Οι νησιώτες παλεύουν μόνοι τους, ξεχασμένοι από τους πολιτικούς

Έλληνες  31/03/2022  

Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Η κόμισσα του Ιονίου, το πανέμορφο νησί των Φαιάκων, σήμερα βυθίζεται στο σκοτάδι και στην αδιαφορία των ανθρώπων που έχουν την τύχη της στα χέρια τους.

Η Κέρκυρα του χθες με τους δρόμους και τα φώτα μέχρι και στο τελευταίο ορεινό χωριό του νησιού (που φτιάχτηκαν επί επταετίας των συνταγματαρχών και έκτοτε δεν έχουν φτιαχτεί νέοι δρόμοι ούτε καν συντηρούνται οι παλιοί), τα ελληνικά λεωφορεία, τους χαμογελαστούς ανθρώπους, που ήταν άνθρωποι φτωχοί αλλά φιλότιμοι, φιλόξενοι, χαμογελαστοί, αγαπούσαν τον τόπο τους όπως έμαθαν και στα παιδιά τους να κάνουν και συνεχίζουν μέχρι σήμερα σε πείσμα των καιρών, δεν θυμίζει σε τίποτα την Κέρκυρα του σήμερα.

Παραδοσιακά ταβερνάκια, θεατρικά δρώμενα στους δρόμους, χοροί, τραγούδια δεν προμήνυαν με τίποτα αυτό που θα ερχόταν λίγες δεκαετίες αργότερα.

Οι άνθρωποι που βρίσκονται σήμερα στην κεφαλή του νησιού, βουλευτές, δήμαρχοι, περιφερειάρχες, νοιάζονται μόνο για το χρήμα, την καρέκλα, την φωτογραφία στα πανηγύρια του νησιού μας και έχουν αφήσει την Κέρκυρα στο έλεος του Θεού, οι δρόμοι μας ξακουστοί σε όλη την Ελλάδα και όχι για καλό, λακκούβες που χωράει άνθρωπος μέσα, γκρεμισμένα πεζοδρόμια, σκουπίδια πεταμένα παντού, ποντίκια να τρέχουν στο κέντρο της πόλης, παραλίες γεμάτες απορρίμματα και φύκια, φανάρια εκτός λειτουργίας, χόρτα που ξεπερνούν το ένα μέτρο, παραμελημένα ιστορικά κτήρια που καταρρέουν, όλα αυτά σε ένα από τα πιο τουριστικά νησιά της Ελλάδας του 2022.

Ο Κερκυραίος μόνος του παλεύει να σώσει το όμορφο νησί του, ο λαός της Κέρκυρας μια ανάσα πριν την τουριστική σεζόν προσπαθεί μόνος του να μαζέψει τα σπασμένα των πολιτικών για να επιβιώσει, να ταΐσει τα παιδιά του, να κρατήσει την επιχείρησή του που τρία χρόνια τώρα καταστρέφεται από τις εγκληματικές πρακτικές της κυβέρνησης.

Η Κέρκυρα αποτελεί έναν από τους πυλώνες της Ελληνικής τουριστικής βιομηχανίας και είναι από τους πρώτους πόλους έλξης ξένων τουριστών εδώ και πολλές δεκαετίες. Διαθέτει εξαιρετικές τουριστικές υποδομές με πολυτελή ξενοδοχεία από τα καλύτερα στην Ελλάδα. Ιδιαίτερα κατά την περίοδο του Πάσχα που έχει αποκτήσει πανελλήνιο ενδιαφέρον με τα μοναδικά έθιμα που υπάρχουν μόνο εδώ. Αλλά και τον Αύγουστο που γεμίζει με Έλληνες επισκέπτες.

Και όμως κανείς δεν νοιάζεται για το πανέμορφο νησί μας, κανείς δεν νοιάζεται για τον Κερκυραίο που περιμένει την έναρξη της σεζόν για να γεμίσει το ψυγείο του, να σώσει το μαγαζί του, όλοι αυτοί που στις εκλογές ζητάνε την ψήφο του λαού και γυρνάνε τα καφενεία, κρύβονται τώρα μέσα στα πολυτελή γραφεία τους όσο η Κέρκυρά μας ρημάζει και παράλληλα ετοιμάζεται να υποδεχτεί τους πρώτους τουρίστες.

Συνηθισμένος ο λαός της Κέρκυρας, πάντα μόνος του ήταν, πάντα μόνος του φρόντιζε το νησί, μόνος του γεμίζει τις λακκούβες στους δρόμους, μόνος του καθαρίζει τις παραλίες, ασπρίζει,  καθαρίζει τα πεζοδρόμια και προσπαθεί να κρατήσει ζωντανή  την ανάμνηση εκείνων των εποχών με τα δρώμενα που πραγματοποιούν στους δρόμους του νησιού μας, με τις παραδοσιακές κερκυραϊκές φορεσιές, τα πανηγύρια, τους χορούς, τα τραγούδια και πάντα με το χαμόγελο στα χείλη και με την ελληνική φιλοξενία που γνωρίζει καλά θα υποδεχτεί και φέτος τους τουρίστες που θα επισκεφθούν το νησί μας είτε για να ζήσουν από κοντά το υπέροχο κερκυραϊκό Πάσχα, είτε για τις καλοκαιρινές διακοπές τους.
Όμως τους καλώ να μην ξεχάσουν, να θυμούνται πως για ακόμα μια φορά ήταν μόνοι, μόνοι τα κατάφεραν ξανά, μόνοι κρατάνε ζωντανό το νησί μας και όταν έρθει η ώρα των εκλογών να μην ξεχάσουν και να μην παρασυρθούν από τα ψέματα των πολιτικών που θα γυρνάνε τα πανηγύρια και θα το παίζουν παιδιά του λαού, να θυμούνται ότι αυτοί είναι που κρατάνε ζωντανό το νησί, Ο ΛΑΟΣ ΤΗΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ με τις δικές του δυνάμεις ακόμα μια φορά και το καθιστά πρώτο στις προτιμήσεις των Ελλήνων και ξένων τουριστών.

Τέλος θέλω να ευχηθώ σε όλους τους Κερκυραίους αλλά και σε όλους τους Έλληνες νησιώτες ξεχωριστά, να έχουν μια καλή τουριστική σεζόν και καλή δύναμη.


Ηλίας Παπασταμάτης

Υποψήφιος βουλευτής Κέρκυρας


Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης