλάζια Πατρίδα» του Ερντογάν, συμφωνούμε ότι η πατρίδα του μπορεί να γίνει «γαλάζια», αρκεί οι Έλληνες να ομονοήσουν και να έχουν ικανή ηγεσία και όχι αυτά τα δουλοπρεπή ανδρείκελα. Το είχε πει και ο ογκόλιθος της σκέψης Αριστοτέλης: «Το Ελληνικό Έθνος, ελεύθερον διατελεί και βέλτιστα πολιτευόμενον και δυνάμενον άρχειν πάντων, μιας τυγχάνον πολιτείας». 

Άφησα για το τέλος την καλύτερη λύση που εκστόμισε ο πρωθυπουργός για το δημογραφικό: «Η συνειδητή ένταξη αλλοδαπών στην ελληνική κοινωνία θα ανακουφίσει την πληθυσμιακή μας υποχώρηση…». Συνέχισε λέγοντας ότι ο πρωτογενής τομέας δεν αποδίδει και καθυστερούν τα μεγάλα έργα γιατί δεν υπάρχουν εργατικά χέρια. Για να καταλήξει: «Και η εικόνα των μαθητικών μας παρελάσεων, θα αποδεικνύει ότι πράγματι αξίζουν να αποκαλούνται Έλληνες όσοι μετέχουν της ελληνικής παιδείας». Αναμάσησε δηλαδή τα λόγια της προέδρου της δημοκρατίας και των εθνομηδενιστών ψευτοκουλτουριάρηδων. Οι παγκοσμιοποιητές δια της κοπτοραπτικής και στηριζόμενοι στην στρεβλή εκπαίδευση και την ανύπαρκτη παιδεία που παρέχουν, θέλουν να μας παρουσιάσουν τον εθνικιστή (τοπικιστή θα έλεγα) Ισοκράτη, ως διεθνιστή. Διάλεξαν μάλιστα μια φράση από τον «Πανηγυρικό» που αποτελεί στην ουσία ένα πολεμιστήριο σάλπισμα κατάκτησης και υποδούλωσης των βαρβάρων (σ.σ. Δηλαδή την Περσική αυτοκρατορία), με παράλληλη παρότρυνση στους Έλληνες να ομονοήσουν και προτείνει να ηγεμονεύσει η Αθήνα της Ελλάδος (με την αρωγή των Σπαρτιατών). Προφανώς σε ένα τέτοιο λογοτεχνικό αριστούργημα, δεν έχει καμία θέση μία “αντιρατσιστική κορώνα” και σίγουρα ο Ισοκράτης δεν το είπε όπως μας το παρουσιάζει αυτή η άθλια μονταζιέρα. Αξίζει τον κόπο να αναφέρουμε όλη την επίμαχη παράγραφο για να κατανοήσετε, το πόσο μας κοροϊδεύουν και το τι ψέματα λέγουν:

«Τοσούτον δ’ απολέλοιπεν η πόλις ημών περί το φρονείν και λέγειν τους άλλους ανθρώπους, ώσθ’ οι ταύτης μαθηταί των άλλων διδάσκαλοι γεγόνασι και το των Ελλήνων όνομα πεποίηκε μηκέτι του γένους αλλά της διανοίας δοκείν είναι, και μάλλον Έλληνας καλείσθαι τους της παιδεύσεως της ημετέρας ή τους της κοινής φύσεως μετέχοντας».

Απόδοση: «Τόσο πολύ λοιπόν άφησε πίσω η πόλη μας τους υπολοίπους ανθρώπους, στην σοφία και στον λόγο, ώστε οι μαθητές της, δάσκαλοι των άλλων έγιναν και κατόρθωσε (η πολιτεία μας) το όνομα των Ελλήνων να μη αναφέρεται στην καταγωγή αλλά στην παιδεία που έχουν, και περισσότερο να καλείται Έλληνας αυτός που μετέχει στην δικής μας παιδεία  (της αθηναϊκής) παρά αυτός που έχει κοινή φυλετική καταγωγή».

Ο Ισοκράτης λοιπόν ΔΕΝ μιλάει γενικά για την Ελληνική παιδεία αλλά επιδιώκει να υπερτονίσει την ανωτερότητα της Αθηναϊκής παιδείας και τα πνευματικά επιτεύγματα των Αθηνών που έγιναν κτήμα και των υπολοίπων Ελληνίδων πόλεων. Ο ρήτορας, απευθύνεται στους ομόφυλούς τους Έλληνες, και τους λέει ότι τώρα πια, δεν υπάρχει κανένας λόγος να μη είναι ενωμένοι, κάτω από την ηγεμονία των Αθηνών. Έχουν κοινή φυλετική καταγωγή και θρησκεία, κοινές εορτές και εκδηλώσεις, κοινά ήθη και έθιμα, κοινούς αγώνες, και εν τέλει κοινή παιδεία, την Αθηναϊκή. Δεν κάνει καμμία αναφορά σε βαρβάρους λαούς που επαίδευσε η Αθήνα, αλλά αντιθέτως μας εξιστορεί ότι όταν το βαρβαρικό γένος ήταν κυρίαρχο, οι Αθηναίοι ήταν αυτοί οι οποίοι με πολεμικές επιχειρήσεις τους εκτόπισαν και δημιούργησαν εκείνες τις προϋποθέσεις ώστε να επεκταθεί ο Ελληνισμός σε όλο το Αιγαίο και στην Ασία και στην Ευρώπη και να αποκτήσει ζωτικό χώρο.

Καλό θα ήταν ο κ. Μητσοτάκης και οι λοιποί πολιτικάντηδες να διαβάσουν όλον τον «Πανηγυρικό». Ίσως προβληματιστούν γι αυτά που κάνουν σήμερα και αναλογιστούν ποια θα ήταν η συμπεριφορά της πραγματικής Αθηναϊκής Δημοκρατίας απέναντί τους. Αναφέρω, μόνο σε απόδοση, το παρακάτω χωρίο:

«Και πολλούς οι πατέρες μας καταδίκασαν σε θάνατο λόγω του ότι μήδισαν. Και στις συνελεύσεις ακόμη και σήμερα καταριούνται, προτού ξεκινήσει η συζήτηση, όποιον προτείνει αποστολή πρεσβευτών στους Πέρσες. Ακόμη και οι Ευμολπίδες και οι Κήρυκες στην τελετή των Ελευσινίων Μυστηρίων, προαναγγέλλουν, ότι  εξαιτίας του μίσους τους προς τους Πέρσες, απαγορεύεται η είσοδος στα ιερά και σε όλους τους υπολοίπους βαρβάρους, όπως γίνεται με τους δολοφόνους».

Όσον αφορά όλα αυτά τα φληναφήματα που ακούγονται για τους λαθρομετανάστες, ας δούμε στον «Πανηγυρικό» τι λέει ο Ισοκράτης: «Ου δη που πάτριόν εστιν ηγείσθαι τους επήλυδας των αυτοχθόνων, ουδέ τους ευ παθόντες των ευ ποιησάντων, ουδέ τους ικέτας γενομένους των υποδεξαμένων». Απόδοση: «Δεν είναι πατροπαράδοτο να εξουσιάζουν οι μετανάστες τους γηγενείς κατοίκους, ούτε οι ευεργετημένοι τους ευεργέτες, ούτε οι πρόσφυγες αυτούς που τους υποδέχθηκαν και τους βοήθησαν».

Κύριε Μητσοτάκη και λοιποί εθνομηδενιστές, λύση δεν είναι η εξαφάνιση (πολιτιστική και βιολογική) του Ελληνικού Έθνους και αντικατάστασή του από έναν ανθρώπινο πολτό δούλων. Τη λύση θα την δώσει ο Ελληνικός λαός την ημέρα των εκλογών, όποτε και αν είναι αυτή. Είναι σίγουρο ότι μετά τις επερχόμενες εκλογές θα είναι έντονη η κοινοβουλευτική παρουσία του Εθνικού Κόμματος ΕΛΛΗΝΕΣ. Θα ακούγεται ξανά στεντόρεια η φωνή του Ηλία Κασιδιάρη να “προσφέρει τις λύσεις” στα τόσα προβλήματα που σήμερα μας ταλανίζουν. Απλά, στην κάλπη, άφησε στην άκρη τα μικροσυμφέροντα. Άκου μόνο την καρδιά σου να λέει: «Δεν φοβάμαι, δεν συμβιβάζομαι, θα αγωνιστώ για να έχω τη ζωή που μου αξίζει, για να πάρω πίσω την πραγματική ζωή που μου έκλεψαν!».


Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης